🏟️ Stadion De Leunen
🏆 3e nationale VV B 2023 – 2024
⚔️ Speeldag 29

DE ENIGE JUISTE REACTIE:

Verbroedering Geel spoelde zondagnamiddag de zure nederlaag op KVK Wellen door met een ruime zege tegen rode lantaarn KFC Eksel.
Tom Schipper zag achterin Beau Ndiaye afhaken maar recupereerde wel Stijn Quintiens vanuit schorsing.
Bezoekend coach Bjorn Janssen moest zijn aanvoerder Bart Rutten missen na een derde gele kaart en zette Jarne Van Dyck in het team.

De Geelsupporter liet dit treffen op een zondagnamiddag massaal aan zich voorbij gaan, waardoor het in het Leunenstadion ongewoon stil bleef.
Zoals verwacht kreeg de thuisploeg de bal en trok de hekkensluiter zich massaal terug in de loopgraven.
Het eerste kwartier werd de bal gezapig rond getikt tot Marijn Convents te veel ruimte kreeg van Tibo Pollaris.
Marijn deed beter dan in de openingsfase in KVK Wellen, want nu ging de bal – na het omspelen van de doelman – wel tegen de netten (1-0).
Nadien stond Noah Pelic pal op schoten van Stijn Quintiens en David Wijns en Jordi Kreydt miste enkele kansen om de voorsprong voor de rust nog verder uit te diepen.
Bij de bezoekers was een vrije trap van Bram Bertrands naast het enige wapenfeit voor de rust.

Blauw-wit kwam scherp uit de kleedkamer en na drie minuten verdubbelde Seppe Maesen de voorsprong na een mooie actie aan de linkerkant van het duo Marijn Convents – Jordi Kreydt (2-0).
De veer bij de Limburgers brak helemaal toen Zakaria Haid El Assiri over het been ging van Marijn Bertrands en de scheidsrechter naar de strafschopstip wees.
Jordi Kreydt trapte de penalty snoeihard voorbij Noah Pelic (3-0).
Onnodig balverlies op het middenveld luidde kort daarna toch weer een tegentreffer in.
Sandy De Pachter dook op rechts de ruimte in en had een hele boulevard voor zich; Oussayd Belkouch verkleinde de hoek maar zag de bal onder zich in doel verdwijnen (3-1).
Lang mochten de bezoekers niet hopen want toen Marijn Convents met een strakke vrije trap het hoofd van Jordi Kreydt vond, werd de voorsprong opnieuw uitgediept tot drie goals (4-1).
KFC Eksel knutselde aan de overzijde een mooie aanval in mekaar maar de ingevallen Ben Schrijvers trapte – moederziel alleen – van kortbij over de bal.
De bedrijvige Marijn Convents zag zijn voorzet tegen de hand van Tuur Camps aanschieten en alweer ging de bal op de stip.
Jordi Kreydt koos de andere hoek en vervolledigde zijn hattrick (5-1).
En met nog vier minuten op de klok ging snelle Marijn alweer op avontuur op links.
Noah Pelic trapte in de val van onze nummer 23 en scheidsrechter Hontis floot opnieuw een strafschop.
Marijn Convents himself deed voor de zesde keer de goaltune door de boxen van De Leunen knallen.

ASV Geel toonde met deze overwinning de enige juiste reactie en heeft door het verlies van concurrent Wellen toch weer uitzicht op de eindronde.
Coach Tom Schipper verwoordde het echter zo: “We hebben niks en gaan er van uit dat we niks zullen hebben. We moeten volgende zondag onze eigen wedstrijd in Zwarte Leeuw winnen en dan zien we om 16:45 wel wat het geworden is tussen Wellen en Termien.”
En dat is momenteel gewoon de enige realiteit…

🗒️ OPSTELLINGEN:

🔵⚪️ ASV Geel: 1 O Belkouch – 3 S Joosten – 5 S Quintiens – 6 E Wang – 9 J Kreydt – 10 Z Haid El Assiri – 12 D Wijns – 16 J Hoebregs©️- 19 S Maesen – 20 N Robin – 23 M Convents.

🔴🟢 KFC Eksel: 1 N Pelic – 2 K Weckx – 3 T Pollaris©️ – 4 P Maes – 8 A Aengeveld – 10 M Bertrands – 11 J Van Dyck – 12 S De Pachter – 13 T Franssen – 14 T Camps – 15 B Bertrands.