GESCHIEDENIS

In het jaar 2008 wordt een nieuwe club boven de doopvont gehouden : Verbroedering Geel Meerhout, afgekort VGM.

Deze is de resultante van een fusie tussen twee buren met een rijke en lange historie : KFC Verbroedering Geel en Verbroedering Meerhout.

VGM kiest logischerwijs als clubkleuren blauw-wit-zwart, refererend naar de twee moederclubs en start in het toenmalige bevordering.
Het speelt haar thuiswedstrijden in het Leunenstadion, vroeger de thuishaven van KFC Verbroedering Geel.

Na twee jaar slaagt de club er al in om de poorten naar derde klasse open te beuken.
De finale wordt op De Leunen gespeeld voor maar liefst 5.000 toeschouwers, een unicum op dat niveau.

Maar de ambities reiken verder en met een talentrijke kern promoveert VGM op het einde van het seizoen 2012-2013 naar de tweede klasse.

Het Geelse bestuur beslist om de naam van de club te wijzigen naar Allemaal Samen Verbroedering Geel en grijpt qua clubkleuren terug naar het vertrouwde blauw en wit.

In het eerste seizoen in tweede klasse weet ASV Geel zich na een sterke terugronde te handhaven.

Intussen zijn er plannen om de oude tweede klasse te hervormen.
De Zotten willen zich per se in regel stellen met de licentievoorwaarden voor profvoetbal en moeten hiervoor diep in de buidel tasten.
Het stadion wordt uitgebreid met een multifunctionele tribune.

Helaas worden de sportieve normen niet gehaald en ASV Geel moet aantreden in de eerste amateurklasse.
Op de koop toe kan men, met een volledig nieuw team, de degradatie niet ontlopen.

Enkel in de Croky Cup kan ASV Geel zich enkele malen profileren en thuis legt het topteams als Standard, Zulte Waregem en AA Gent voor goedgevulde tribunes het vuur aan de schenen.

Het seizoen daarna wordt de competitie halverwege afgebroken door het coronavirus.
ASV Geel staat op dat moment op een veilige plaats maar kan geen licentie voor het amateurvoetbal meer bemachtigen.

Benny Hoebregs, een Limburgse zakenman, gooit een ultieme reddingsboei, nadat de club naar het randje van de afgrond is gegleden.
Met een gloednieuwe bestuursploeg en een stevig elftal steekt het nieuwe ASV Geel haar doelstellingen niet onder stoelen of banken.
Het wil zo snel mogelijk terug naar het niveau waar deze club thuishoort …

Al heel snel wordt een eerste stap in de goede richting gezet met de promotie naar derde nationale in seizoen 2021-2022.

Onze club start het de competitie met een drie puntenhandicap en uitsluiting uit de Croky Cup – nog een bijkomende straf als gevolg van de verplichte degradatie naar eerste provinciale – en heeft bovendien met zware concurrentie af te rekenen : ook FC Wezel Sport – Berg en Dal en Kontich hebben hun focus gelegd op een promotieticket.

ASV Geel wordt uiteindelijk sportief kampioen met 75 punten, maar door de puntenaftrek komt het uiteindelijk één schamel puntje te kort om rechtstreeks te promoveren.

Na een bloedstollende en turbulente interprovinciale eindronde, waarin het met Boezinge, Blankenberge en Rumbeke drie Westvlaamse tegenstanders kan verslaan, beukt het uiteindelijk volledig terecht de poort naar de nationale reeksen weer open.

Allemaal Samen Verbroedering Geel

ONZE MISSIE

In de groei van onze club is het belangrijk dat alle delen van de club meegroeien. Naast het sportieve gebeuren rond de eerst ploeg (resultaten, voorbereidingen, scouting, …) zijn vele medewerkers actief in de andere delen van de club, denk maar aan het onderhoud van ons stadion & terrein, zorgen dat supporters & sponsors geen honger of dorst lijden, zorgen voor de nodige financiële ruimte door sponsorwerving, het opvolgen van alle nodig administratie en… werken aan de toekomst.

Bij dit laatste is een belangrijke rol weggelegd voor onze jeugdwerking! Hier krijgen alle jeugdspelers – van U6 tot U21 – de nodige sportieve uitdagingen, begeleiding en toekomstmogelijkheden om in hun hobby en passie zo ver te gaan als ze willen. Het nationale jeugdlabel dat ASV Geel heeft, opent vele deuren.

Het belangrijkste blijft natuurlijk dat we allemaal, medewerkers, supporters, sponsors en sympathisanten, elke dag en elke match opnieuw, plezier hebben en trots zijn op onze club.

Stamnummer: 2169
Clubkleuren: Blauw-wit-blauw
Naam: Allemaal Samen Verbroedering Geel, afgekort ASV Geel

Sponsors Interesse?
2024 © ASV Geel
Created by We Are Knights