ASV Geel vergeet zichzelf te belonen tegen KFC Duffel

Een driepunter tegen KFC Duffel op De Leunen : daar hadden de thuissupporters gisteren tevergeefs op gehoopt.
Lange tijd zag het er naar uit dat hun wens zou uitkomen, maar 10 minuten voor tijd stak de onvermijdelijke Yildiz daar een stokje tussen.
In de aanvangsfase had de vertimmerde Geelse verdediging veel geluk dat het vizier van de Duffelse sluipschutter nog niet goed was afgesteld.
De saaie eerste helft werd verder enkel gekruid door een fraaie lobbal van Johan Ella Ella tegen de dwarsligger en een knal van Sonny Baik tegen de paal.
Vlak na de pauze kopte de Zuidkoreaan bij een hoekschop ASV Geel op voorsprong.
De bezoekers moesten even bekomen van deze opdoffer en blauw-wit greep KFC Duffel bij het nekvel.
Helaas waren De Zotten vooraan niet efficiënt genoeg om de marge uit te diepen.
Stijn Geys bracht met Van Tricht en Verwilligen twee verse krachten in en die zorgden voor een kentering in het spelbeeld.
ASV Geel had veel krachten verspild en de tank op het middenveld raakte leeg.
Het moest dan ook terugplooien en kreeg de rekening gepresenteerd.
Op een lage voorzet liep Yildiz goed vrij tussen twee Geelse verdedigers en knalde de 1-1 tegen de netten.
Met dit gelijke spel beloonden de mannen van Peter Van Houdt zichzelf te karig.
De volgende twee weken volgen lastige verplaatsingen naar Sporting Hasselt en Eendracht Aalst.

Matchfacts :

Vooraf : Peter Van Houdt moet Jens Verbeek en Alan Wanya – beiden geel geschorst – missen in de verdediging.
Hierdoor komt Jeroen Vanderheiden centraal in de verdediging in het team, Johan Ella Ella moet als rechtsachter depanneren op een voor hem ongewone plaats.
Op de bank twee nieuwkomers naast Jef Snyders en Saïd Thijskens : Kamil Geerinckx heeft tijdens de winterstop de overstap gemaakt van de beloften en Tom Houwaer is eindelijk weer fit na maandenlang blessureleed.

2’ : Enkele weken geleden pakten de mannen van Stijn Geys ASV Geel koud in de openingsfase en weer was het bijna van dat : de bal valt na een geharrewar in de defensie van de thuisploeg pal voor de voeten van Yildiz maar die schiet van heel kortbij voorlangs. De thuisploeg komt hier al heel goed weg.

4’ : Blauw-wit reageert gevat met een hele snelle uitbraak via Ato Morgan. Die loopt de hele Duffelse verdediging in de vernieling maar besluit op de vuisten van Hofmans. De bal komt in de voeten van Johan Ella Ella die met een schitterende lob probeert te scoren. Helaas ploft het leer via de dwarsligger weer het veld in.

15’ : Doelman Hofmans van de bezoekers moet vol aan de bak om de gevaarlijke krul van Yannick Vandersmissen op vrije trap onschadelijk te maken.

25’ : Nicolas Robin lijdt balverlies op het middenveld. De snelle Nawel gaat er als een speer vandoor en de Geelse verdediging wijkt. De Duffelse nr. 9 probeert een lage schuiver waar Oussayd Belkouch zijn tenue vuil voor moet maken.

28’ : Gele kaart ASV Geel : Na een mislukte controle gaat Sonny te hard door op zijn tegenstander. Eerder in de wedstrijd had scheidsrechter Vandevenne hem al berispt. Nu kost het hem een boeking, zijn derde van het seizoen. Onze diepe spits is dus volgende match geschorst.

36’ : Gele kaart ASV Geel : Ato Morgan mag volgende week naast Sonny Baik op de tribune plaats nemen. Hij viseert de enkels van Cobos Copado en de scheids tovert ook voor hem een gele kaart uit zijn borstzakje.

40’ : Voor de tweede maal raakt ASV Geel het kader. Johan Ella Ella stuurt Sonny Baik door de buitenspelval. Vanuit een scherpe hoek knalt hij de bal tegen de paal. De thuisploeg verdient nu eigenlijk wel de voorsprong.

Rust : Geen doelpunten in de eerste helft. We kregen een vrij zoutloze partij te zien met de thuisploeg veel aan de bal en de bezoekers die loeren op de counter met hun snelle flanken.
Hopelijk kan de pauze beide teams inspireren tot mooier voetbal.

46’ : Wissel KFC Duffel : uit : Hofmans ; in : Coppens. Stijn Geys ziet zich genoodzaakt om zijn doelman te vervangen. Hij is gebelesseerd geraakt bij de interventie op Sonny Baik en kan niet meer verder.

54’ : Goal ASV Geel : 1:0 Sonny Baik : Een scherpe voorzet van Dries Hulsmans wordt door Vertonghen wild in hoekschop getrapt. Vandersmissen zoekt en vindt de inlopende Sonny Baik. Die veert hoog op en mag ongehinderd binnen koppen. De thuisploeg heeft zijn verdiende voorsprong beet !

58’ : Ei zo na verdubbelt de thuisploeg haar voorsprong. Nicolas Robin snoept de bal af van Manuel op het middenveld houdt enkele verdedigers aan de praat en legt op het juiste moment breed naar Dries Hulsmans. Die heeft een quasi perfecte voorzet in huis, maar Yannick Vandersmissen komt een fractie van een seconde te laat om de bal binnen te lopen.

62’ : Gele kaart KFC Duffel : Ato Morgan wordt van de sokken gelopen door Mafete. Die heeft al heel wat kleine foutjes op zijn teller staan. De leiding oordeelt dat zijn emmer vol is en toont de centrale verdediger de gele kaart.

64’ : Wissel KFC Duffel : uit : Nawel Nagim ; in : Van Tricht. Stijn Geys haalt een geheim wapen van de bank met Van Tricht. Hij moet de verloren controle op het middenveld herstellen. Zijn team heeft de tweede helft immers nog niks laten zien. Flankspeler Nawel Nagim wordt opgeofferd.

74’ : Wissel KFC Duffel : uit : Mafete Luyeye ; in : Verwilligen.

76’ : De thuisploeg begint het lastig te krijgen om de gaten op het middenveld dicht te lopen. KFC Duffel steekt zijn neus terug aan het venster. Verdediger Van Den Bogaert krijgt de bal zo maar voor de voet maar schiet van dichtbij huizenhoog over, terwijl Simon Van Geet zich met gevaar voor eigen leven in de baan van het schot gooit.

78’ : Wissel ASV Geel : uit : Simon Van Geet ; in : Tom Houwaer : Simon Van Geet heeft krampen en moet de strijd staken. Coach Van Houdt trekt Yannick Vandersmissen een rij naar achter en posteert Tom Houwaer voor de verdediging als defensieve middenvelder.

79’ : Ato Morgan recupereert knap het leer op het middenveld en stuurt Dries Hulsmans richting vijandig doel. Dries dolt met zijn rechtstreekse tegenstander maar kapt dan net één maal te veel en zijn plaatsbal vliegt over de kruising.

81’ : Goal KFC Duffel : 1:1 Yildiz : Onmiddellijk na deze dot van een kans krijgt ASV Geel het deksel op de neus. De ingevallen Verwilligen bedient Manuel op rechts. Die is sneller dan Yannick Vandersmissen en legt de bal panklaar tussen Zinho Chergui en Jeroen Vanderheiden voor Yildiz. Voor de Duffelse topscorer is dit een eitje om af te werken. Een ijskoude douche …

89’ : Wissel ASV Geel : uit : Dries Hulsmans ; in : Kamil Geerinckx. Beloftevolle jongere Kamil Geerinckx krijgt van coach Van Houdt nog enkele minuten matchritme. Kan hij het tij in extremis keren ?

90’ : De bezoekers uit Duffel ruiken bloed en zetten nog éénmaal alles op alles. Van den Bogaert kan zich vrij maken in het strafschopgebied. Zijn inzenden wordt bijna nog ongelukkig in eigen doel gedevieerd door Johan Ella Ella. Dat zou pas onrechtvaardig zijn geweest.

Einde : Scheidsrechter Vandevenne doet de boeken dicht voor vanavond. ASV Geel moet genoegen nemen met een gelijk spel en krijgt hiermee minder dan het verdiende …

Line up :

ASV Geel : 70. Oussayd Belkouch – 3. Zinho Chergui – 5. Simon Van Geet (78’ 8. Tom Houwaer) – 10. Sonny Baik – 11. Dries Hulsmans (89’ 45. Kamil Geerinckx) – 16. Jean Michel Hoebregs © – 17. Jeroen Vanderheiden – 20. Nicolas Robin – 23. Yannick Vandersmissen – 28. Ato Morgan – 96. Johan Ella Ella

KFC Duffel : 1. Jeroen Hofmans (46’ 12. Ruben Coppens) – 2. Glenn Van Den Bogaert – 3. Yannick Verlinden – 7. Sigmar Reangelo Manuel – 9. Amini Nagim Nawel (70’ 25. Wannes Van Tricht) – 10. Miguel Cobos Copado – 15. Lode Vertonghen – 18. Jasper Vervoort – 23. Luyeye Guerschom Mafete (72’ 26. Aaron Verwilligen) – 27. Niels Verheyden – 61. Ali Yildiz

Scheidsrechters : Pieter Vandevenne – Nico Claes – Wesley Ketels

Uitslagen 18e speeldag 2e amateurklasse B :

Zaterdag, 11 januari 2020

RC Hades Kiewit Hasselt – K Londerzeel SK 0:0

ASV Geel – KFC Duffel 1:1
54’ S. Baik 1:0 – 81’ A. Yildiz 1:1

Hoogstraten VV – SK Pepingen Halle 3:0
18’ J. Meeus 1:0 – 53’ J. Meeus 2:0 – 70’ J. Meeus 3:0

Zondag, 12 januari 2020

KVV Vosselaar – KVK Tienen 1:3
8’ D. Vanwelkenhuysen 0:1 – 33’ R. Vaes 1:1 – 68’ W. Acke 1:2 – 70’ W. Acke 1:3

SC Eendracht Aalst – R Cappellen FC 0:0

K Diegem Sport – K Bocholter VV 1:1
44’ S. Denayer 1:0 – 82’ W. Scheelen 1:1

K Berchem Sport – Sporting Hasselt 2:2
28’ J. Van Kruyssen 1:0 – 62’ C. Jaspers 1:1 – 67’ R. Jansen 1:2 – 80’ J. Van Kruyssen 2:2

Spouwen Mopertingen – K Olympia SC Wijgmaal 2:0
46’ D. Boiten 1:0 – 87’ M. Diallo 2:0