🏟️ Stadion KFC Nijlen
🏆 3e nationale VV B 2023 – 2024
⚔️ Speeldag 22

EEN ZWAAR BEVOCHTEN PUNT:

In een onderhoudende wedstrijd op een zwaar veld moesten beide partijen zich tevreden stellen met één punt.
Na een uitschuiver in de Geelse verdediging opende Claessens de score voor KFC Nijlen.
Het doelhout kreeg het aan beide kanten gedurende 90 minuten zwaar te verduren en uiteindelijk was het Haid El Assiri die een kwartier voor tijd een zwaar bevochten punt uit de brand sleepte.
Tom Schipper moest wegens schorsing zijn aanvoerder Hoebregs missen en verraste met een basisplaats voor Kayahan.
Ook Sam Vermeulen moest puzzelen door de schorsing van enkele spelers.

Na de obligate studieronde van een kwartier opende Haid El Assiri de debatten met een afstandsschot dat Geysels in hoekschop moest duwen.
Drie minuten stond de kleine pocketspits opnieuw aan het kanon.
Ditmaal had de Nijlense doelman geen verhaal en zag de bal achter zich tegen de onderkant van de lat uiteenspatten.
Aan de overzijde moest Belkouch attent zijn bij een vrije trap op een gevaarlijke plaats.
Verlinden en Vanderheyden zetten zich achter de bal.
Het was uiteindelijk de eerste die zijn poging onder de lat zag vallen maar Ouss zag tijdig het gevaar en stond op zijn plaats.
Na 23 minuten was het wel bingo voor de thuisploeg.
Op een voorzet vanop links verkeek Van Parys zich.
De opzittende Claessens ging met de bal aan de haal, omspeelde koel de Geelse doelman en legde het leer in het netje (1-0).
Tegenslag voor Verbroedering dat in het eerste deel licht de bovenhand had op de thuisploeg!
Op het half uur kwam er opnieuw gevaar uit een actie van Haid El Assiri met een schot dat naast de kruising afzwaaide.
Vijf minuten later kwamen de oranjehemden uit Geel bijzonder goed weg.
Vrije trapspecialist Vanderheyden legde de bal tussen doelman en verdediging waar na enig geharrewar de thuisploeg de bal op de paal zag belanden.
De Geelse defensie ontzette maar half, waardoor Verlinden in de rebound een raket op de dwarsligger afvuurde.
Het was een half mirakel dat ASV Geel hier niet op een dubbele achterstand werd geplaatst!
Met de rust in zicht perste Verbroedering er nog vruchteloos een slotoffensiefje uit.
Het schot van Robin ging via een Nijlense verdediger in hoekschop.
De kopbal van de vrijstaande Wijns werd door Geysels met heel veel moeite uit zijn doelvlak gehouden.
De mannen van Tom Schipper moesten zo met een kleine achterstand de kleedkamer induiken.

De Geelcoach wisselde niet tijdens de rust en zag kort na het aanvatten van het tweede bedrijf Peeters in verdachte omstandigheden neergaan in de zestien meter.
Scheidsrechter Mitskou stond er kortbij en liet doorspelen.
ASV Geel kreeg nu de bal van de thuisploeg maar Verlinden en co. vingen de aanvalsdreigingen keurig op.
Bij een zeldzame corner na 60 minuten was het bij De Zotten echter opnieuw alarmfase rood.
Belkouch bokste een hoekschop van Vanderheyden weg, maar de nummer 3 probeerde het vanuit een zeer scherpe hoek zelf en zag zijn bal tegen de binnenkant van de paal belanden.
ASV Geel opnieuw door het oog van de naald …
Convents kende een frustrerende namiddag en kreeg even later een gele kaart onder de neus.
Zijn derde … dus Marijn zal volgende week de derby tegen Witgoor Sport vanop de tribune moeten volgen.
Intussen ontpopte Belkouch zich tot de redder van het vaderland met een gevatte ingreep.
Quintiens gleed uit op het vettige veld en Bouzerda profiteerde bijna.
Schipper gooide na 66 minuten met Maesen een extra aanvaller in de strijd.
Dat rendeerde vrij snel want Haid El Assiri sneed succesvol door de Nijlense achterhoede en liet Geysels geen kans (1-1).
KFC Nijlen gaf zich niet gewonnen en tien minuten tijd was het alweer bibberen geblazen voor de Geelaanhang toen Belkouch een gemaakte goal van Vanderheyden uit zijn doel ranselde.
Ouss himself stelde het punt in de slotfase helemaal veilig door opnieuw succesvol de angel uit het schot van Bouzerda te halen.

Na een aangenaam kijkstuk schrijven Nijlen en Geel elk een puntje bij op de teller.
In de stand verandert er weinig : ASV Geel sluipt een puntje dichterbij op de nummer 4, FC Esperanza Pelt.
Tussen plaats 4 en plaats 9 zit slechts een verschil van 3 puntjes waardoor elke misstap dodelijke gevolgen kan hebben …

🗒️ OPSTELLINGEN:

⚪️🔵 KFC Nijlen: 19 Geysels – 2 Van Steenwinkel – 3 Vanderheyden – 5 Van Den Buijs – 6 Op De Beeck – 7 Claessens – 9 Peeters – 11 Bouzerda – 13 Fontaine – 14 Verlinden©️- 20 Weyns.

🔵⚪️ ASV Geel: 1 Belkouch – 2 Van Parys – 3 Joosten – 5 Quintiens – 6 Wang – 8 Walen De Keyser – 10 Haid El Assiri – 12 Wijns – 20 Robin©️- 21 Kayahan – 23 Convents.