🆚 KVC Houtvenne – ASV Geel (2-2)
🗓 Zaterdag, 18 maart 2023
🕗 19:00
📍 De Merodedreef 189, 2260 Westerlo
🏆 3e nationale VV B – Speeldag 25

👨‍💻 ASV GEEL TREKT NA SPECTACULAIRE REMONTE SCHEVE SITUATIE RECHT

Geen Van Parys op het wedstrijdblad zaterdagavond ; Yannis ondervond nog te veel hinder van zijn blessure en moest verstek geven.

Ook Joosten was vooraf onzeker, maar na een deskundige behandeling van de kine kon Sven toch starten.

Bart Janssens koos voor een onverwachte 3-4-3 opstelling met het trio Joosten, Kamagate en Cvijetic achteraan.

Ruim 500 Geelsupporters staken het kanaal over en zorgden voor een ware blue – white invasie ; zij vatten post achter het doel van thuisdoelman Janssens en zorgden onmiddellijk voor een heksenketel.

De druk lag bij Houtvenne dat zichzelf titelambities aan aangemeten, ASV Geel kon vrank en vrij haar kans wagen.

Carvalho opende na twee minuten de debatten : zijn kopbal na assist van Kreydt verdween over het doel.

Houtvenne liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam al vroeg in de match op voorsprong : de aartsgevaarlijke Bertjens verschalkte Cvijetic en kon voorbrengen, de goed gevolgde Van Keilegom hoefde er zijn voet maar tegen te zetten en Belkouch was geklopt (1-0).

ASV Geel was nauwelijks bekomen van deze opdoffer of het kreeg al een volgende koude douche over zich heen : opnieuw Van Keilegom tikte het leer tegen de netten ; het doelpunt telde alhoewel hier een buitenspelgeurtje aan hing (2-0).

Het verrassingseffect van de Geelse coach werkte niet en al snel moest hij teruggrijpen naar een 4-3-3 waardoor Hoebregs een rij achteruit moest.

De bezoekers probeerden de bakens te verzetten en op het kwartier leverde dat een gevaarlijk schot van Mbenza op ; Janssens zag de bal naast gaan.

Aan de overzijde probeerde Electeur hetzelfde, maar ook zijn poging miste het doel.

Na een half uur was het opnieuw Electeur met een pegel op doel ; Belkouch had het in de smiezen en liet het projectiel over suizen.

Enkele tellen later moest Janssens zijn tenue een eerste keer vuil maken op een schuiver van El Ansri.

Houtvenne haalde de rust met een geruststellende 2-0 voorsprong en die was zeker terecht : de mannen van coach Ruben Corstjens waren vinniger in de duels en gevaarlijk via de omschakeling.

Achteraan lagen er voor ASV Geel opportuniteiten, maar daarvoor zouden Carvalho en co. toch een tandje moeten bijsteken in de tweede helft.

De thuisploeg begon ook de tweede 45 minuten het scherpst met een mooie actie van Dequevy op links ; Stankov draaide het leer naast de kooi van Belkouch.

Al snel vroeg Robin om vervanging met last aan de enkel ; hierdoor mocht Alessandro de resterende 40 minuten mee proberen om het tij te keren.

Bart Janssens moest risico’s nemen en haalde met Kamagate een verdediger naar de kant voor een aanvaller : Haid El Assiri.

Die laatste liet zich al snel opmerken met een hard schot van dichtbij : over.

Na twintig minuten in de tweede helft liet de thuisploeg de teugels wat vieren, en blauw-wit loerde op het kleine veld naar openingen in het granieten blok.

De 2-1 kwam een beetje uit de lucht vallen : Oilil had een center in gedachten, maar zag tot zijn eigen verbazing de bal in de verste hoek binnen draaien : Janssens stond erbij en keek ernaar (2-1).

De pas ingevallen Saka haalde de banbliksems van zijn coach op zijn hals door op korte tijd tweemaal geel te pakken ; Houtvenne moest nog een kwartier met 10 verder en ASV Geel rook bloed.

Met nog tien minuten op de klok kreeg Houtvenne waar het om gevraagd had : na een haakfout buiten de zestien zette de scherp ingevallen Haid El Assiri zich achter de bal en die draaide het leer over de muur in de kortste hoek binnen : de blauw-witte muur achter Belkouch ontplofte ! (2-2).

De Zotten gingen nu helemaal los en een onzekere Janssens verbrandde zijn vingers aan een raket van Haid El Assiri.

In de absolute slotfase ging ASV Geel zelfs nog bijna met de overwinning lopen : Carvalho frommelde de bal bijna over de lijn, maar Santermans kon met het nodige kunst en vliegwerk de draw nog veilig stellen.

Met dit gelijkspel schieten beide teams niks op in het klassement, maar aangezien ook Wezel thuis punten liet liggen, blijft alles voorin op een zakdoek.

Er komt nog een razendspannende apotheose aan, zeker weten !

🗒 OPSTELLINGEN :

🟥🟩 KVC Houtvenne : 27 Janssens – 4 Massa – 5 Van Geet – 7 Bertjens – 9 Mombongo Dues (⏱75’ 29 Nicolas) – 10 Dequevy – 15 Stankov – 19 Van Keilegom – 22 Electeur – 24 Santermans©️- 25 Kieboom (⏱65’ 18 Saka).

🟦⬜️ ASV Geel : 1 Belkouch – 3 Joosten – 9 El Ansri – 10 Kreydt – 11 Oilil – 15 Mbenza (⏱80’ 4 Vrijens) – 16 Hoebregs©️- 18 Kamagate (⏱54’ 17 Haid El Assiri) – 20 Robin (⏱51’ 6 Alessandro) – 23 Cvijetic – 99 Carvalho.

⚽️ DOELPUNTEN :

⏱7’ 19 Van Keilegom (1-0)
⏱16’ 19 Van Keilegom (2-0)
⏱69’ 11 Oilil (2-1)
⏱79’ 17 Haid El Assiri (2-2)

⬜️ KAARTEN :

🟨 🟥🟩 ⏱60’ 19 Van Keilegom
🟨 🟥🟩 ⏱68’ 18 Saka
🟥 🟥🟩 ⏱76’ 18 Saka
🟨 🟦⬜️ ⏱78’ 17 Haid El Assiri
🟨 🟦⬜️ ⏱85’ 16 Hoebregs

👁‍🗨 WEDSTRIJDLEIDING :

🏴 Scheidsrechter : Dhr. Wouter Debusscher
🏳️ Assistent 1 : Dhr. Vincent Pougnaud
🏳️ Assistent 2 : Dhr. Bastiaan Peeters

🔜 VOLGENDE MATCH :

🆚 ASV Geel – KFC Zwarte Leeuw
🗓 Zaterdag, 25 maart 2023
🕗 20:00
🏟 De Leunen
📍 Rauwelkoven 43B, 2440 Geel
🏆 3e nationale VV B – Speeldag 26

🔵⚪️👊 Allemaal Samen Verbroedering Geel