🆚 ASV Geel – KFC Diest (4-0)
🗓 Zaterdag, 21 januari 2023
🕗 20:00
🏟 De Leunen
🏆 3e nationale VV B – Speeldag 18

👨‍💻 ASV GEEL MAAKT DE KLUS AF IN DE TWEEDE HELFT

De sneeuwruimers van ASV Geel hadden titanenwerk verricht in de aanloop op de streekderby tegen KFC Diest.
Terwijl er in de provincie Limburg een algemene afgelasting plaatsvond, en in de loop van zaterdagnamiddag het ene na de andere uitstel van de andere matchen in 3e nationale VV B binnensijpelde, ging op De Leunen de match gewoon door.
600 kubieke meter sneeuw werd van het terrein verwijderd op amper 24 uur tijd … fe-no-me-naal !!!
Bart Janssens had bovendien nog een verrassing in petto in zijn selectie : Alessio Alessandro maakte na zijn kuitbeenbreuk na bijna drie maanden zijn come-back op het wedstrijdblad.
Voor de rest had de Geelcoach weinig redenen tot lachen met maar liefst 8 geblesseerden in zijn kern.
Bij KFC Diest maakten drie winteraankopen hun opwachting.
Guus Hupperts, Can Golpek en Paolo Sabak werden binnengehaald in de hoop operatie redding tot een goed einde te brengen.

De eerste helft werd een maat voor niks.
Twee afwachtende teams die kozen voor een voorzichtige opbouw, met heel veel middenveldspel tot gevolg.
De bezoekers hadden de eerste twintig minuten veldoverwicht, maar de bedrijvige Golpek en zijn maten konden niet voor dreiging zorgen.
Het eerste halve kansje kwam nochtans van het hoofd van een blauwhemd : na een verre ingooi van Joosten leverde Carvalho een slappe kopbal af ; doelman Rosala raapte op.
Aan de overzijde penetreerde Golpek diep tot in de Geelse verdediging, maar zijn schot draaide ver naast het doel van Belkouch.
De grootste kans in de eerste 45 minuten was voor Mbenza.
Die kreeg de voorzet van Carvalho zomaar voor de voeten gegooid, maar Bradley had te veel tijd nodig om te controleren en Schoors tacklede de bal uit zijn voeten … weg mogelijkheid.
Diezelfde Carvalho zette zijn hoofd nu wel goed tegen een vrije trap van Van Parys, maar zijn kopbal was te centraal en de Diestse doelman had er geen noemenswaardige problemen mee.
Halverwege de eerste helft waren daar toch even de bezoekers met ex – ASV’er Van Loock die met een omhaal op een voorzet van Achnak iets heel mooi in gedachten had ; de uitvoering was van mindere makelij en ging ver naast de kooi van Belkouch.
De gevaarlijkste man bij KFC Diest was het nr. 19 – Can Golpek – die opnieuw infiltreerde in de Geelse zestien, maar dan te ver moest uitwijken.
Zijn stifter belandde op het dak van het doel van Belkouch.
De laatste kans was voor De Zotten waarbij Joosten een perfecte voorzet afleverde : zowel Mbenza en El Maimouni waren op het appel maar Bradley kopte de kans naast.
Wassim stond waarschijnlijk in een betere score positie.

In de kleedkamer vroeg Bart Janssens om goed in de organisatie te blijven en gebruik te maken van het grote terrein en de snelheid van Kreydt en Mbenza in de omschakeling.
Dat plannetje betaalde zich vrij snel cash uit wanneer El Maimouni na tien minuten met een mooie zwieper de bal voor doel draaide, Habarugira de bal pardoes in de voeten van de vrijstaande Joosten kopte en die met een lage schuiver de score opende (1-0).
De hekkensluiter moest nu komen en dat creeerde openingen voor de thuisploeg : Kreydt haalde de achterlijn, kapte zijn mannetje uit en vond het hoofd van Aissa die de bal met een aai net naast kopte.
Bij de volgende Geelse aanval werden de bezoekers tot tien herleid : Mbenza was net iets eerder op de bal dan Schoors en die maaide de Geelse spits onderuit net voor de zestien.
Scheidsrechter Theuwissen stuurde de Diestse verdediger met rood naar de kleedkamer.
Tot overmaat van ramp slikten de mannen van coach Boffin in de fase daarop een tweede treffer : Van Parys schilderde de bal mooi over de muur, Rosala kon de bal nog uit de hoek duwen, maar Carvalho was goed gevolgd en tikte de rebound binnen (2-0).
Vijf minuten later lag nummer drie in het mandje : opnieuw zorgde een vrije trap van Van Parys voor paniek in de Diestse defensie.
Mbenza veroverde na een scrimmage de bal en ging gretig over de uitgestoken voet van Van Loock.
Strafschop voor ASV Geel en Carvalho kende geen genade : hard en rechtdoor tegen de netten (3-0).
Bij de withemden was het daarna willens nillens opendeurdag achteraan : Kreydt zag goed de aanstormende Joosten, die alweer de netten deed trillen maar helaas gebeurde dat aan de achterkant van het doel via de boarding.
De goed spelende El Maimouni stuurde even later Kreydt alleen op pad ; Rosala kwam heel ver uit zijn doel, Jordi ging voor eigen succes en probeerde het van heel ver.
Helaas viel het leer net iets te laat … geen verdiende treffer voor Jordi.
Het was allemaal uitstel van executie voor het arme Diest want aangever Kreydt en afwerker Mbenza deden in het slot de boeken helemaal dicht voor de rode lantaarn (4-0).

Met deze ruime overwinning zet ASV Geel druk op de ketel in de top van de rangschikking : het haalt Wellen in en nestelt zich op één punt van Wezel en Termien en op vier punten van leider Houtvenne.

🗒 OPSTELLINGEN :

🟦⬜️ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 3 Joosten – 5 Aissa – 9 El Ansri – 10 Kreydt – 12 El Maimouni – 15 Mbenza – 16 Hoebregs ©️- 18 Kamagate – 99 Carvalho.

⬛️⬜️ KFC Diest : 1 Rosala – 4 Schoors – 14 Schodts – 17 Van Loock – 19 Golpek – 20 Briels©️- 22 Achnak – 35 Habarugira – 41 Hupperts – 42 Matuta – 90 Sabak.

⚽️ DOELPUNTEN :

⏱53′ 3 Joosten (1-0)
⏱66′ 99 Carvalho (2-0) (pen.)
⏱70′ 99 Carvalho (3-0)
⏱86′ 15 Mbenza (4-0)

⬜️ KAARTEN :

🟨⏱15′ 3 Joosten (G)
🟥⏱65′ 4 Schoors (D)

🔄 VERVANGINGEN :

⏱79′ ⬅️ 17 Van Loock ; ➡️ 77 Masala (D)
⏱79′ ⬅️ 22 Achnak ; ➡️ 2 Claessens (D)
⏱80′ ⬅️ 3 Joosten ; ➡️ 28 Ozden (G)
⏱80′ ⬅️ 42 Matuta ; ➡️ 10 Goulding (D)
⏱83′ ⬅️ 10 Kreydt ; ➡️ 7 Bielen (G)

👁‍🗨 WEDSTRIJDLEIDING :

🏴 Scheidsrechter : Dhr. Theuwissen
🏳️ Assistent 1 : Dhr. Lemmens
🏳️ Assistent 2 : Dhr. Vromans

🔜 VOLGENDE MATCH :

🆚 Sporting Kampenhout – ASV Geel
🗓 Zondag, 29 januari 2023
🕗 15:00
🏟 Sportcentrum Kampenkout
📍 Zeypestraat 26A, 1910 Kampenhout
🏆 3e nationale VV B – Speeldag 19