Met een vertimmerd team slaagde ASV Geel er in om de driepunter weg te kapen bij staartploeg Sporting Kampenhout.

Sven Joosten was bovendien geel geschorst en Nicolas Robin moest zich in extremis ziek afmelden.

Op de bank zaten de pas herstelde Alessio Alessandro en de beloften Jens Wouters en Anojan Vinsalas.

Na nauwelijks een kwartier werd de averij nog wat groter toen Hicham Aissa hinkend het terrein moest verlaten.

Zo werd Alessandro veel vroeger dan voorzien opnieuw voor de leeuwen gegooid.

Niet dat onze pitbull een aanpassingsperiode nodig had, want hij heerste op het middenveld alsof hij nooit was weg geweest.

Door het onverwachte uitvallen van Aissa moest de Geelse defensie wel holderdebolder herschikt worden, en daar profiteerde de thuisploeg optimaal van.

Na 20 minuten stak een angstig Kampenhout voor de eerste keer de neus aan het venster en het was meteen prijs.

Kapitein Vangrunderbeek mocht al te gemakkelijk vanop links voorzetten, de bal schoot aan de complete verdediging van de bezoekers voorbij en voor de moederziel alleenstaande De Smidt was het koud kunstje om de thuisploeg op voorsprong te schieten (1-0)

In de aanvangsfase had ASV Geel nochtans via uitblinker Kreydt en Mbenza al enkele doelrijpe kansen gehad.

Blauw-wit – voor de gelegenheid in het oranje – moest even bekomen maar heroverde op het half uur de controle van de wedstrijd terug.

Carvalho had een mooie individuele actie in huis en rondde af met een hard schot waar Billast de nodige moeite mee had.

Na 45 minuten stond echter nog steeds de 1-0 op het bord en moest de Geelcoach een plannetje bedenken om het tij in de tweede helft te keren.

Een vroeg doelpunt zou de thuisploeg de moed ontnemen en zo geschiedde ook.

Na twee minuten hing de bal al tegen de touwen.

Op een diepe bal liep Jordi Kreydt alles en iedereen in de vernieling, lobde hij de uitgekomen doelman, en was het voor de goed gevolgde Mbenza een eitje om de gelijkmaker te scoren (1-1).

Het spel werd bitsiger en de scheidsrechter liet de kaarten lang op zak.

Toen Okan Ozden hard in duel ging op Vangrunderbeek, gingen de poppen even aan het dansen.

Ook thuisspeler Epolo solliciteerde enkele malen naar een karton, maar toen hij zich revancheerde op Alessandro, trok scheidsrechter Lamberigts op aangeven van de lijnrechter rechtstreeks rood.

Dit mannetje minder sneed de adem af van de mannen van coach Dessaer en na twintig minuten in de tweede helft was het alweer de gesel van Kreydt die de verdediging van Kampenhout aan flarden scheurde.

Vanuit een scherpe hoek probeerde hij op doel te besluiten, maar het was verdediger Mambabua die de bal ongelukkig in eigen doel devieerde (1-2).

Kampenhout hanteerde de lange bal en probeerde op snelheid de Geelse achterhoede vruchteloos te verschalken.

Doelpuntenmaker De Smidt had nog een venijnig schot in huis, maar Belkouch en zijn manschappen gaven geen krimp meer tot het eindsignaal.

Dankzij deze zege en het verlies van Termien en Wellen wippen onze Zotten naar de derde plaats in de stand.

🗒 OPSTELLINGEN :

🟦🟨 Sporting Kampenhout : 21 Billast – 4 Mambabua – 5 Vangrunderbeek ©️- 7 Put – 8 Goovaerts – 16 M Janssens – 19 Avetisov – 20 De Smidt – 36 N Janssens – 77 Epolo – 88 Delhaisse.

🟧⬛️ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 5 Aissa – 9 El Ansri – 10 Kreydt – 12 El Maimouni – 15 Mbenza – 16 Hoebregs ©️- 18 Kamagate – 28 Ozden – 99 Carvalho.