🗓️ Zaterdag, 16 december 2023
🕗 20:00
🏆 3e nationale VV B 2023-2024
⚔️ Speeldag 16

Met een 2-1 overwinning tegen KFC Sint-Lenaarts heeft ASV Geel een tegenvallende eerste seizoenshelft toch nog met een positieve noot kunnen afsluiten en wat glans kunnen meegeven.
Beide teams namen elk één helft voor hun rekening : de thuisploeg was voor de rust echter overtuigender in de afwerking waardoor de driepunter op De Leunen bleef.

Tom Schipper kende in de aanloop naar deze match heel wat selectieproblemen door ziekte en blessures.
Zo moesten zijn twee flankverdedigers – Quintiens en D’Hondt – gekwetst verstek geven.
N’Zo en Kamagate werden voor de eerste keer geselecteerd en ook Ndiaye – die zich opnieuw beschikbaar had gesteld – kreeg een plaatsje in de kern.
ASV Geel stond met een vertimmerde verdediging en enkele half fitte spelers met vraagtekens aan de aftrap van de laatste match voor de winterstop.

Reeds in de aanvangsfase werden de blauw-witten op weg geholpen door een stuntelende verdediging van de bezoekers.
Na vier minuten speelde doelman Nolle te kort in waardoor de snelle Haid El Assiri de bal kon afsnoepen en zijn team al snel op rozen zette (1-0).
Ook nadien bleven De Zotten het bedrijvigst en kilometervreter Robin zag zijn afstandsschot over de dwarsligger scheren.
Na een kwartier viste bezoeker Vissers achter het net en stak Speedy Gonzalez Zaki onder de zoden.
De zondaar kreeg een terechte gele kaart onder de neus geduwd.
ASV Geel speelde met die vroege voorsprong in een zetel en kwam kort voor het half uur dreigend voor de dag : Haid El Assiri zette samen met Oilil en Walen De Keyser een snelle tegenaanval op, speerpunt Maesen kon al glijdend net niet bij de harde voorzet van die laatste.
En even later was de thuisploeg daar opnieuw met een harde knal van WDK waarbij Nolle zich helemaal moest strekken.
Een tweede doelpunt kon niet uitblijven en toen Joosten met een diepe bal Haid El Assiri op links lanceerde, trok Maesen netjes de opening voor de inlopende Oilil die overhoeks kon binnen buffelen (2-0).
KFC Sint-Lenaarts stelde daar in de eerste 45 minuten bitter weinig tegenover : enkel Borahsasar zorgde voor wat dreiging met een schot over de dwarsligger na hoekschop.
ASV Geel dook de koffiepauze in met een relatief geruststellende dubbele voorsprong.

In de tweede 45 minuten kregen de toeschouwers het omgekeerde spelbeeld te zien.
Verschillende spelers van de thuisploeg ondervonden nog de naweeën van hun ziek zijn en trapten letterlijk op hun adem.
KFC Sint-Lenaarts kwam, onder impuls van Borahsasar, opzetten en pompte de ene na de andere bal in het pak.
De centrale verdediging met Hoebregs en Joosten stond echter pal en weerde alle gevaar.
En toen Hakim de bal toch voorbij zijn maatje Belkouch kon krijgen, werd hij afgevlagd wegens buitenspel.
Aan de overkant had Haid El Assiri de 3-0 aan de voet, maar zijn zwabberbal ketste via de buitenkant van de paal buiten ; Nolle was geklopt en slaakte een zucht van opluchting.
De thuisploeg moest gaandeweg haar toevlucht echter zoeken in de lange bal, maar bereikte steeds minder haar aanspeelpunten vooraan.
Met nog een kwartier op de klok, viel de aansluitingstreffer voor de bezoekers toch : Kenis lobde de bal over de Geelse verdediging en Borahsasar was net eerder op de bal dan Belkouch en Kamagate om de 2-1 op het scorebord te zetten.
Tom Schipper haalde onmiddellijk een aantal moegestreden krijgers naar de bank en zorgde zo voor de nodige breekpunten in de bezoekende aanvalsdrang.
Scheidsrechter Thomas liet nog behoorlijk lang overspelen waardoor het voor de Geelse achterban nog billen knijpen was tot het laatste fluitsignaal, maar de nipte voorsprong bleef behouden.

Met één punt achterstand op de nummer vier in de stand en vijf punten op de nummer drie, blijft in terugronde nog veel mogelijk voor ASV Geel, zeker nu er na de winterstop waarschijnlijk enkele langdurig geblesseerden zullen terugkeren.
De concurrentiestrijd zal er niet minder op worden, waardoor niemand het zich zal kunnen permitteren om op zijn lauweren te rusten.
De Geelse coach heeft zijn pappenheimers alvast een pittig individueel programma voor de feestdagen voorgelegd …

🗒️ Opstellingen :

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 3 Joosten – 6 Wang – 8 Walen De Keyser – 10 Haid El Assiri – 11 Oilil – 16 Hoebregs©️ – 18 Kamagate – 19 Maesen – 20 Robin.

🟡🟢 KFC Sint-Lenaarts : 30 Nolle©️- 2 Kenis – 3 Van Den Muysenbergh – 4 Laureyssens – 5 Tavares Ramos – 6 Versmissen – 7 Wynants – 8 Vissers – 10 Driessen – 17 Dhaene – 95 Borahsasar.