💻 Matchverslag :

🆚 ASV Geel ✖️ K Berg en Dal VV
🗓️ Zaterdag, 21/10/2023
🕢 20:00
🏟️ De Leunen
🏆 3e nationale VV B – match 8

Peter Schrauwen moest noodgedwongen schuiven op het middenveld door de schorsing van Wang.
Hoebregs nam zijn positie in, en Oilil kwam als nieuwkomer in de basis.
Achteraan wisselden Joosten en Dhondt van plaats.
Met deze tactische zet probeerde de Geelcoach de aanvoer via Smeets naar Van Pol te beperken.
Haid El Assiri deed het de laatste weken voortreffelijk in zijn rol achter de spitsen, maar werd nu op de flank gezet.
Wijns had na de donderdagtraining nog te veel last van zijn blessure en bleef aan de kant.

In de Yellow Vip Lounge hadden zich 150 eters aangemeld voor het eerste business diner van het seizoen.

Voor de aftrap van de wedstrijd liep onze voltallige jeugdwerking mee op en werd het muisstil in het stadion ter nagedachtenis van de Zweedse slachtoffers van de dodelijke schietpartij in Brussel vorige week.

Wedstrijdbalschenker Group GTS gaf voor een goed gevuld Leunenstadion de aftrap van deze topper, terwijl achter de tribune het vuurwerk zich een weg baande doorheen de stevige windvlagen.

De bezoekers uit Meerhout kwamen het snedigst uit de startblokken met in de aanvangsfase al onmiddellijk een opgelegde kans voor Smeets : die liep heel goed de ruimte in maar leverde een slap schotje af waar Belkouch geen problemen mee kende.

ASV Geel was gewaarschuwd maar was seconden later weer niet bij de les : Topschutter Van Pol schudde in een duel Van Parys van zich af en knalde staalhard voorbij een verbouwereerde Belkouch (0-1).

Nochtans had het fenomeen van Berg en Dal voor hetzelfde geld al onder de douche gestaan : hij nam het advies van zijn coach “knokken voor elke bal” iets te letterlijk en verkocht Joosten met slaande beweging een gebroken neus.

De thuisploeg was aangeslagen na die vroege treffer en moest heel lang de wet van de sterkste ondergaan in de eerste helft.

Doelman Lenaerts verslikte zich wel in zijn controle bij een terugspeelbal van Creemers, maar Oilil nam het geschenk niet aan en zag zijn lob over het lege doel gaan.

Voor de rest was het al groen-rood wat de klok sloeg en het waren vooral de stilstaande fases die bij ASV Geel achteraan regelmatig de sirenes deden afgaan.

Molenberghs mocht na 25 minuten één van zijn gevaarlijke corners trappen ; de kopbal van Remen werd door Belkouch spectaculair van onder de lat gehaald.

De aangeslagen Joosten en Van Parys hadden meer dan hun handen vol met goalgetter Van Pol, die zich ook in de lucht een gevaarlijk heerschap toonde.

Bij de rust stond het 0-1 voor de bezoekers en moesten de mannen van Peter Schrauwen de koppen bij elkaar steken in de kleedkamer na een zeer bleke eerste helft.

De uit blessure teruggekeerde Convents had zich tijdens de koffiepauze intensief opgewarmd, aangezien Joosten niet meer verder kon.

De gretigheid waarmee onze nr. 23 op het terrein verscheen, straalde af op de rest van de groep en blauw-wit herstelde gaandeweg het evenwicht in de partij.

De mooi trap van Kreydt, waarbij Lenaerts alles uit de kast moest halen, was de voorbode van de gelijkmaker.

Na 57 minuten speelde Haid El Assiri Oilil goed vrij op de rechterkant ; Convents liep zich goed vrij in de eerste zone, kreeg te veel tijd van Creemers en met een heerlijk gekruist schot liet hij de doelman van Berg en Dal geen enkele kans (1-1).

Het Geelse publiek kreeg er nog een acrobatische salto op de koop toe bij !

Exact 5 minuten kon de thuisploeg zich optrekken aan deze morele opsteker.

Aan de linkerkant kreeg Smeets vrijgeleide ; zijn voorzet bereikte de opduikende Voorn die in één tijd terug legde naar de ingevallen Gevers. Het nummer 7 van Berg en Dal presenteerde Van Pol zijn 15e goal op een dienblaadje (1-2).

Een mokerslag voor ASV Geel dat even tijd nodig had om de zure appel door te slikken.

Een vinnige Kreydt dwong Lenaerts tot een parade maar aan de overzijde moest Belkouch weer één van zijn kattenreflexen bovenhalen op een kopbal van Remen.

Na 73 minuten ging Lenaerts opnieuw aan het klungelen op een diepe bal van Van Parys en met een opzittende Kreydt ; de goalie kon zich ternauwernood uit de netelige situatie bevrijden en Remen trapte de bal wild naar voor. Van Pol klom hoger dan zijn belagers, de Geelse defensie stond te hoog waardoor Voorn veel ruimte had en er met de bal vandoor ging. Hoebregs kon hem met een sliding nog afstoppen, maar de gevolgde Gevers duwde met het meer geluk dan kunde in een scrimmage met Belkouch de bal in doel. Een enorme flutgoal, maar ze telde wel (1-3).

Niemand die nu nog een stuiver gaf om de overlevingskansen van de thuisploeg.

En toch … de grote veerkracht van De Zotten bleek uit de laatste 10 minuten.

Na een mooi opgezette aanval trok Quintiens de bal voor, waar Kreydt stond te wachten en de aansluitingstreffer voorbij Lenaerts joeg (2-3).

Met een ongemeen smerige overtreding op Haid El Assiri kwam Voorn er met geel wel heel goed vanaf, maar Zaki nam op een gepaste manier weerwraak : hij chipte de bal voor doel, onderweg werd de curve van richting veranderd door Ben Ziane en Lenaerts was eraan voor de moeite (3-3).

Bij heel Berg en Dal stond de boel op stelten want zij hadden ten onrechte positie buitenspel gezien van Walen De Keyser.

De thuisploeg rook bloed maar de tank was leeg en zo eindigde deze topper onbeslist in een spectaculaire 3-3. Het maximum van de punten van Berg en Dal moest eraan geloven en wees maar zeker dat dit heel hard pikte bij de Meerhoutenaren, bovenal omdat de boeman ASV Geel heette.

Onze Zotten tuimelen desondanks van de derde naar de vijfde plaats in de rangschikking : in een stevig drieluik met Schoonbeek, Pelt en Berg en Dal werden er immers te weinig punten gesprokkeld.

Volgende week trekken we naar het nostalgische Warandestadion van Diest, waar sinds kort de Arabieren het voor het zeggen hebben.

🗒️ Opstellingen :

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 3 Joosten (⏱️46′ 23 Convents) – 5 Quintiens – 7 Dhondt – 8 Walen De Keyser – 9 Kreydt – 10 Haid El Assiri – 11 Oilil (⏱️78′ 15 Eren) – 16 Hoebregs©️- 20 Robin.

🟢🔴 K Berg en Dal VV : 1 Lenaerts – 2 Bogaerts (⏱️78′ 6 Wouters) – 4 Creemers – 5 Vankrunkelsven – 8 Voorn©️- 9 Van Pol – 10 Vereijken (⏱️60′ 7 Gevers) – 11 Joris – 13 Molenberghs (⏱️78′ 21 Ben Ziane) – 14 Smeets – 18 Remen.

⚽️ Doelpunten :

⏱️10′ 9 Van Pol (0-1)
⏱️58′ 23 Convents (1-1) ↗️ assist : 11 Oilil
⏱️62′ 9 Van Pol (1-2)
⏱️73′ 7 Gevers (1-3)
⏱️84′ 9 Kreydt (2-3) ↗️ assist : 5 Quintiens
⏱️87′ 10 Haid El Assiri (3-3) ↗️ assist : 2 Van Parys

⬜️ Kaarten :

🟨⏱️50′ 2 Van Parys
🟨⏱️65′ 23 Convents
🟨⏱️73′ 1 Belkouch
🟨⏱️85′ 8 Voorn
🟨⏱️87′ 5 Vankrunkelsven

👁️‍🗨️ Wedstrijdleiding :

🏴 Scheidsrechter : Dhr. Jeroen Platteau
🏳️ Assistent 1 : Dhr. Senne Boeckx
🏳️ Assistent 2 : Dhr. Janah Ibrahim

🔜 Volgende match :

🆚 KFC Diest ✖️ ASV Geel
🗓️ Zaterdag, 28/10/2023
🕗 19:30
🏟️ Warandestadion
📍Omer Van Audenhovenlaan, 3290 Diest
🏆 3e nationale VV B – match 9