🏟️ Stadion De Leunen
🏆 3e nationale VV B 2023 – 2024
⚔️ Speeldag 23

EEN MATCH DUURT 90 MINUTEN:

ASV Geel slaagde er gisterenavond niet in om revanche te nemen voor de 5-1 pandoering tegen Witgoor in de heenronde.
Lange tijd was er geen vuiltje aan de lucht na een vroege openingsgoal van verdediger Ndiaye en een schitterende vrije trap van Haid El Assiri.
Op nauwelijks vijf minuten tijd viel het kaartenhuisje echter helemaal in elkaar.
Na een knap opgezette aanval van de bezoekers gaf Coeckelberghs eerst Belkouch het nakijken, en nauwelijks een oogwenk nadien stond Blockx op de goeie plek om de dubbele achterstand helemaal uit te wissen.
De thuisploeg had zelfs nog geluk toen diezelfde Blockx de paal trof, of het had zelfs helemaal met lege handen achter gebleven.

Tom Schipper zag met Hoebregs (schorsing) en Ndiaye (blessure) twee basispionnen terug keren in de basis.
Dit ging ten koste van Convents (3x geel) en Kayahan (bank).
De thuisploeg kwam met de nodige grinta aan de aftrap en dat werd na één minuut al duidelijk toen Kreydt stevig in het duel vloog en een vermaning van scheidsrechter Van Gool kreeg.
Na een paar halve kansjes in de openingsfase was het vroeg in de match bingo voor Verbroedering.
Een hoekschop van Haid El Assiri ging naar de eerste paal waar Ndiaye hoog opveerde en via een Witgoors been de bal tegen de netten zag vliegen (1-0).
Drie minuten later had Walen De Keyser de score moeten verdubbelen, maar onze nummer 8 miste de koelbloedigheid om de trekker over te halen.
Blauw-wit maakte goed gebruik van de grootte van het veld en de alweer zeer bedrijvige Haid El Assiri maakte van de gelegenheid gebruik om Robin door de verdediging te loodsen.
Het schot van Nico was onstuimig en vloog over en naast.
Bijna alle gevaar van Geelse zijde kwam van de kwieke Haid El Assiri: op het half uur verraste hij bij een hoekschop met een lepe bal waarbij iedereen een outswinger verwachtte.
Rerimassie versloeg ei zo na zijn eigen doelman.
Even later sneed Kreekels doorheen het middenveld van de thuisploeg: Wang ging aan de noodrem hangen en werd met geel beboet; zijn zesde dus Edje is volgende week geschorst tegen KAC Betekom.
De mannen van Tom Schipper hadden doorgaans de bovenhand in de eerste helft maar trapten te veel in de buitenspelval van de Witgoorse achterhoede.
Kort voor de rust staken de bezoekers toch eens de neus aan het venster: Wijns moest in allerijl een bal ontzetten voor de neus van Coeckelberghs en het gevaarlijke schot van Schoenmakers werd vakkundig onschadelijk gemaakt door Belkouch.

Iedereen verwachtte dat De Zotten in de tweede helft onmiddellijk op zoek zouden gaan naar een tweede treffer, maar het waren integendeel de geel-groenen die de koe bij de horens vatten.
Peeters kreeg op het middenveld veel te veel ruimte om zijn ding te doen en de bezoekers lieten de bal goed rond gaan, waardoor Hoebregs en co. heel wat nodeloze afstand extra moesten malen.
Op de flank speelde Quintiens weer een dijk van een wedstrijd: tien minuten na rust rukte hij zich los uit de omknelling en leverde een strakke voorzet af.
Zowel Kreydt als Walen De Keyser verschenen voor doel maar geen van beiden kon bij de bal.
Aan de overzijde probeerde Peeters Belkouch met een lage schuiver naar de hoek beet te nemen.
Ouss had twee tijden nodig om het leer te klemmen.
Door de pressie van de bezoekers kwam er meer ruimte voor de Geelse spitsen: Robin ging er op rechts vandoor en bood Walen De Keyser een mooie opportuniteit aan. Danté was echter niet bij de les en weg was de kans.
Twee minuten later was het wel raak toen Haid El Assiri zich achter de bal zette bij een vrije trap: Arrazola De Onate verwachtte een schot in de verre hoek maar Zaki draaide met een enig mooie krul over de muur de bal in de korte hoek binnen (2-0).
Match gespeeld, zou je dan zeggen, en tijd voor enkele vervangingen.
Kayahan, die vorige week een sterke match speelde op Nijlen, werd ingebracht voor een bleke Walen De Keyser en Wijns (last van de hamstrings) maakte plaats voor D’Hondt.
Aan de overzijde haalde Bollaerts zijn spitsen Van Genechten en Blockx van stal en deze zet zou even later een gamechanger betekenen.
Eerst was er nog opluchting bij de bezoekende aanhang toen Joosten voorin opdook een een quasi verloren bal op de bovenkant van de lat deed belanden.
Daarna ging het licht compleet uit bij Verbroedering en op nauwelijks vijf minuten tijd hingen de bordjes zowaar in evenwicht.
Eerst liep Coeckelberghs los door de Geelse defensie en had Belkouch geen verhaal, even later stond Blockx aan het penaltypunt klaar om de gelijkmaker te benutten.
Van de mooie vooruitzichten van een Happy Hour in BarBeau bij winst was plotseling geen sprake meer.
Diezelfde Blockx had zelfs de 2-3 nog aan de voet maar de paal stond in de weg.
ASV Geel moest die laatste 10 minuten opnieuw vol aan de bak maar de geel-groene defensie gaf geen krimp meer.
Door eigen concentratieverlies schoot de thuisploeg in eigen voet en verliest alweer zeer kostbare punten.
Een vergelijking leert ons dat we het vorige seizoen na 23 speeldagen 47 punten telden … dat zijn er twaalf (12!) meer dan nu.
Als er nog eindronde ambities zouden zijn, dan is het nu wel vijf voor twaalf!

🗒️ OPSTELLINGEN:

🔵⚪️ ASV Geel: 1 Belkouch – 3 Joosten – 5 Quintiens – 6 Wang – 8 Walen De Keyser – 9 Kreydt – 10 Haid El Assiri – 12 Wijns – 16 Hoebregs©️- 20 Robin – 22 Ndiaye.

🟡🟢 K. Witgoor Sport: 1 Arrazola De Onate – 3 Slegers©️- 4 Engelen – 7 Schoenmakers – 8 Peeters – 10 Kreekels – 12 Goor – 13 Rerimassie – 14 De Proost – 17 Van Roy – 19 Coeckelberghs.