💻 Matchverslag :

🆚 KFC Turnhout ✖️ASV Geel
🗓️ Zaterdag, 16/09/2023
🕢 19:30
🏟️ Stadsparkstadion
🏆 3e nationale VV B – match 3

Nadat het stof terug is neergedwarreld één dag na de clash van de Kempen, overheerst toch wel wat ontgoocheling bij de Geelse Zotten.
Na een sterke tweede helft, waarin het na de openingstreffer van Regouin KFC Turnhout vast zette voor eigen doel, en via de sterke Haid El Assiri op strafschop en Robin twee minuten voor tijd de zege binnen handbereik leek, vergalde de ingevallen Lormans in extremis toch nog het feestje na onoplettendheid achterin.

Peter Schrauwen wijzigde heel weinig aan zijn basisopstelling : Walen De Keyser verdiende na zijn grand cru invalbeurt van vorige week een plaatsje in de elf ten nadele van Bouziane.
Maesen zat op de bank.

De wedstrijd startte met een kwartier vertraging, nadien de Turnhoutse politie in allerijl werd opgevorderd om een opstand in de gevangenis in de kiem te smoren.
De wouten waren net op tijd terug om de Geelse supporters naar het bezoekersvak te leiden.

De zenuwen stonden strak gespannen in de openingsfase.
Op de tribunes werd over en weer gejend, maar ook op het veld was er van een spetterende partij weinig sprake.
De thuisploeg hanteerde de lange bal, ASV Geel probeerde al combinerend door de vijandige linies te raken.
De Geelse defensie had haar handen meer dan vol met de Turnhoutse reus Bastiaensen en de power van de snelle Regouin.
Na 18 minuten had Wijns al een gele kaart aan zijn been na een stevige charge op de nummer 18 van de thuisploeg.
Het spel van de bezoekers stokte voor de zestien meter en ASV Geel moest de dreiging voorlopig beperken tot stilstaande fases.
Doelman De Fré maakte zich voorlopig niet al te veel zorgen want hij zag alle pogingen ver naast en / of over zeilen.
We zaten al diep in de eerste helft vooraleer het Geelse publiek zich eindelijk kon vermaken aan een 100% kans : Hoebregs mocht centraal uitzonderlijk de bal rustig aannemen en aan de linkerkant Haid El Assiri aanspelen ; Zaki schudde één van zijn kenmerkende dribbels uit de sloffen en knalde hard binnen het kader.
De Fré wierp zich in de baan van het schot en weerde het gevaar met de voeten.
Na 45 minuten bleven de supporters toch wel wat op hun honger zitten, maar beide teams hadden het buskruit opgespaard voor het tweede deel.

Zij die wat te lang in de wachtrij aan de Dixies of de tapwagen hadden gestaan, misten de suspense van de openingsfase van de tweede helft.
Scheidsrechter Van Asch had nauwelijks de match opnieuw op gang gefloten, of de kwieke Haid El Assiri ging er als een hazewind vandoor op zijn linkerflank.
Belager Mansaray hoorde zijn oren fluiten toen turbo Zaki voorbij raasde.
Onze nummer 10 zette laag voor, Walen De Keyser was goed gevolgd, maar die zag zijn schot tegen de linkerstaak uiteen spatten.
De Geelse spionkop spoelde snel haar pint door, want de vlam zat direct in de pan.
Het was echter de thuisploeg die de bezoekende aanhang onmiddellijk deed verstommen met een splijtende counter.
De snelle Regouin werd knap door de verdediging geloodst, Belkouch trachtte de weg naar zijn doel nog te verkleinen, maar de Turnhoutse nummer 11 zag toch het gaatje en zette de openingstreffer op de tabellen (1-0).
De thuisploeg smeet onmiddellijk alles dicht achteraan, maar dat was geen goed idee …
In de vijf daarop volgende minuten kregen De Zotten drie heel dikke mogelijkheden om de stand op gelijke hoogte te brengen.
De doelman van de binken stond echter scherp te keepen en drie maal ging de bal niet over de doellijn.
Terug naar de overzijde waar de dorst van Regouin nog niet was gelest : tegenstander uitkappen en schieten … Belkouch moest een ferme parade uit zijn handschoenen toveren om een dubbele achterstand te vermijden.
Met nog een half uur op de klok wisselde coach Schrauwen middenvelder Wang voor Robin.
Een gouden zet, zo bleek, want met Nico in het team schakelde ASV Geel nog een tandje of drie bij.
Turnhout moest nu noodgedwongen overschakelen op kick and rush en de motor van Haid El Assiri was helemaal op toerental.
Er kwamen grote gaten op de linkerkant en alweer vond Zaki na een mooie inspanning Danté WDK die zijn volley over doel zag gaan.
De bezoekers moesten toch stilaan gaan scoren want met het verstrijken van de tijd kwam een Turnhoutse driepunter in zicht.
Het was uiteindelijk Haid El Assiri himself die de ban brak met nog een kwartier op de klok : dribbelen, naar binnen snijden en de fout in de zestien meter uitlokken.
Een Turnhouts been zorgde voor een terechte strafschop en Zaki nam zelf de verantwoordelijkheid om de elfmeter om te zetten.
De Fré ging naar de goeie hoek, maar de trap van de pocketspits was perfect : 1-1.
Met de frisse Maesen in de plaats van Oilil ging de druk nog harder op de ketel en na wat kappen en draaien zag Robin – met nog twee minuten op de klok – tussen een bos van spelers de ruimte om de bal net naast de rechterpaal te duwen (1-2).
Het uitvak ontplofte maar het feest was maar van korte duur, want Turnhout trapte af, de bal vloog hoog centraal  naar de toren van Bastiaensen, twee Geelse verdedigers gingen vruchteloos mee in duel, de ingevallen Lormans nam de assist in dank aan en in een oogwenk was de bezoekende voorsprong weer weg.
Wat hier misliep is voer voor de video analist, maar dit mocht kort voor affluiten nooit meer gebeuren.

Bijzonder jammer want ASV Geel had met een zege mee op kop van de rangschikking kunnen blijven.
Die eer is nu weggelegd voor de twee promovendi : Berg en Dal en Zepperen-Brustem, de enige teams met nog een perfect rapport.
Volgend weekend spelen we thuis tegen KVK Wellen, waar we terug met een overwinning willen aanknopen.

🗒️ Opstellingen :

🔵⚪️ KFC Turnhout : 24 De Fré – 2 Mansaray (⏱️67′ 3 Geenen) – 4 Schepers – 5 Cabanier – 6 Wils©️- 10 Bourdouxhe – 11 Regouin (⏱️67′ 17 Adriaensen) – 12 Hermans – 14 Mossel (⏱️84′ 15 Lormans) – 18 Bastiaensen – 25 El Mahdioui.

🟠⚫️ ASV Geel : 1 Belkouch – 3 Joosten – 5 Quintiens – 6 Wang (⏱️59′ 20 Robin) – 8 Walen De Keyser – 9 Kreydt – 10 Haid El Assiri – 11 Oilil (⏱️84′ 19 Maesen) – 12 Wijns – 16 Hoebregs©️- 22 Ndiaye.

⚽️ Doelpunten :

⏱️46′ 11 Regouin (1-0)
⏱️75′ 10 Haid El Assiri 🅿️ (1-1)
⏱️88′ 20 Robin (1-2)
⏱️89′ 15 Lormans (2-2)

⬜️ Kaarten :

🟨⏱️18′ 12 Wijns
🟨⏱️40′ 6 Wang
🟨⏱️53′ 2 Mansaray
🟨⏱️89′ 22 Ndiaye

👁️‍🗨️ Wedstrijdleiding :

🏴 Scheidsrechter : Dhr. Thomas Van Asch
🏳️ Assistent 1 : Dhr. Glenn Janssens
🏳️ Assistent 2 : Dhr. Wesley Boets

🔜 Volgende match :

🆚 ASV Geel ✖️KVK Wellen
🗓️ Zaterdag, 23/09/2023
🕗 20:00
🏟️ De Leunen
🏆 3e nationale VV B – match 4