Er zijn zo van die dagen dat alles meezit …
Toen de meeste ASV Geel – supporters na 90 minuten al lang getekend hadden voor een gelijkspel, zag Nicolas Robin zijn “moment de gloire” aangebroken.
Blauw-wit versierde in de blessuretijd nog een hoekschop die de pas ingevallen Yannick Vandersmissen panklaar op het hoofd van Robin schilderde.
Vier Tiense verdedigers zaten in gedachten al onder een warme douche maar Nico zette de koudwaterkraan open en knikte onhoudbaar binnen : 0-1 … pang … in the face !
De gezichten van de thuisaanhang werden zo bleek als een suikerklontje.
Nochtans gebiedt de waarheid ons te zeggen dat het er ook heel anders had kunnen uitzien.
KVK Tienen toonde de eerste helft immers dat het niet toevallig aan de leiding staat in de tweede amateurklasse B.
Nog geen enkel punt afgegeven in het eigen Bergéstadion, een geoliede machine met sterke beren achteraan, veel ééntijdsvoetbal en bewegende spitsen waar ASV Geel het het eerste halfuur zeer moeilijk mee had.
Gelukkig zette het Zotte Legioen – twee bussen sterk – zich vanaf minuut één luidkeels achter het team, en had Peter Van Houdt met Oussayd Belkouch een verrassing tussen de palen in petto.
Iedereen was het er achteraf roerend over eens : Belkouch De Kat hield de bezoekers in de beginfase met enkele magistrale reflexen in de match.
ASV Geel moest pompen om te overleven, maar deed dat met verve, want de energie van de Geelse spionkop rolde los in de lijven van de blauw-witte elf.
Waar de eerste helft hoofdzakelijk éénrichtingsverkeer was, werd de tweede helft er ééntje om duimen en vingers van af te likken, met heel veel intensiteit en spankracht.
KVK Tienen speelde het laatste kwartier power play, maar de Geelse verdediging plooide niet, in tegendeel : de rake kopslag van Robin deed het extatische Geelse publiek ontploffen.

0’ : Drie nieuwkomers in de elf bij ASV Geel : Oussayd Belkouch ziet zijn werkijver op training beloond met een eerste basisplaats in doel. Simon Van Geet is terug paraat op de linkerflank na zijn enkelblessure. Sonny Baik vervangt de zieke Erivelton Paulo Da Silva in de spits. Jef Snyders, Dries Hulsmans, Yannick Vandersmissen en Alan Wanya starten op de bank. De wedstrijd start met een minuut stilte terwijl een blauw-witte mist zich vanuit hun uitvak over het veld verspreidt.

6’ : Daar is de thuisploeg voor de eerste keer. Een scherpe voorzet van Kempeneers scheert via Ventose over de lat. Jens Verbeek en Belkouch worden in de netten gekatapulteerd. De scheidsrechter fluit terecht voor hands van Ventose.

10’ : Tweede reële doelgevaar voor KVK Tienen. Na een scrimmage belandt de bal voor de voeten van Bogaerts. Die kan van kortbij afdrukken maar Belkouch werpt zich in de baan van het schot.

11’ : Mooie doorsteekpass van Kempeneers. Ito laat Matterne lopen, die richting doel mag afstormen. Opnieuw is Belkouch bij de les en pareert het schot.

13’ : Hoekschop voor de Suikerjongens. Bogaerts loopt in aan de eerste paal en kopt binnen het kader, maar Belkouch is goed uitgeslapen en heeft een schitterende reflex in huis.

34’ : Gele kaart ASV Geel : 5. Simon Van Geet. Het Tiense beginoffensief is compleet stil gevallen. ASV Geel heeft haar blok wat lager gezet en kan de aanvalsdrift van de thuisploeg tijdig neutraliseren. Simon Van Geet laat de bal bij een controle wegstuiten en zet een reglementaire sliding in op Ventose om het leer te recupereren. Scheidsrechter Van Uffelen vindt dit een overtreding en een gele kaart.

35’ : Even gaan de poppen aan het dansen wanneer Baik stevig in duel gaat met Weeghmans. Die laatste gaat zijn gram halen bij de Zuid-Koreaan en de scheidsrechter moet een brandje blussen.

40’ : Gele kaart ASV Geel : 16. Jean Michel Hoebregs. De Geelse captain houdt de snelle Convents bij een uitbraak foutief af en krijgt ook een geel kartonnetje onder de neus geschoven. Deze is terecht.

41’ : Gele kaart KVK Tienen : 23. Bogaerts. Heel Tienen claimt een strafschop. Matterne gooit de bal hoog voor. Ventose klimt hoger dan Van Geet maar ook Belkouch hangt daar. Die moet de bal lossen, maar Ouss heeft snelle reflexen. “Dan maar een schwalbe”, denkt Bogaerts en hij fopduikt zich over de Geelse keeper. Goed doorzien door de scheidsrechter. Een gele kaart is zijn deel.

43’ : Gele kaart  ASV Geel : 96. Johan Ella Ella. De gele kaarten vallen nu bij bosjes. Johan Ella Ella maakt een lichte overtreding op Weeghmans. Die gaat wat maten naaien en de scheids trapt er met zijn twee voeten in : geel.

44’ : Diezelfde Weeghmans moet nu ook een kaart krijgen wegens natrappen op Ella Ella. Het arbitrale trio heeft niks gezien en het spel mag doorgaan. De nr. 8 van Tienen stuurt een gemeten voorzet over het hoofd van Verbeek. Convents neemt die in één tijd op de slof en zijn pegel spat uit mekaar op de paal. ASV Geel komt hier goed weg …

45’ : Gele kaart ASV Geel : 3. Zinho Chergui. Rusten geblazen in het Bergéstadion. KVK Tienen is voorlopig de betere ploeg en heeft de beste kansen. De Geelse keeper houdt de stand voorlopig op 0-0. In het naar binnen gaan krijgt Chergui nog geel wegens verbaal protest.

46’ : Geen wissels tijdens de pauze. Dezelfde 22 komen terug de wei in voor de tweede time. Het is uitkijken of de bezoekers hun neus aan het venster kunnen steken.

49’ : Gele kaart KVK Tienen : 5. Meeus. Ex-Gelenaar Hannes Meeus plant zijn studs in het borstbeen van Baik. Overtreding en gele kaart, beoordeelt Dhr. Van Uffelen. Twee seconden later kan diezelfde Meeus rood krijgen voor een identieke fout, op identiek hetzelfde slachtoffer. Ook Ella Ella wordt nog tegen het kunsttapijt geschoffeld door Singh. De scheidsrechter staat er met zijn neus op en laat doorspelen.

53’ : Eerste uitgespeelde kans voor ASV Geel. Joël Ito speelt centraal in naar Ella Ella. Slim doorsteekpasje naar de volledig vrijstaande Verbeek. Die poeiert het leer op de vuisten van doelman Hannes. Ook de lage schuiver van Ito in de herneming maakt het Tiense sluitstuk onschadelijk. De hoekschop van Ito wordt in de voeten van Robin gekopt. Zijn hard schot verdwijnt via Matterne opnieuw in corner. De thuisploeg krijgt nu even heel benauwd.

56’ : Mooie cross van Ito naar rechts op Verbeek. Die haalt de achterlijn in duel met Matterne. Zijn center wordt gestopt door Meeus en opgeraapt door Hannes. Bij ASV Geel roepen ze om een fout wegens een terugspeelbal. De scheidsrechter vindt dit onvrijwillig.

68’ : Wissel KVK Tienen : uit : 33. Kempeneers ; in : 10. Grancea. Het zijn al een tijdje de witten die achter de bal moeten lopen. Tienencoach Claes grijpt in en zet nog wat aanvallende kracht bij op het terrein.

73’ : Wissel KVK Tienen : uit : 77. Vanwelkenhuysen ; in : 19. Damblon. Vanwelkenhuysen is compleet uit de wedstrijd verdwenen. Claes hoopt dat Lucas Damblon tegen zijn ex-club nog iets kan forceren.

79’ : Daar is de thuisploeg nog eens. De vrije trap van Bogaerts wordt in het pak gekopt. De bal valt voor de voeten van Damblon, maar die is niet zo goed geïnspireerd als in bekerwedstrijden tegen Standard. Zijn schuiver wordt door die dekselse Belkouch onschadelijk gemaakt. De counter wordt opgezet door een – tot dan vrij onzichtbare – Ato Morgan. Baik krijgt de bal aangespeeld in de zestien. Sonny houdt enkele verdedigers aan de praat maar zijn schot wordt tegen gehouden door doelman Hannes.

84’ : Wissel ASV Geel : uit : 19. Joël Ito ; in : 11. Dries Hulsmans. Tieneverdediger Weeghmans houdt niet op met schoppen te geven. Ito is het volgende slachtoffer. Hij moet vervangen worden door Dries Hulsmans.

89’ : Wissel ASV Geel : uit : 10. Sonny Baik ; in : 23. Yannick Vandersmissen. Onze Aziaat heeft heel wat loopwerk moeten verrichten en zit met krampen. Vandersmissen mag de negentig minuten rond maken van Peter Van Houdt.

90’ : KVK Tienen probeert bij een hoekschop zijn trucje van de eerste helft opnieuw. De inlopende Bogaerts mag koppen, maar O-u-s-s-a-y-d B-e-l-k-o-u-c-h (wat een keeper !!!) is van plan om zijn netten schoon te houden. De coach van de thuisploeg rukt zich intussen de weelderige haren uit het hoofd van frustratie.

91’ : Knap staaltje dribbelwerk van Convents aan de achterlijn. Hj speelt de halve verdediging van ASV Geel op een hoopje en kan nog een goede voorzet afleveren. Damblon trapt maar weet al op voorhand hoe laat het is … Belkouch – time zeker ?

94’ : De scheids laat nog enkele minuten overspelen. Ella Ella pompt de bal naar voor, Hulsmans zet goed druk op Vos en de uitgekomen Hannes jaagt de bal het stadion uit, richting Tiense Suikerfabriek. De inworp van Ella Ella komt opnieuw bij Hulsmans die – met Singh en Matterne op de huid – er nog een ultieme hoekschop kan uitpuren. Wat daarna volgt is een explosie van uitzinnige extase in het uitvak : Vanderheiden en Hoebregs maken oorlog in de zestien, Robin ligt op vinkenslag aan de grote backlijn. Perfecte inswinger van Vandersmissen, panklaar op het hoofd van Nico : jackpot in de allerlaatste minuut, het kot in brand, feestje op de bus … hoe mooi kan voetbal zijn …