🆚 Beerschot VA B ✖️ ASV Geel (1-0)
🗓️ Zondag, 5 november 2023
🕗 14:30
🏆 3e nationale VV B – match 10

Na de magere 3 op 12 in de voorbije wedstrijden was ASV Geel het aan haar achterban verplicht om met drie punten terug naar huis te keren vanuit Schelle.
Tegenstander Beerschot VA B telde in haar kern weliswaar allemaal talentvolle jonge spelers met veel technische bagage, maar miste vanzelfsprekend ook nog wat ervaring om resultaten naar haar hand te zetten.
Peter Schrauwen kon achteraan nog steeds niet rekenen op Joosten en Wijns en nam met Kayahan een speler in de selectie op die bij de beloften de goede drive liet zien.
Hij dropte Convents van meet af aan in de basis, ten koste van de niet 100% fitte Kreydt en schoof Oilil een rij naar achter als offensieve wingback.
Het kunstgras in Schelle lag er ondanks de gure weersomstandigheden piekfijn bij en nodigde uit voor een leuke pot voetbal.

De bezoekers startten onder impuls van Convents en Haid El Assiri het best aan de wedstrijd met twee opgelegde kansen voor middenvelder Wang.
Na een mooi uitgespeelde actie zag onze nummer 6 eerst zijn trap naar de kruising gekeerd door Doucouré en even later was hij goed gevolgd op een voorzet van Quintiens maar zijn schot ging nipt naast.
Beerschot had in de aanvangsfase handen en voeten nodig om de Geelse aanvalsdrift in te tomen met enkele gevaarlijke standjes op vrije trappen tot gevolg.
Van Parys zag hierbij zijn pogingen naast en over het doel belanden.
Op het half uur stak de thuisploeg toch ook eens zijn neus aan het venster.
D’Hondt, die voor de rest een onberispelijke wedstrijd speelde, ging achteraan in de fout bij een balcontrole, waardoor Oostwoud plots oog in oog kwam te staan met Belkouch.
De spits van de thuisploeg was gelukkig niet koelbloedig genoeg en schoof de bal naast het doel.
Op basis van de kansen had ASV Geel bij de rust een voorsprong verdiend, maar haar efficiëntie liet alweer te wensen over zodat de supporters de cafetaria moesten induiken bij een 0-0 brilscore.

Bij aanvang van de tweede helft kwamen bij blauw-wit dezelfde elf uit de kleedkamer en hield coach Schrauwen zijn wissels nog even achter de hand.
De jongens van Frederik Frans hadden duidelijk peptalk gekregen want zij kwamen veel gretiger uit de kleedkamer en zetten agressiever druk.
Dat resulteerde na 50 minuten in een grote kans voor Monnissen : vanop de linkerkant kwam er een scherpe lage voorzet die Belkouch moest lossen.
De bal kwam pardoes in de voeten van de Beerschotspeler maar die raakte de bal maar half en weg was de kans.
De motor van de Zotten begon onbegrijpelijk te sputteren en de slordigheden stapelden zich op.
Ook aanvoerder Cloots kreeg de mogelijkheid om zijn team op voorsprong te brengen, maar ook hij geraakte niet voorbij Belkouch.
Na 65 minuten greep de Geelse coach in en haalde Robin en de trekkebenende Walen De Keyser naar de kant.
Kreydt en Kayahan moesten terug meer punch in het spel van de bezoekers brengen, want die was duidelijk in de koffiekan blijven steken tijdens de rust.
Dat leek te renderen want ASV Geel pakte opnieuw het commando en Kreydt kon net niet afwerken bij de voorzet van de opgerukte Van Parys.
Nadat diezelfde Van Parys met een vrije trap op de lat weer pech kende, leek even later het tij toch te keren voor de oranjehemden.
De vrij staande Kayahan werd op links goed aangespeeld, die ging de confrontatie aan met de doelman en viel gretig over het uitgestoken been.
Scheidsrechter Bonte wees naar de stip en Haid El Assiri, die onlangs nog twee strafschoppen benutte, eiste de bal op.
De Geelsupporters zagen de netten al trillen, maar Zaki trapte de bal helaas aan de verkeerde kant van de paal naast.
Een misser die zuur zou opbreken, want de wedstrijd leek voor de tweede keer op rij af te stevenen op een 0-0 toen Beerschot in de allerlaatste minuut nog een hoekschop mocht trappen.
De lange Muanza, toch wel de uitblinker bij de thuisploeg, klom hoger dan alles en iedereen en buffelde de bal voorbij de kansloze Belkouch.
Hiermee werd de ijzeren wet van het voetbal opnieuw kracht bij gezet : “wie morst met de kansen, krijgt vroeg of laat het deksel op de neus”.

Tweede verlies van het seizoen, tweede keer op kunstgras : of er een verband is, zullen we niet beweren.
Feit is dat De Zotten de laatste wedstrijden veel te weinig punten pakken en dat is een zorgelijke vaststelling met een thuismatch tegen Termien (en Gabriel Carvalho) in het verschiet, dat de laatste weken erg goed op dreef is.

🗒️ Opstellingen :

🟣⚪️ Beerschot VA B : 1 Doucouré – 2 Muanza – 3 Van Osselaer – 4 Joosen – 5 Van Camp – 6 Soenen – 7 Monnissen – 8 Oostwoud – 9 Hak – 10 Osei Bonsu – 11 Cloots©️.

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 5 Quintiens – 6 Wang – 7 Dhondt – 8 Walen De Keyser – 10 Haid El Assiri – 11 Oilil – 16 Hoebregs©️- 20 Robin – 23 Convents.