💻 Matchverslag :

🆚 KAC Betekom ✖️ ASV Geel
🗓️ Zaterdag, 25 november 2023
🕗 20:00
🏆 3e nationale VV B – match 13

Het was bijna twee maanden geleden dat ASV Geel nog eens de zoete smaak van de overwinning mocht proeven.
Het koste zelfs de kop van T1 Peter Schrauwen, die de motor niet meer aan de praat kreeg, en mede daardoor was het zelfvertrouwen bij de spelers tot onder het nulpunt gezakt.
Maar kijk, er werd heel wat af gepraat de afgelopen week en de nieuwe wind die er waaide onder nieuwbakken coaches Schipper en Foriers, wierp in Betekom reeds haar vruchten af.
Na een zeer aangenaam kijkstuk gingen De Zotten tegen het zwarte beest KAC Betekom met de zege aan de haal en werd de gitzwarte reeks gestopt.

Nicolas Robin had zijn schorsingsdag na drie gele kaarten uitgezeten en kwam opnieuw bij de selectie.
Jordi Kreydt was voor lange tijd uit roulatie en ook David Wijns, Yusri Bouziane en Michiel Decoopman lagen in de lappenmand.
De Geelsupporters verwachtten een statement van de spelers en hadden een spandoek met de weinig verhullende tekst “Talent without working hard is nothing” opgehangen in de tribune.

De bezoekende oefenmeesters hadden enkele tactische verrassingen in petto : aanvoerder Jean-Michel Hoebregs schoof een rij achteruit en moest samen met Sven Joosten voor meer stabiliteit centraal achteraan zorgen.
Hierdoor ging Diego D’Hondt op de rechterflank post vatten.
De Man Van De Match van vorige week – Amin Oilil – kreeg ook een basisplaats en Danté Walen De Keyser mocht zich uitleven in een zwervende rol als spits.
De heropgeviste Seppe Maesen werd uitgespeeld in het centrum van de aanval.

Op de doordrenkte tapis-pleine van Betekom begon de wedstrijd aan een verschroeiend tempo met heel veel ééntijds voetbal langs beide kanten.
Voor het zeer talrijk opgekomen Geelse publiek een verademing na de slappe koffie van de voorbije weken.
Het vorige seizoen liep ASV Geel hier aan De Grote Baan vruchteloos achter het snelle tiki-taka van de thuisploeg aan, maar de oranjehemden hadden hun lesje geleerd en schakelden vanaf het eerste fluitsignaal in hoogste versnelling.
Bij de thuisploeg kwam het gevaar vooral vanop de flanken en na een kwartier was het uitblinker Verschoren die vrij mocht aannemen : zijn krul draaide maar nipt naast de kruising.
ASV Geel repliceerde met een hoog opverende Maesen op een hoekschop van Haid El Assiri : ook zijn kopbal miste de juiste richting.
Onmiddellijk daarna hadden de bezoekers op voorsprong kunnen klimmen : via de razendsnelle Haid El Assiri zetten zij een splijtende counter op : Oilil kon al glijdend afdrukken maar doelman Thuys was bij de pinken en met een beenveeg weerde hij het gevaar.
De rood-blauwe defensie had een hele kluif aan onze nummer 10, die zich duidelijk in zijn sas voelde op het kunstgras.
Ex-Gelenaar Naessens moest hem op het half uur foutief afstoppen en dat koste hem een gele kaart.
Bij de rust was er nog niet gescoord maar de Geel-supporters waren getuige van een echte metamorfose van hun team en zagen het helemaal goed komen in de tweede helft.

Na de koffie verschenen dezelfde elf ten tonele en hield Schipper zijn troefkaarten nog even in zijn handen om deze op het gepaste ogenblik uit te spelen.
ASV Geel vertrok opnieuw als een speer : na een hoekschop van de thuisploeg zette Wang met “een Zidanneke” enkele Betekomspelers op het verkeerde been en lanceerde Oilil.
Smits moest in het spurtduel tegen onze nummer 11 het onderspit delven, maar Amin drukte van te ver af en zijn schot ging over.
Snel naar de overzijde dan waar Belkouch zich gepast in de voeten moest gooien van de doorgebroken Nsumbu Tanda.
Het sleutelmoment van de wedstrijd was de tweede gele kaart van Naessens na 50 minuten.
Walen De Keyser had enkele seconden daarvoor een slimme pass in petto naar zijn spitsbroeder Maesen.
Die strandde op de uitgekomen Thuys maar in de rebound werd Oilil getorpedeerd door zijn goede vriend Naessens.
Ollie zag de bui al hangen en mocht gaan douchen van de scheidsrechter na een tweede gele kaart.
De vrije trap van Quintiens was mooi binnen het kader maar doelman Thuys begon aan zijn reeks mirakel-reddingen en haalde de bal aan de verste paal nog uit zijn goal.
Het begin van een spervuur aan kansen voor ASV Geel, waarbij de bezoekende fans zich meermaals plukken haar van het hoofd rukten.
Eerst werd Oilil knap binnendoor gestuurd door D’Hondt, Amin haalde de achterlijn en trok voor naar het penaltypunt waar Haid El Assiri moederziel alleen mocht uithalen … Thuys tikte met een geweldige save de bal vanonder de lat.
De volgende in het rijtje was Maesen : ook hij mocht na assist van Oilil alleen op doel af maar Seppe was te nonchalant in de afwerking en opnieuw haalde de thuisgoalie een gemaakte goal met zijn voet weg.
Daarna was het de beurt aan Hoebregs die op hoekschop de bal pardoes in zijn voeten kreeg, maar zijn bal in één tijd zoefde voorbij de verste paal buiten.
Betekom was rijp voor de slachtbank en intussen zaten we aan een stuk of vijf 100% kansen ; de stand op het scorebord bleef echter nog steeds op 0-0 staan : Het zou toch weer niet …
Volgende kans : Quintiens dribbelde zich Neymar-gewijs door de zestien meter, Walen De Keyser had de bal er maar in te tikken, maar alweer lag die dekselse Thuys in de weg, tot grote frustratie van de bezoekende achterban, waarvan er enkelen hun schoen al aan het opeten waren.
Bijna schoten de Zotten zich door het missen van zo veel kansen alweer in eigen voet : bij een zeldzame uitbraak van de thuisploeg werd Nsumbu Tanda helemaal vrij gelaten maar gelukkig ging zijn trap nipt over de dwarsligger : een wake up call !
Daarna was het gelukkig weer ASV Geel dat overnam : Opnieuw Quintiens rukte mee op aan de linkerkant, Oilil riep en kreeg de bal aan de rand van de grote rechthoek.
Zijn poging ging tegen de netten, de netten achter de goal van Thuys wel te verstaan : kans nummer zeven … weg …
Met nog twintig minuten op de klok haalde Schipper Marijn Convents van de bank ; Oilil die hard gewerkt had mocht gaan rusten.
Zou Marijn de bakens kunnen verzetten ?
Nauwelijks één minuut stond de Diestenaar op het veld toen hij vanop rechts een bal in het pak stuurde.
Joosten kopte mis, Hoebregs gaf de bal terug aan Sven die op Thuys besloot, maar ook Maesen stond in de buurt en ditmaal was de Betekom doelman eraan voor de moeite … EIN-DE-LIJK de 0-1 !!!
Ruim 430 minuten hadden de supporters erop moeten wachten, maar nu was het zo ver : de netten trilden !
En plots kwam er nog meer ketchup uit de fles …
Nog maar net was er opnieuw afgetrapt toen Maesen een goede inspanning deed op de rechterkant.
Met een geniaal hakje bediende hij Convents, die met een schitterende schijnbeweging en dito afwerking de stand in een mum van tijd op 0-2 bracht … wat een invalbeurt van onze nummer 23 !
De bezoekers lieten nu even de touwtjes vieren waardoor Betekom van de gelegenheid gebruik maakte om recht te kruipen van het canvas.
Meer nog : de rood-blauwen knutselden nog eens een mooie aanval in elkaar en de ingevallen Janssens knalde met een volley de aansluitingstreffer op het bord (1-2).
Zouden de supporters toch nog moeten bibberen ?
Schipper bracht met Eren onmiddellijk een verse kracht in : Johnsson zat meteen goed in de match maar liet zich jammer genoeg intimideren met twee gele kaarten en slechts een kort optreden tot gevolg.
De in het absolute slot ingevallen Van Parys droeg ook nog zijn steentje bij met een ingenieuze vrije trap tot bij Convents die zijn tweede van de avond liet optekenen (1-3).
Meteen daarna klonk het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Fockedey en werden de spelers opnieuw in de armen van de blauw-witte aanhang gesloten.

Met deze overwinning werd de ban gebroken en een dreigende vrije val in het klassement afgewend.
Coach Schipper waarschuwde vlak na de match echter voor te grote euforie en maande aan tot rust en kalmte en hard blijven werken.
Deze zege vraagt immers om bevestiging volgende week thuis tegen KVV Zepperen-Brustem dat leider Berg en Dal haar eerste nederlaag van het seizoen aansmeerde.

🗒️ Opstellingen :

🔴🔵 KAC Betekom : 1 Thuys – 3 Naessens – 6 El Hadj – 13 Smits – 16 Van Den Broeck – 17 Nsumbu Tanda – 18 Rijmenams – 20 Polino – 22 Matuasilua Dinayaku – 36 Pelgrims©️- 55 Verschoren.

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 3 Joosten – 5 Quintiens – 6 Wang – 7 D’Hondt – 8 Walen De Keyser – 10 Haid El Assiri – 11 Oilil – 16 Hoebregs©️- 19 Maesen – 20 Robin.

👁️‍🗨️ Wedstrijdleiding :

🏴 Scheidsrechter : Dhr. Gilles Fockedey
🏳️ Assistent 1 : Dhr. Robin Caelen
🏳️ Assistent 2 : Dhr. Gerben Leten

⚽️ Doelpunten :

⏱️72′ 19 Maesen (0-1)
⏱️74′ 23 Convents (0-2)
⏱️79′ 7 Janssens (1-2)
⏱️90′ 23 Convents (1-3)

⬜️ Kaarten :

🟨⏱️30′ 3 Naessens
🟨🟥⏱️51′ 3 Naessens
🟨⏱️85′ 15 Eren
🟨🟥⏱️89′ 15 Eren
🟨⏱️89′ 6 El Hadj

🟥 Geen.

🔄 Wissels :

⏱️64′ 20 Polino door 7 Janssens
⏱️71′ 11 Oilil door 23 Convents
⏱️73′ 16 Van Den Broeck door 2 Van Dyck
⏱️80′ 19 Maesen door 15 Eren
⏱️81′ 13 Smits door 75 Grenié
⏱️87′ 8 Walen De Keyser door 2 Van Parys
⏱️90′ 10 Haid El Assiri door 21 Kayahan

🔜 Volgende match :

🆚 ASV Geel ✖️ KVV Zepperen-Brustem
🗓️ Zaterdag, 2 december 2023
🕗 20:00
🏟️ De Leunen
🏆 3e nationale VV B – match 14