๐Ÿ†š FC Esperanza Pelt โœ–๏ธ ASV Geel (0-2)
๐Ÿ† 3e nationale VV B 2023 – 2024
โš”๏ธ Speeldag 17

ASV GEEL DOET EEN GOUDEN ZAAK IN DE STAND

Op de eerste speeldag na de winterstop ging ASV Geel met de volle buit lopen in stadion De Roosen.
Het scoorde telkens in de voorlaatste minuut van elke helft en legde daarmee concurrent FC Esperanza Pelt over de knie.

Tom Schipper kon voor deze wedstrijd niet rekenen op het trio Joosten, Kreydt en Oilil.
Quintiens, D’Hondt en Wijns waren wel opgeknapt waardoor de verdediging er weer wat steviger uitzag.

De Geelcoach startte met Hoebregs en Van Parys als centrale verdedigers, terwijl Quintiens en D’Hondt op de flank werden geposteerd.
In het middenveld waren Wang en Robin de controleurs, terwijl Haid El Assiri zich in een vrije rol mocht uitleven.
Diep in de spits stond Maesen, geflankeerd door Convents en Walen De Keyser die regelmatig van kant mochten wisselen.

De match begon onmiddellijk in zesde versnelling met twee teams die vooruit wilden voetballen.
Dat leverde voor de toeschouwers een aangenaam kijkstuk op, wat de winterse temperaturen deed vergeten.
De thuisploeg tekende voor de eerste kans : Paumen kon van dichtbij aanleggen maar Van Parys blokte het schot af in hoekschop.
Aan de overkant zag Haid El Assiri voor zijn neus een scherpe voorzet van Maesen door een verdediger ontzet worden.
Ogenschijnlijk lag het veld er degelijk bij, maar de ontdooide bovenlaag en de bevroren onderlaag zorgden voor diverse glijpartijen, waarvan zelfs de scheidsrechter niet gespaard bleef.
Op het kwartier viel er aan Geelse zijde al een eerste slachtoffer met Maesen die uitschoof en daarbij zijn enkel flink bezeerde.
Seppe zou met hinder nog een groot stuk van de match volmaken.
Na twintig minuten moest ref Vanhengel voor de eerste – en ook voor de laatste keer in een faire wedstrijd – naar zijn borstzakje grijpen.
Paesen moest het in een sportduel afleggen tegen sneltrein Haid El Assiri en kon hem enkel foutief afstoppen : geel.
Op het halfuur kwamen de bezoekers onder stoom met enkele wenkende kansen tot gevolg.
D’Hondt was als een hazewind het terrein overgestoken en werd perfect aangespeeld.
Zijn voorzet was op maat maar Maesen aaide de bal maar half met zijn hoofd.
De goed gevolgde Haid El Assiri viseerde de buitenkant van de paal.
En even later voerde Convents een nummertje op in de vijandelijke zestien : na enkele kap – en draaibewegingen vond hij het gaatje maar de sterk keepende Vanmarsenille stond in de weg.
We waren goed op weg naar de rust met een brilscore tot de bal na geharrewar voor de voeten viel van Wang.
Die twijfelde niet en knalde de bal staalhard buiten het bereik van de doelman in de linkerhoek (0-1).
Een tik uitdelen vlak voor de rust is altijd een ideaal moment zodat onze Zotten met een niet onverdiende voorsprong mochten gaan rusten.

Na de koffiepauze werden er geen vervangingen doorgevoerd, waardoor ASV Geel – nog steeds met een hinkende Maesen – met dezelfde elf aan de tweede helft begon.
De bezoekers creรซrden onmiddellijk al een mooie opportuniteit via Convents die zijn bal in een curve net naast zag draaien.
Esperanza ging hoger spelen waardoor er veel ruimte in de rug van de verdediging werd gelaten.
Na 50 minuten profiteerde Haid El Assiri daar optimaal van.
Hij stormde alleen op doel af maar besloot onnauwkeurig overlangs naast.
Het duo Wang – Robin, die een beresterke partij in het middenveld afleverden, kregen het na 65 minuten plots heel druk.
Peltcoach Van Dessel zette centraal een mannetje extra en de thuisploeg veroverde zo het middenveld.
Blauw-wit moest achteruit en de verdediging kreeg het even hard te verduren.
Met nog een kwartier op de klok hadden de gastheren een strafschop kunnen krijgen.
Een aangeschoten bal beroerde de hand van Hoebregs, maar de scheidsrechter oordeelde dat de arm tegen het lichaam was en floot geen fout, tot ongenoegen van de thuisaanhang.
Aan de overzijde legde Maesen de bal in het netje maar jammer … vanuit buitenspelpositie.
Meteen het laatste wapenfeit van de rijzige aanvaller want Tom Schipper deed een tegenzet door hem naar de kant te halen voor een extra verdediger.
Wijns mocht na een lange inactiviteit zijn rentree maken waardoor D’Hondt een rijtje kon opschuiven en mee oorlog kon maken in het middenveld.
Toch was alle gevaar nog niet geweken want Belkouch moest vijf minuten voor tijd met gevaar voor lijf en leden in de voeten duiken van de doorgebroken Paumen.
En even later slaakte de Geelaanhang een zucht van verlichting toen Mols de buitenkant van de paal trof.
Tot Convents er genoeg van had, ervan door muisde en Vanmarsenille in twee tijden klopte (0-2).
En het had zelfs nog 0-3 kunnen worden toen ook Walen De Keyser vrijgeleide kreeg, maar de Peltse doelman deed zijn deur tijdig dicht.

In het klassement lieten ook KFC Turnhout en EWS Schoonbeek-Beverst van hun pluimen waardoor Hoebregs en co. optimaal profiteren en opschuiven van plaats 7 naar plaats 4.
Volgend weekend staat de clash van de Kempen op het menu : dan ontvangt ASV Geel in het Leunenstadion de binken van KFC Turnhout … tenzij de weergoden daar anders over beslissen.

๐Ÿ—’๏ธ OPSTELLINGEN :

๐ŸŸกโšซ๏ธ FC Esperanza Pelt : 1 Vanmarsenille – 4 Scheelen – 5 Paesen – 7 Di Biniamu Nganga – 9 Hendrikx – 10 Daoudi – 15 Palmansยฉ๏ธ – 17 Y. Mols – 20 Tanriver – 30 Gerritsen – 96 Paumen.

๐Ÿ”ตโšช๏ธ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 5 Quintiens – 6 Wang – 7 D’Hondt – 8 Walen De Keyser – 10 Haid El Assiri – 16 Hoebregsยฉ๏ธ – 19 Maesen – 20 Robin – 23 Convents.