🆚 Eendracht Termien ✖️ ASV Geel (3-0)
🗓️ Zondag, 28 januari 2024
🕗 15:00
🏟️ Stadion ‘t Heke
🏆 3e nationale VV B 2023 – 2024
⚔️ Speeldag 19

ASV GEEL IS EEN MAATJE TE KLEIN VOOR DE LEIDER

Verbroedering kwam zondag namiddag van een kale reis thuis na de match bij de leider in 3e nationale VV B.
De mannen van Tom Schipper liepen 90 minuten lang achter de feiten aan en kwamen op alle vlakken te kort.
Eendracht Termien onderscheidde zich door snel één-tijdsvoetbal en had geen last van de staat van het veld, dat combineren nochtans moeilijk maakte.
Het drukte de bezoekers in de aanvangsfase met veel inlopende spelers tot in de eigen zestien en had na twintig minuten de schaapjes al op het droge.

Blauw-wit begon al onmiddellijk met een achterstand aan de wedstrijd toen een scherpe voorzet van aan de rechterkant niet weg geraakte in een bos van spelers en de attente Opdekamp na 2 minuten de netten al deed trillen (1-0).
Over Toon Opdekamp gonsde het trouwens voor de match al van de geruchten dat hij voor volgend seizoen zou hebben getekend bij De Zotten … Een gerucht dat maandagmorgen door onze club ook officieel werd bekrachtigd.
Terug naar de wedstrijd waar Termien zich na de openingstreffer allerminst in hield.
Voor de bezoekende defensie was het pompen of verzuipen en de ballen werden zonder overzicht naar voor getrapt, waarna ze als een boemerang terug werden geslingerd.
Na een kwartier werd de snelle Stefani door de Geelse defensie gestuurd, Belkouch was een fractie van een seconde te laat en had een terechte strafschop aan zijn broek.
Gabriel Carvalho stuurde Ouss de verkeerde kant op en na dik 15 minuten zag ASV Geel tegen een dubbele achterstand aan (2-0).
De Termiense furie leek even te bedaren en de bezoekers kregen iets meer vat op de wedstrijd.
Voorin zaten de Geelse spitsen echter stevig in de tang van de forse Limburgse verdediging, waardoor doelman Valkeners rustig van het vroege lentezonnetje kon genieten.
Tekenend was het enige schot op doel van Van Parys in de eerste helft : de bal vloog ruim over en naast.

Wie dacht dat de Gelenaars stevig ingepeperd terug het terrein opkwamen voor de tweede helft, was eraan voor de moeite.
De meeste bezoekende supporters zaten nog maar halverwege hun getapte pint, toen Dauwe het laatste greintje hoop na welgeteld één minuut onder de mat vaagde (3-0).
Diezelfde Dauwe stond even later moederziel alleen om binnen te koppen ; Belkouch moest al zijn kattenkunsten bovenhalen om de bal vanonder de lat te halen.
Tom Schipper wachtte niet lang om enkele wissels in te brengen : Van Parys en Walen De Keyser werden naar de kant gehaald voor D’Hondt en de heroptredende Kreydt.
Dat leek wel wat zoden aan de dijk te brengen want in de daaropvolgende fase leverde Robin een perfecte voorzet af, die Haid El Assiri met een acrobatische volley wilde binnen knallen.
Valkeners zag de schicht tot zijn opluchting net naast de paal buiten vliegen.
Aan de overkant was Carvalho goed op weg voor zijn tweede van de namiddag, maar Hoebregs stak er net op tijd een stokje voor.
Voor de grootste Geelse kans was het wachten tot 10 minuten voor tijd : Kreydt gaf een opgelegde mogelijkheid op een dienblaadje aan Convents, maar in extremis maakte de bal een stuit waardoor Marijn zich ongelukkig verslikte in zijn controle.
Een zeer goed leidende scheidsrechter Cayir moest slechts één gele kaart uit zijn achterzak toveren ; die was voor de ingevallen D’Hondt die zich bezondigde aan spelbederf.
Vijf minuten voor tijd gingen zelfs de bezoekende handen op elkaar toen coach Hamers Opdekamp en Carvalho naar de kant haalde.
Beide spelers respecteerden het gebaar en groetten het Geelse publiek beleefd terug.

Verbroedering kon op geen enkele manier aanspraak maken op de punten, en moet met vijf thuisaffiches in de komende zes matchen bewijzen dat het aanspraak mag maken op een eindrondeticket.
Aan de top van het klassement lijken de kaarten stilaan geschud en gaan Eendracht Termien en K Berg en Dal VV uitmaken wie met de oppergaai mag gaan lopen op het einde van de rit.
Achter die twee ligt alles op een zakdoek bij elkaar, waardoor het voorlopig koffiedik kijken is wie naar de nacompetitie mag.
Onderaan is het KFC Eksel dat met bijna wiskundige zekerheid een kaartje retour naar de provinciale reeksen in de handen geduwd krijgt.

🗒️ OPSTELLINGEN :

🟡🔵 Eendracht Termien : 34 Valkeners – 4 Baerts – 6 Piras – 7 Degeling – 8 Opdekamp – 11 Dauwe – 13 Ospitalieri – 17 Janssen©️- 18 Stefani – 77 Heeren – 99 Carvalho.

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 5 Quintiens – 6 Wang – 8 Walen De Keyser – 10 Haid El Assiri – 12 Wijns – 16 Hoebregs©️- 20 Robin – 22 Ndiaye – 23 Convents.

⚽️ DOELPUNTEN :

⏱️2′ 8 Opdekamp (1-0)
⏱️17′ 99 Carvalho (pen.) (2-0)
⏱️46′ 11 Dauwe (3-0)

🟨 GELE KAARTEN :

⏱️82′ 7 D’Hondt

🔄 WISSELS :

⏱️57′ 8 Walen De Keyser ↔️ 9 Kreydt
⏱️57′ 2 Van Parys ↔️ 7 D’Hondt
⏱️65′ 10 Haid El Assiri ↔️ 21 Kayahan
⏱️72′ 6 Piras ↔️ 12 Jeunen
⏱️78′ 11 Dauwe ↔️ 9 Yacubçebioglu
⏱️85′ 8 Opdekamp ↔️ 14 Oizaz
⏱️85′ 99 Carvalho ↔️ 3 Vanoppen

👁️‍🗨️ WEDSTRIJDLEIDING :

🏴 Scheidsrechter : Dhr. Altan Cayir
🏳️ Assistent 1 : Dhr. Patrick Pinxten
🏳️ Assistent 2 : Dhr. Rene Pollaris

🔜 VOLGENDE MATCH :

🆚 ASV Geel ✖️ Beerschot VA B
🗓️ Zaterdag, 3 februari 2024
🕗 20:00
🏟️ Stadion De Leunen
🏆 3e nationale VV B 2023 – 2024
⚔️ Speeldag 20