๐Ÿ† 3e nationale VV B 2023 – 2024
โš”๏ธ Speeldag 24

TWEE GEZICHTEN:

Net zoals vorige week tegen Witgoor toonde Verbroedering opnieuw twee gezichten.
Voor de rust baas over het spel; in de tweede 45 minuten te diep terugzakkend met alle gevolgen van dien.
De openingstreffer van Convents werd tien minuten voor tijd uitgewist door een afstandsschot van Verschoren waardoor blauw-wit voor de vijfde keer in zes wedstrijden gelijk speelt.
Ook de concurrenten voor de eindronde-plaatsen lieten van hun pluimen, maar zolang Geel het lot niet zelf in eigen handen neemt, is er weinig reden om ook maar iets te claimen.

Tom Schipper wijzigde zijn basiself op twee plaatsen: Wang nam de plaats van Convents in op het bankje der geschorsten en Maesen kwam als diepe spits in het team ten nadele van Walen De Keyser.
De bezoekende coach dropte Polino in zijn startelf voor Smits.

De thuisploeg startte het gretigst aan de partij met een kopbal van Joosten op hoekschop over de dwarsligger.
Daarna moest Van Den Broeck alle zeilen bijzetten om een venijnige voorzet van Wijns te ontmijnen.
En nog steeds in de eerste tien minuten ging El Hadj aan het klungelen achteraan; Kreydt was bij de pinken, snoepte hem de bal af maar had altijd moeten scoren oog in oog met Thuys.
Ook in de herneming had Jordi geen succes.
Het veldoverwicht was doorlopend voor de thuisploeg maar na 25 minuten was het toch even bibberen voor Belkouch op een pegel van Verschoren die uiteenspatte op de deklat.
En even later moest de snelle Nsumbu in extremis het zwijgen worden opgelegd door een redding van Belkouch.
De Geelse doelman moest bovendien vlak daarna ook nog eens met gevaar voor lijf en leden in de voeten van Matuasilua duiken.
De bezoekers leken het evenwicht te herstellen maar kregen op het half uur een opdoffer te verwerken.
Wijns was op rechts mee opgerukt en bereikte aan de overzijde Convents; die schakelde knap zijn mannetje uit en trof in de verste hoek raak (1-0).
De mannen van Tom Schipper konden echter niet achterover leunen want toen Verschoren zich mooi vrij liep, was het Matuasilua die achter de rug van Quintiens opdook en van heel dichtbij opnieuw het kader deed rammelen.
Haid El Assiri repliceerde met een lage schuiver die langs de verkeerde kant van de paal buiten vloog.
Opschudding enkele minuten voor de koffie toen Polino voor de bezoekende dug-out ging zitten en om vervanging vroeg.
De spits van Betekom voelde zich plotseling onwel en werd veiligheidshalve naar het ziekenhuis gevoerd voor verder onderzoek.
Ex-Gelenaar Naessens mocht het laatste stukje van de eerste helft vervolledigen.

Blauw-wit startte met dezelfde elf aan de tweede helft maar bleek in hetzelfde bedje ziek als vorige week.
In de eerste 45 minuten was het de baas over de bezoekers geweest, maar nu plooide het onbegrijpelijk terug in een laag blok, wat tegen de gemaakte afspraken indruiste.
Betekom deed met de geboden ruimte echter bitter weinig; enkel Naessens laadde zijn wapen maar Belkouch weerde af met de voet.
Aan de overzijde verschalkte Rijmenams bijna zijn eigen doelman op een center van Robin.
Met nog twintig minuten op de klok zette Haid El Assiri een veelbelovende aanval op; de ingevallen Walen De Keyser kaatste onnauwkeurig en Kreydt kon niet meer bij de bal.
Een paar minuten later hadden De Zotten het geluk aan hun zijde toen Matuasilua in de sandwich werd genomen door Ndiaye en Quintiens.
Scheidsrechter Vanhengel floot echter voor een fout in het voordeel van de thuisploeg.
Na 79 minuten riep Verbroedering het onheil over zichzelf af.
Een weggegeven hoekschop werd in eerste instantie nog weggekopt maar Verschoren nam het leer in รฉรฉn tijd op de slof en Belkouch was eraan voor de moeite (1-1).
De Geelse goalie ging nog verhaal halen bij de leiding omdat de bal nog zou zijn afgeweken op Smits, die buitenspel stond, maar het doelpunt telde.
Vijf minuten voor tijd had het dan weer altijd 2-1 moeten zijn, wanneer Hoebregs geniaal Kreydt door de Betekomse defensie loodste; Jordi deed de netten trillen maar de grensrechter vlagde onterecht voor buitenspel.
In de slotfase ging de Geelse aanvoerder zelf op avontuur maar strandde in de korte hoek op doelman Thuys.

Opnieuw een puntendeling voor de Gelenaars, die het helemaal zelf weggaven en in eigen boezem moeten kijken.

๐Ÿ—’๏ธ OPSTELLINGEN:

๐Ÿ”ตโšช๏ธ ASV Geel: 1 Belkouch – 3 Joosten – 5 Quintiens – 9 Kreydt – 10 Haid El Assiri – 12 Wijns – 16 Hoebregsยฉ๏ธ- 19 Maesen – 20 Robin – 22 Ndiaye – 23 Convents.

๐Ÿ”ด๐Ÿ”ตย KAC Betekom: 1 Thuys – 6 El Hadj – 7 Janssens – 9 Verschoren – 10 Polino – 11 Vermeiren – 14 Matuasilua – 16 Van Den Broeck – 17 Nsumbu – 18 Rijmenams – 36 Pelgrims.