Volgende zondag stappen we de bus op voor een lastige trip naar Luik, waar we traditieclub Royal Football Club de Liège zullen bekampen (www.fcliege.be). De club met stamnummer 4 werd opgericht in 1892 (!) en is hiermee één van de oudste voetbalclubs van het land. Hun erelijst is redelijk indrukwekkend met o.a. 5 Belgische kampioenstitels en 1 keer winnaar van de Beker Van België (de huidige Crocky Cup). Les Sang et Marine spelen hun thuiswedstrijden op het kunstgras van de Site de la Tonne in Rocourt. Vanuit de thuishaven van De Leunen bereikt u het stadion van RFC Luik via de E313 na ongeveer 50 minuten (83km.)

De voorbije 2 jaargangen speelde onze tegenstrever in de 2e amateurliga. In het seizoen 2016/17 behaalde het een tweede plaats met 65 punten, vorig seizoen eindigde de club ook al tweede met 66 punten en kon men via de eindronde de promotie naar eerste amateur afdwingen. In het huidige seizoen kende men aanvankelijk de nodige aanpassingsproblemen en kampeerde de club in de onderste regionen. De voorbije matchen werden er wel punten gesprokkeld met een 12e plaats en 14 punten tot gevolg. Het doelsaldo is netjes in evenwicht : 13 voor ; 13 tegen. Vorig weekend ging RFC Luik wel de boot in in Dender met 2-1. Het Luikse doelpunt werd gemaakt door Sergio Teruel op strafschop. Hij is ook de topschutter van het team met 5 goals.

Zondag zullen we ook enkele bekende gezichten tegenkomen. Centrale verdediger Benji Van Den Ackervecken (23 jaar) speelde 2 seizoenen bij ASV Geel tot RFC Luik hem in het tussenseizoen kwam wegplukken. Spits Yadi Bangoura (22 jaar) speelde in het seizoen 2016-2017 voor blauw-wit. Iedereen herinnert zich nog hoe hij toen ASV Geel op voorsprong schoot in de Crocky Cup tegen Zulte Waregem. Dat was Union Saint Gilles niet ontgaan want na één seizoen kon hij een transfer naar de Brusselse club versieren. Doorbreken deed hij daar niet want hij werd uitgeleend aan Eendracht Aalst. Dit seizoen komt hij uit voor de Luikenaars. De trainer van onze tegenstrever is ook al geen onbekende. Dante Brogno doet bij velen een belletje rinkelen. De 52-jarige Henegouwer sleet vele jaren bij SC Charleroi en heeft zelfs tegen Verbroedering Geel zaliger in eerste klasse gespeeld. Zijn trainerscarriere begon hij bij datzelfde SC Charleroi en na omzwervingen via Olympic Charleroi, Saint Gilles en Tubize is hij nu aan zijn derde seizoen als trainer begonnen bij RFC Luik. Ook sportief directeur Gaetan Englebert kan de nodige adelbrieven voorleggen via zijn vroegere profcarrière bij Club Brugge.

Nadat vorig weekend een knap gelijkspel werd behaald tegen profclub Seraing, gaat het team van Bart Janssens ook punten proberen te ontfutselen tegen hun volgende tegenstrever. Dat dit niet van een leien dakje zal lopen, is een open deur intrappen want de Luikenaars beschikken over een uitgebreide en zeer fanatieke achterban, die het team telkens op sleeptouw neemt. Bovendien zullen onze jongens voor het eerst dit seizoen spelen op een synthetische grasmat, wat sowieso een aanpassing zal vergen. Ook het feit dat de wedstrijd op zondagmiddag zal gespeeld worden, zorgt voor een extra pigment. Onze coach heeft voor het eerst positieve selectieproblemen want, op Tom Janssens na, is iedereen present. Martin-Suarez, Verbeek en Thuys keren terug vanop het bankje der geel-geschorsten. Over Amar Merabai is er minder positief nieuws. In samenspraak met de staff heeft het clubbestuur beslist om niet meer met de Fransman verder te werken. Het was al langer duidelijk dat Amar zijn draai niet kon vinden, en het moeilijk had met zijn invallersstatuut. De sportieve cel gaat op zoek naar een nieuwe spits ter vervanging.

De kern voor zondag: Dautzenberg – Cauberg – Seyen – El Ansri – Mataresse – Nuyts – Van Geet – Vanderheiden – Verbeek – Thijskens – Hoebregs – Thuys – Peeters – Lokando – Bernardinho – Gobitaka – Nakhid – Lumanza – Lagouireh – Martin Suarez

De scheidsrechter van dienst is Dhr. Charles Boeur. Hij zal worden bijgestaan door Dhr. Thibaut Patris en Dhr. Denis Lallemand.

De wedstrijd gaat dus door op zondag 2 december 2018 om 15:00 in Luik. Wij hopen op een massale vocale ondersteuning. Komaan Zotten!