πŸ—“ ZATERDAG, 08/10/2022

πŸ†š K WITGOOR SPORT (10) – KFC DIEST (6)
πŸ•’ 19:30

Witgoor kaapte een duur bevochten punt weg in Beverst vorige week (1-1). Het kwam in de eerste minuut al op achterstand en verloor na 45 minuten Hulsmans met een rode kaart.
Diest gaf de kritikasters lik op stuk en stuurde het sterke Termien puntenloos huiswaarts (1-0).

πŸ†š FC WEZEL SPORT (1) – FC ESPERANZA PELT (12)
πŸ•’ 19:30

Wezel staat weer op kop van de rangschikking na een zege in Sint-Lenaarts. Het team uit de Noorderkempen kwam vlak voor rust op voorsprong maar centrale verdediger Biemans trok met twee doelpunten de scheve situatie recht (1-2).
Pelt zag een sterke prestatie maar karig beloond tegen Nijlen. Het creΓ«erde kans op kans, miste zelfs een strafschop, en zag haar voorsprong een kwartier voor tijd in rook opgaan (1-1).

πŸ†š ASV GEEL (4) – KVK WELLEN (7)
πŸ•“ 20:00

Geel kreeg tegen een super efficiΓ«nt Betekom een reality check. Mbenza en Kreydt wisten voor rust een vroege achterstand uit, maar in de tweede helft lukte bij de thuisploeg werkelijk alles en werd het nog een afstraffing (5-2).
Ook Wellen moest een ferme bolwassing ondergaan tegen Houtvenne. Na 10 minuten stond het al 0-2 voor de mannen van Ruben Corstjens. Winkels milderde nog maar na de rust zag de Wellendoelman ze langs alle kanten binnen vliegen (1-7).

πŸ†š KFC HOUTVENNE (2) – KFC SINT LENAARTS (14)
πŸ•“ 20:00

Houtvenne haalde het grof geschut boven tegen Wellen. Zowel Bertjens als Mombongo-Dues scoorden een hattrick (1-7).
Sint-Lenaarts blijft onder de verwachtingen met 4 op 15. Tegen Wezel kon het de punten niet thuis houden waardoor de geel-groenen op een tegenvallende 14e plaats zijn terecht gekomen (1-2)

πŸ†š KFC NIJLEN (8) – KOSC WIJGMAAL (13)
πŸ•“ 20:00

Nijlen had het niet onder de markt tegen een gretig Pelt maar dankzij een doelpunt van Nesen in het slotkwartier konden de jongens van coach Thompson toch een punt mee naar huis nemen (1-1).
Wijgmaal deed vorig weekend wat het moest doen en won haar zespuntenmatch tegen Kampenhout (4-2). De Vlaams-Brabanders knokten zich met tien man opnieuw in de wedstrijd na de uitsluiting van Miri, en stuurden de buren met een kater terug naar huis.

πŸ†š KVK BERINGEN (11) – KAC BETEKOM (9)
πŸ•“ 20:00

Beringen kwam twee maal op voorsprong in Rijkevorsel maar de Zwarte Leeuwen toonden eindelijk weerbaarheid en schreven hun eerste punt op de teller (2-2).
Betekom maakte de goals tegen Geel bij wijze van spreken met de ogen dicht. Nieuwkomer Nsumbu liet zich opmerken met twee schitterende goals en zorgde mee voor de ruime overwinning (5-2).

πŸ—“ ZONDAG, 09/10/2022

πŸ†š EENDRACHT TERMIEN (3) – KEWS BEVERST (5)
πŸ•’ 15:00

Termien beet – zonder topschutter Odutayo – in het zand tegen Diest. Het vond steeds doelman Rosala in de weg en aan de overkant wist Erciyas wel de weg naar doel te vinden (1-0).
Beverst had meer kunnen profiteren van haar numerieke meerderheid tegen Witgoor, maar de Limburgers vreesden een dodelijke counter en hielden de rangen achterin goed gesloten (1-1)

πŸ†š SPORTING KAMPENHOUT (15) – KFC ZWARTE LEEUW (16)
πŸ•’ 15:00

Bij Kampenhout ondervinden ze aan den lijve wat het is om een niveau hoger te spelen. Tegen Wijgmaal mochten ze ruim 65 minuten tegen en mannetje minder spelen, kwamen ze via een strafschop en een snelle tweede treffer zelfs op voorsprong, maar door mistasten van de keeper en dodelijke omschakelingen zag het de tegenstander erop en erover gaan (4-2).
Zwarte Leeuw moest tweemaal in de achtervolging tegen Beringen, maar dankzij tegengoals van Van De Vel en Jochems mocht het met een dik verdiend punt het terrein verlaten (2-2).