🕢 19:30
🏟️ Hereveld
🏆 3e nationale VV B – match 6

ASV Geel kwam zaterdag van een kale reis terug uit de deelgemeente van Bilzen.
Het verloor met een droge 2-0 en gezien het kansen-verloop was dit een terechte uitslag.
De jongens van Peter Schrauwen staan terug met beide voetjes op de begane grond.

De Geelcoach had geen enkele reden om zijn selectie overhoop te gooien na de zeer mooie 13 op 15.
Door de brede kern moesten jongens zoals Kayahan, Eren, Bouziane, Van Geffen en N’Zo zich zelfs bij de beloften bewijzen.
En voor de onbetwiste basisspelers van vorig seizoen – Van Parys en Oilil – was het de laatste weken ook even slikken op de bank.

Na drie minuten maakten de blauw-witte strijdkreten “vuur, passie en strijd” al plaats voor ontgoocheling en frustratie.
De thuisploeg was vlijmscherp gestart en voelde zich als een vis in het water op het gladde kunstgras.
Berben – ex-ASV Geel – werd te weinig onder druk gezet en met een heerlijke pass over de verdediging bediende hij zijn spits Roland, die achter de rug van D’Hondt kwam opgedoken.
De uitgekomen Belkouch was er aan voor de moeite want de nummer 22 legde het leer lekker in het mandje (1-0).
Een vroege achterstand die ASV Geel kon missen als kiespijn.
De thuisploeg lokte De Zotten nu uit haar kot en wachtte geduldig om opnieuw toe te slaan.
Quintiens kon af en toe op de linkerkant oprukken maar een sterk spelende Vanspauwen belette Stijn vakkundig de doortocht richting doel.
Door dom balverlies op het middenveld zag ASV Geel op het kwartier bijna tegen een dubbele achterstand aan.
Opnieuw koos Roland het hazenpad en gingen de netten aan het trillen, gelukkig had de lijnrechter buitenspel gezien, waardoor de 1-0 op het scorebord bleef.
Schoonbeek Beverst metselde het centrum hermetisch dicht en zette op Haid El Assiri tactisch een dubbele of driedubbele dekking.
ASV Geel kreeg de bal maar het spel stokte voor de zestien meter.
Het was wachten tot de 30e minuut op een “kans” voor de bezoekers : verdediger Dekens raakte de bal compleet verkeerd bij een voorzet vanop rechts en verschalkte daarbij bijna zijn eigen doelman.
Voor Hoebregs en co was het letterlijk wachten op een uitschuiver : Vanspauwen gleed weg, Quintiens profiteerde en mocht diep in de zestien meter infiltreren.
Hij had zeker de mogelijkheid om zelf af te drukken, maar besloot om af te leggen naar Haid El Assiri, die hoog over knalde.

Kopbrekens voor Peter Schrauwen tijdens de rust, die dezelfde elf op het schaakbord liet staan maar Wijns en Joosten wel van positie wisselde.
Dat leek te renderen want met de aanvallende intenties van Sven als wingback, leek ASV Geel iets dominanter uit de kleedkamer te komen.
Na vijf minuten in de tweede helft bestrafte scheidsrechter Vanden Eede geen handsbal van thuisploeg op het middenveld.
Nicolas profiteerde bijna van de verwarring en onoplettendheid maar D’Hondt kon hem net op tijd naar de buitenkant dwingen waardoor Belkouch het harde schot in hoekschop kon verweren.
Peter Schrauwen greep op het uur in en haalde met de technisch vaardige Oilil een nieuw wapen van de bank.
Amin voelde zich op dit synthetische veld beter in zijn sas dan Kreydt, die naar de bank werd gehaald.
Ook de lengte van Maesen moest centraal voor meer druk op de ketel zorgen.
Tot uitgespeelde kansen kwam het allemaal echter niet en de tijd begon te dringen voor De Zotten.
In tegendeel : tien minuten voor tijd liep Nicolas de linkerflank af en de ingevallen Quarem duwde aan de eerste paal, ondanks drie blauwhemden in de buurt, de scherpe voorzet binnen … 2-0 en boeken toe …
De bezoekers speelden nu alles of niks waardoor de ruimtes in de rug van de verdediging zeer groot werden.
Wijns hield met truitje-trek en risico op een rode kaart Nicolas van een derde goal en aan de overzijde noteerden we met de lage schuiver van Oilil het eerste schot tussen de palen na 90 minuten.

Het eindsignaal zorgde bij de thuisaanhang voor terechte euforie terwijl de blauw-witte supporters puntenloos moesten afdruipen.
Leider Berg en Dal won wel en zet ASV Geel al op 5 punten achterstand.
Schoonbeek Beverst doet een goede zaak en wipt over Turnhout naar de vierde plaats in de stand.

🗒️ Opstellingen :

🟢⚪️ EWS Schoonbeek Beverst : 30 Bastiaens – 2 Dekens – 4 Paulus – 10 Bogaers©️- 11 Berben (⏱️76′ 23 Quarem) – 14 Vanspauwen – 17 Abbou (⏱️69′ 9 Put) – 19 Vannitsen – 20 Wagemans – 22 Roland – 24 Nicolas (⏱️81′ 8 El Mansouri).

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 3 Joosten (⏱️80′ 2 Van Parys) – 5 Quintiens – 6 Wang – 7 Dhondt – 8 Walen De Keyser 9 Kreydt (⏱️58′ 11 Oilil) – 10 Haid El Assiri – 12 Wijns – 16 Hoebregs©️- 20 Robin (⏱️67′ 19 Maesen).