🕗 15:00
🏟 Sportpark Ymeria
🏆 3e nationale VV B – Speeldag 22

👨‍💻 KREYDT ONTBINDT ZIJN DUIVELS EN LUKT HATTRICK

ASV Geel boekte in Wijgmaal een ruime overwinning en legt hiermee de top 3 in de rangschikking het vuur aan de schenen.
In de eerste helft hield de thuisploeg nog gelijke tred, maar verloor geleidelijk de controle over de partij, waardoor de mannen van Bart Janssens met hun snelheid voorin hun dodelijke wapen konden uitspelen.
De Geelcoach recupereerde met Oilil en Vrijens twee spelers, maar moest aan de andere kant Hoebregs en Kamagate missen door schorsing.
Alessandro was nog niet helemaal fit en zat niet in de selectie.
Hierdoor zag hij zich genoodzaakt om terug te grijpen naar een 3-4-3 opstelling.
ASV Geel moest – niettegenstaande de povere 1 op 18 van de tegenstander – op haar hoede zijn voor de snelle uitbraken van Wijgmaal, dat een laag blok opzette en haar kans afwachtte om een dodelijke counter op te zetten.
De blauw-witte verdediging kreeg dus de opdracht om niet in de val te trappen en te hoog te gaan staan, waardoor de snelle Alassan er vandoor kon muizen.

Dit resulteerde in een vrij zoutloze eerste helft waarin Wijgmaal zich wel het meest behendig toonde op haar eigen kunstgras, maar er weinig dreiging uitging van de aanvallen van de thuisploeg.
ASV Geel versierde enkele halve kansen via Carvalho, maar zijn vizier stond nog niet goed genoeg gericht om Amenga te verrassen.
We leken af te stevenen op een brilscore bij de rust, tot Mbenza toch een geniale ingeving had : Bradley had zich wat laten terugzakken en speelde met een intelligente doorsteekpass Kreydt vrij.
Die moet je zo’n opportuniteit natuurlijk niet geven en oog in oog met de doelman van Wijgmaal, faalde Jordi niet : 0-1 met de rust in zicht !
De thuisploeg schoot hiermee wakker en met nog drie minuten op de klok haalde Poppe ongemeen hard uit van buiten de zestien ; de bal ging binnen het doelkader maar gelukkig stak Van Parys zijn harde kop er nog tussen … die kwam aan !

In de kleedkamer van de thuisploeg vroeg coach Demets om ASV Geel in de tweede helft onmiddellijk bij haar nekvel te grijpen en dat vertaalde zich na de rust direct in een huizenhoge kans.
Belkouch zag een pegel achter zich tegen de onderkant van de lat op de doellijn weer in het veld springen.
Ouss had geen tijd om na te denken want Alassan stond op een dikke meter van het doel klaar om de gelijkmaker te scoren.
De spits van Wijgmaal vond het echter nog nodig om uit te pakken met een spectaculaire – maar ondoeltreffende retro – waardoor de bal over de kantine de vogels uit de bomen joeg.
Geen gelijkmaker voor de thuisploeg maar ASV Geel was verwittigd !
De thuisploeg rook haar kans maar beging de fout om te gretig ten aanval te trekken waardoor er voor de bezoekers opportuniteiten kwamen in de tegenaanval.
Zowel Mbenza, als Kreydt, als Carvalho hadden in één en dezelfde fase de dubbele voorsprong aan de voet, maar geen van de drie kreeg de bal tegen de netten … dit had altijd de 0-2 moeten zijn !
Plots leek er veel meer vaart in de wedstrijd te zitten : Poppe legde de bal over de Geelse verdediging waar Dewaet helemaal alleen werd gelaten.
El Maimouni was gelukkig net op tijd terug gekeerd en maakte het gevaar onschadelijk alvorens Dewaet kon afdrukken.
Een kwartier voor tijd deed Oilil uiteindelijk de moed van de thuisploeg zakken : Carvalho hield enkele verdedigers aan de praat en schakelde net op tijd Amin in, die het gaatje zag en het leer netjes in de hoek parkeerde, buiten bereik van de vruchteloos duikende Amenga (0-2).
Bart Janssens trok intussen een nieuw blikje spelers open en het was de net ingevallen Bielen die vanop links een perfecte voorzet afleverde aan Kreydt, die zijn tweede van de namiddag binnen legde (0-3).
ASV Geel kon nu ontspannen de match uitspelen, maar de honger van Kreydt was nog niet gestild.
Opnieuw glipte hij door de mazen van het net en Amenga kon niet anders dan hem foutief af te stoppen : strafschop en geel voor de doelman van Wijgmaal.
Vaste strafschopnemer Carvalho liet de eer aan Kreydt – die de strafschop zelf had geforceerd – om zijn hattrick te vervolledigen (0-4).

Met deze overwinning nadert ASV Geel tot op twee punten van leider Houtvenne – dat weer haasje over doet – en op één punt van het duo Wezel en Termien.
Wellen vervolledigt de top vijf ; al de rest volgt al op zeer respectabele afstand.
Het wordt nog een boeiend slot van de competitie !

🗒 OPSTELLINGEN :

🟦⬜️ KOSC Wijgmaal : 21 Amenga Liongo – 3 Van Der Auwera – 5 Miri – 6 Poppe – 8 Dewaet – 14 Mertens – 20 Ruelle – 23 Dupont – 24 Courtrai 27 Vandervondelen©️- 90 Alassan.

🟧⬛️ ASV Geel : 1 Belkouch©️ – 2 Van Parys – 3 Joosten – 9 El Ansri – 10 Kreydt – 11 Oilil – 12 El Maimouni – 15 Mbenza Kuti – 20 Robin – 23 Cvijetic – 99 Carvalho Alleoni.