🏟️ B.R.I.S. Stadion
🏆 3e nationale VV B 2023 – 2024
⚔️ Speeldag 27

HARD WERKEND GEEL BELOONT ZICHZELF NIET:

Vooraf had iedere Gelenaar getekend voor een gelijkspel bij de nummer 2 in de stand: K Berg en Dal.
Wie de match effectief had gezien, moest achteraf toegeven dat er misschien toch wel wat meer had ingezeten.

In een vrij evenwichtige eerste helft kwam het grootste gevaar vanop stilstaande fases van de thuisploeg.
Molenberghs kon de bal enkele keren goed neerleggen maar zijn ploegmaats waren niet doelgericht genoeg.
Schipper moest na een half uur al wisselen toen Ndiaye een trap in de zij kreeg en niet meer verder kon.
Aanvoerder Hoebregs schoof zo noodgedwongen weer een rij naar achter en Haid El Assiri kwam vroeger dan voorzien het terrein op.
In de slotfase van de eerste helft kreeg Verbroedering wel een unieke gelegenheid om op voorsprong te klimmen.
Kreydt kreeg – oog in oog met Lenaerts – de bal echter niet voorbij de Meerhoutse doelman.

Vlak na de koffie verstuurde Joosten een prachtige cross-pass naar de snelle Haid El Assiri.
Joris – die voor de rust al geel had gekregen – ging net voor de zestien meter aan de noodrem hangen en mocht van scheidsrechter Allcock vroegtijdig naar de kleedkamer.
Berg en Dal coach Moutawakil moest reorganiseren en ASV Geel kon dit momentum benutten om de keel van de tegenstander dicht te knijpen.
Het ging echter zeer onzorgvuldig te werk waardoor de ervaren groen-rode verdediging niet echt in verlegenheid werd gebracht.
Convents kon toch eens doorbreken maar alweer lag de goed keepende Lenaerts in de weg.
Belkouch deed aan de overzijde hetzelfde bij een vrije trap van Molenberghs en een gevaarlijke krul van Smeets.
In de slotseconden werd het voor de bezoekers nog heel warm toen een precieze kopbal van Van Pol door de Geelse goalie uit de hoek werd gehaald.
De 0-0 bleef echter op het bord… het zevende gelijkspel van De Zotten in de laatste tien matchen.

De Geelse achterban apprecieerde de inzet van haar team, dat een overtal van quasi 45 minuten niet kon verzilveren.
Volgende zaterdag volgt een sleutelmatch op KVK Wellen, een te duchten concurrent in de race voor een eindrondeticket.
Moneytime, waarbij onze twaalfde man het verschil kan maken!

🗒️ OPSTELLINGEN:

🔴🟢 K Berg en Dal VV: 1 Lenaerts – 2 Bogaerts – 5 Vankrunkelsven – 8 Voorn©️- 9 Van Pol – 10 Vereijken – 11 Joris – 13 Molenberghs – 14 Smeets – 18 Remen – 23 Appeltans.

🔵⚪️ ASV Geel: 1 Belkouch – 3 Joosten – 5 Quintiens – 6 Wang – 7 D’Hondt – 9 Kreydt – 12 Wijns – 16 Hoebregs©️- 20 Robin – 22 Ndiaye – 23 Convents.