πŸ—“ ZATERDAG, 22/10/2022

πŸ†š FC WEZEL SPORT (2) – KEWS BEVERST (8)
πŸ•’ 19:30

Wezel verloor Gaethofs met een ernstige blessure en beet in het zand tegen Diest (2-1). Van De Gevel dikte zijn teller nog wel aan tot 9.

Doelman Bollen hield Beverst in de match tegen Houtvenne, maar kon niet voorkomen dat de mannen van Ruben Corstjens de volle buit mee namen (0-1).

πŸ”—Β https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/bart-kolen-en-wezel-nestelen-zich-opnieuw-in-de-kop-van-het-klassement-we-mogen-ambities-koesteren~a120325b/

πŸ†š WITGOOR SPORT (5) – KVK WELLEN (7)
πŸ•’ 19:30

Witgoor behaalde een verrassende overwinning tegen Termien dankzij onder meer twee goals van Janneh (1-3).

In de match Wellen – Nijlen ging het lange tijd gelijk op. In de laatste tien minuten trokken de Limburgers het laken naar hun kant (4-2).

πŸ†š ASV GEEL (3) – FC ESPERANZA PELT (14)

πŸ•— 20:00

Geel zag enkele sterkhouders uitvallen met blessures of door ziekte en vocht lange tijd tegen zichzelf in Zwarte Leeuw. Uiteindelijk nam Kreydt in de slotseconden alle twijfels weg (2-3).

Pelt liet alweer steken vallen tegen Beringen (2-4). Het kwam wel vroeg op voorsprong dankzij Stankov, maar stootte daarna op een efficiΓ«nte tegenstander.

πŸ†š KVK BERINGEN (11) – KFC SINT LENAARTS (13)
πŸ•’ 20:00

Beringen ging aan de haal met de drie punten in Pelt en doet een goede zaak in het klassement (2-4).

Sint Lenaarts behaalde een broodnodige zege tegen Kampenhout en neemt wat afstand van de onderste regionen (2-1).

πŸ†š KAC BETEKOM (9) – KFC ZWARTE LEEUW (16)

πŸ•— 20:00

Betekom liet zich ringeloren in Wijgmaal en ziet zijn opmars voorlopig gestopt (2-1).

Zwarte Leeuw bleef alweer verweesd achter na de hold-up van Geel in de allerlaatste seconden (2-3). Het moet nu echt wel gaan gebeuren voor de mannen uit Rijkevorsel.

πŸ”—Β https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/bart-van-den-broeck-en-kac-betekom-voor-komst-van-rode-lantaarn-zwarte-leeuw-een-karakterploeg-die-er-altijd-voor-blijft-gaan~ae444748/

πŸ†š KVC HOUTVENNE (1) – KOSC WIJGMAAL (12)
πŸ•— 20:00

Houtvenne sloopte de groene muur van Beverst en klimt over Wezel naar de eerste plaats in de rangschikking (0-1). Doelman De Winter zit al aan 4 clean sheets.

Wijgmaal behaalde een knappe overwinning tegen de buren uit Betekom (2-1). Mertens was alweer twee keer trefzeker en zit al aan zes stuks ; dat is 60% van de totale doelpuntenproductie van de blauw-witten.

πŸ”— https://www.hln.be/sport-in-de-buurt/maxime-amenga-en-wijgmaal-trekken-naar-houtvenne-iets-rapen-bij-de-leider-waarom-niet~af7c249b/

πŸ†š KFC NIJLEN (10) – EENDRACHT TERMIEN (4)

πŸ•— 20:00

Nijlen moest in het slot het hoofd buigen in Wellen (4-2) en tuimelt naar de tiende plaats in de stand.

Ook Termien leed een verrassende nederlaag tegen Witgoor (1-3). De Genkenaren lijken topschutter Odutayo te missen.

πŸ—“ ZONDAG, 23/10/2022

πŸ†š SPORTING KAMPENHOUT (15) Β – KFC DIEST (6)
πŸ•’ 15:00

Kampenhout kon niet winnen in Sint-Lenaarts (2-1). Het klom vlak na rust wel op gelijke hoogte via een strafschop van Vangrunderbeek, maar Daoudi deed een kwartier voor tijd het licht uit bij de Vlaams-Brabanders.

Diest hield de punten thuis tegen Wezel (2-1). Erciyas scoorde in de laatste 10 minuten de winnende treffer.