🕢 20:00
🏟️ De Leunen
🏆 3e nationale VV B – match 4

Na het ongelukkige puntenverlies van vorige week in Turnhout waren de supporters van ASV Geel met niets minder tevreden dan een nieuwe driepunter.
Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, zeker tegen een technisch sterke tegenstander als KVK Wellen.
Die waren na de zware 0-4 thuis-nederlaag tegen Berg en Dal wel gebrand op een klinkende revanche.
Die kwam er niet want blauw-wit deed uiteindelijk wat het moest doen en boekte een zakelijke overwinning dankzij twee knappe doelpunten.
Hoebregs verschalkte al snel met een volley de Wellense doelman, Walen De Keyser had het lang moeilijk met zijn waakhonden Vanderheiden en Dieme, maar schoot in de tweede helft verschroeiend hard van aan de grote backlijn de eindstand op de tabellen.

Peter Schrauwen had vooraf enkele verschuivingen in petto : Robin had tegen Turnhout een sterke invalbeurt gemaakt en zag die prestatie beloond met een basisplaats.
Hij zette Oilil een rijtje hoger in de aanval, ten nadele van Kreydt die op de bank moest plaats nemen.
Ndiaye werd “wegens omstandigheden” niet geselecteerd en hierdoor nam de pas herstelde Dhondt positie centraal in de verdediging.
Bij KVK Wellen twee ex-Gelenaars in de start-elf : Poell promoveerde ooit met Verbroedering Geel Meerhout en Vanderheiden kennen we nog als een beloftevolle verdediger in eerste en tweede nationale.

Het eerste wapenfeit kwam van de bezoekers uit Wellen : de snelle Ramaekers zag zijn poging geblokt door een sliding van Joosten.
Even later weer tiki taka van de bezoekers : een voorzet van Meeus werd in één tijd op de slof genomen door Odutayo ; het appèl voor hands van Quintiens werd weggewuifd door scheidsrechter Seynaeve.
Na 10 minuten mocht de Geelse achterban voor de eerste keer juichen : Schevenels verkeek zich op een verre hoekschop van Wang, Hoebregs verschalkte met een mooie volley de drie verdedigers op de doellijn (1-0).
ASV Geel duwde door, en de 2-0 hing in de lucht.
Walen De Keyser trapte eerst op de vuisten van de doelman en miste kort daarop een huizenhoge kans : Haid El Assiri zette goed door op links, Oilil stond moederziel alleen, maar die vond Schevenels op zijn weg, WDK zag zijn rebound van kortbij in de tribune verdwijnen.
De bezoekers waren allerminst aangeslagen en kwamen gaandeweg ook beter in de wedstrijd.
Op het half uur viel de bal pardoes tussen Joosten en Dhondt in de Geelse zestien ; die keken naar mekaar, Odutayo gaf de bal een zetje tot bij Vanderhoeft die Belkouch het nakijken gaf.
Geen 1-1 echter, aangezien de lijnrechter buitenspel had aangegeven.
Vijf minuten voor de rust was Wellen daar weer met een mooi uitgespeelde counter : via enkele stationnetjes belandde de bal bij “the tank” Odutayo.
Belkouch kon met een beenveeg redding brengen, en Poell schoot in de herneming onbegrijpelijk naast het lege doel.
Hier kwam de thuisploeg ontzettend goed weg !

Geen wissels aan Geelse zijde tijdens de rust, waarin de Geelcoach vroeg om geduldig, geconcentreerd en verzorgd te blijven voetballen.
ASV Geel controleerde het spel, werd meester over het middenveld en drukte KVK Wellen achteruit.
Na ruim 65 minuten veroverde Wang het leer en met een perfecte assist bediende hij Walen De Keyser.
Die mocht tussen drie verdedigers aannemen en van aan de zestien meter verschroeiend hard uithalen.
De kansloze Schevenels hoorde de bal achter zich tegen de touwen vliegen (2-0).
Haid El Assiri matte intussen met zijn raids en dribbels de linkerflank van Wellen helemaal af.
Een kwartier voor tijd ging Hoebregs met een afstandsschot op zoek naar zijn tweede van de avond ; Schevenels redde niet zonder moeite.
Belkouch kende een relatief rustige tweede helft en moest slechts éénmaal in de voeten van Odutayo duiken.

ASV Geel mag met een 10 op 12 met een mooi rapport naar huis, en staat – toch voor even – aan de leiding in het prille klassement van derde nationale VV B.

🗒️ Opstellingen :

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 3 Joosten – 5 Quintiens – 6 Wang – 7 Dhondt – 8 Walen De Keyser (⏱️86′ 17 Bouziane) – 10 Haid El Assiri (⏱️82′ 2 Van Parys) – 11 Oilil (⏱️76′ 9 Kreydt) – 12 Wijns (⏱️87′ 15 Eren) – 16 Hoebregs©️- 20 Robin.

🟡🔵 KVK Wellen : 1 Schevenels – 5 Vanderheiden – 6 Vanderhoeft – 7 Haesevoets (⏱️75′ 17 Vos) – 9 Odutayo – 10 Dieme – 11 Poell (⏱️66′ 2 Berten) – 14 Meeus – 15 Ponet – 16 Winkels©️- 20 Ramaekers (⏱️75′ 24 Golpek).