✍️ MATCHVERSLAG :

ASV Geel blijft vlot de punten binnen rijven in de derde nationale reeks. Gisteren moest ook KVK Beringen eraan geloven na een gesloten match.

Kreydt ondervond te veel last van zijn blessure, opgelopen in de wedstrijd tegen Wezel,  en was niet speelklaar. Hierdoor kreeg Mbenza de gelegenheid om zich te tonen tegen zijn vorige club. Voor de rest veranderde coach Janssens niets aan zijn basiself en startte in de vertrouwde 3-4-3 opstelling.

De thuisploeg toonde zich in de openingsfase het meest vinnig met een huizenhoge kans van de razendsnelle Sahuke die Belkouch al snel tot een prachtige save dwong. De ruimtes waren schaars op het kleine veld van De Motbemden en KVK Beringen speelde heel compact wat combinatievoetbal moeilijk maakte. Er werd veel gebikkeld in onderlinge duels en de scheidsrechter zag zich genoodzaakt om regelmatig kleine overtredingen te fluiten. De 0-1 voorsprong voor ASV Geel kwam uit de lucht vallen toen Robin vanop afstand probeerde en Delarbre zijn vingers verbrandde aan het schot (0-1). Dankzij deze meevaller namen de bezoekers na een moeilijk openngskwartier het commando over en maakte het efficiënter gebruik van de flanken. Een snelle combinatie luidde de 0-2 in : Cvijetic werd op links goed vrij gespeeld, die legde de bal achteruit en Carvalho had zelfs nog tijd om rond zijn as te draaien en koelbloedig de hoek uit te kiezen. Deze goal werkte bevrijdend voor Gabri, die het de laatste matchen moeilijk had om in zijn spel te komen, en vlak voor rust had hij ei zo na zijn tweede treffer beet toen hij van kortbij mocht inkoppen. Delarbre maakte zijn flater van daarnet goed en met een geweldige reflex haalde hij de bal uit zijn doelvlak. Blauw-wit mocht gaan rusten met een comfortabele 0-2 voorsprong, maar in de kleedkamer werd gewaarschuwd voor nonchalance.

De tweede helft was nauwelijks bezig toen in het stadion letterlijk het licht uitging : één van de lichtmasten viel uit en de scheidsrechter legde het spel even stil. De schakelaar was echter snel gevonden en na ruim vijf minuten oponthoud kon de wedstrijd worden hervat. Dit inspireerde de thuisploeg echter niet om pressie naar voor te zetten en Belkouch had voorlopig weinig werk op te knappen. Twintig minuten voor tijd had Alessandro een splijtende pass in petto die de defensie van de thuisploeg in stukken open reet ; Mbenza liep er als een sneltrein tussen door en deponeerde de bal achter de wanhopig grabbelende doelman (0-3). Hiermee deed Bradley definitef het licht uit bij zijn ex-club. Ook Haid El Assiri kreeg nog een niet te missen kans, maar de pocketspits raakte niet voorbij de keeper van Beringen. In het slot slikte ASV Geel een onnodige tegentreffer toen Driessen ongedekt een voorzet van aan de rechterkant mocht binnenkoppen en dit was de enige smet op een voor de rest voorspoedige avond.

Verder dan dat raakten de Limburgers echter niet meer en ASV Geel blijft met 10 op 12 in pole position van de rangschikking. Na vier speeldagen zegt dat nog niet zo veel maar wees maar zeker dat onze Zotten hun visitekaartje hebben afgegeven.

🆚 KVK Beringen – ASV Geel  (1-3)
🗓 Zaterdag, 24/09/2022
🕗 20:00
🏟 De Motbemden
🏆 3e nationale VV B – Speeldag 4

🗒 OPSTELLINGEN :

🔴⚫️ KVK Beringen : 1 Delarbre – 2 Montagnino – 4 MacMillen – 6 Er (⏱46’ 9 Kislali) – 7 Demirsoy – 8 Visser (⏱73’ 17 Tarcan) – 10 Gronski – 15 Dunkwu (⏱79’ 5 Erbas) – 19 Creemers ©️- 20 Driessen – 88 Sahuke.

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 5 Aissa – 6 Alessandro – 9 Mbenza (⏱78’ 7 Bielen) – 11 Oilil – 16 Hoebregs ©️- 17 Haid El Assiri (⏱75’ 3 N’Zo) – 19 Van Parys – 20 Robin – 23 Cvijetic (⏱63’ 8 Vanbroeckhoven) – 99 Carvalho.

⚽️ DOELPUNTEN :

⚽️⏱18’ Robin (0-1)
⚽️⏱37’ Carvalho (0-2)
⚽️⏱70’ Mbenza (0-3)
⚽️⏱82’ Driessen (1-3)

🟨🟥 KAARTEN :

🟨⏱15’ Driessen (B)
🟨⏱20’ Cvijetic (G)
🟨⏱60’ Kislali (B)
🟨⏱84’ Aissa (G)
🟨⏱90’ Bielen (G)

👁‍🗨 WEDSTRIJDLEIDING :

🏴 Scheidsrechter : Stef Theuwissen
🏳️ Assistent 1 : Davy Pacolet
🏳️ Assistent 2 : Maarten Linart

🔜 VOLGENDE MATCH :

🆚 KAC Betekom – ASV Geel
🗓 01/10/2022
🕗 20:00
📍Grote Baan, 3130 Betekom
🟩 Synthetisch
🏆 3e nationale VV B – speeldag 5

🔵⚪️👊 Allemaal Samen Verbroedering Geel