Champagne was het zondag nog niet in de tweede ronde voor de Croky Cup. Met slechts veertien dagen trainingsarbeid in de benen mag dat ook nog niet verwacht worden, maar het voetbal dat door ASV Geel geëtaleerd werd, mag toch tot ieders voldoening stemmen. Zonder Morgan Ato, Kennedy Nwanganga en Oussayd Belkouch – allen nog niet speelgerechtigd – moest Bart Janssens puzzelen in de basisopstelling. Hierdoor stond Jef Snyders in doel, met de zestienjarige (!) Joppe Vannuffelen als back up, en kreeg Dries Hulsmans op de linkerkant vooraan zijn kans. Op het middenveld mocht Yannick Vandersmissen zijn uitleven in een vrije rol.

De thuisploeg begon met veel enthousiasme en hoge pressing aan de match en dat resulteerde in de eerste minuten al in een paar dikke kansen. Na 4 minuten rukte Jens Verbeek mee op aan de rechterkant. Zijn voorzet werd slim achter het steunbeen gedevieerd door Johan Ella Ella. Doelman Hatefi had geluk en de doelpaal nodig om de bal buiten het kader te houden. Twee minuten later alweer alarm voor de Brusselse kooi bij een hoekschop van Vandersmissen. Nicolas Robin mocht moederziel alleen inkoppen, helaas werd het leer op de lijn gekeerd door een rood-witte verdediger. De bezoekers moesten wachten tot minuut 10 om voor wat gevaar te zorgen. Een afstandsschot van Aydouni zoefde ver voorlangs.

Onze Zotten klommen op het kwartier op voorsprong. Erivelton Paulo Da Silva werd foutief afgeblokt voor de grote rechthoek. De vrije trap van Vandersmissen werd ongelukkig met de hand beroerd door Eyenga en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Een kolfje naar de hand van Robin die geen genade had met de bezoekende goalie en de 1-0 op het bord pegelde. Wie dacht dat ASV Geel de gashendel nu volledig zou opendraaien, kwam bedrogen uit. Het leunde achterover en liet de tegenpartij uit de omknelling loskomen. R. Leopold F.C. deed zeer weinig met de geboden ruimte en hanteerde vooral de lange bal naar voren. De ervaren Zinho Chergui stond echter zeer attent te verdedigen en haalde ruimschoots op voorhand de angel uit elke aanval.

Op het half uur kregen de supporters op de tribune eindelijk nog eens wat opwinding te zien. De kort genomen hoekschop van Vandersmissen werd door Verbeek – alweer hij – in één tijd voor doel gezwierd. Alan Wanya werd helemaal vrij gelaten door de bezoekende verdedigers. Jammer genoeg was onze nummer 4 niet koelbloedig genoeg om af te werken. De verdediger trapte het leer onbesuisd over doel.

R. Leopold F.C. kreeg in de eerste helft uiteindelijk slechts één volwaardige aanval in elkaar geknutseld. De voorzet van Karagianis vanop rechts richting Ruiz-Cerqueira viel ongelukkig op de rug van Verbeek. De goed gevolgde Naamane schoof de bal voorbij de verbouwereerde Snyders, die tot dan nog geen fatsoenlijke save had moeten verrichten. 1-1, van een koude douche gesproken. Beide ploegen trokken met een 1-1 de rust in en daar kon de bezoekende speler-coach Nicaise zeker niet rouwig om zijn. Bart Janssens verwachtte van zijn team toch wel een tikkeltje meer agressiviteit en zijn manschappen hadden dat goed in de oren geknoopt.

De tweede helft was exact 1 minuut oud wanneer Leopold-doelman Hatefi een dramatische uittrap in petto had. Uit de ingooi vloeide een hoekschop en voor stilliggende fases heeft blauw-wit inmiddels een expert in de persoon van Vandersmissen. In eerste instantie waaide de bal voorbij het doel waar Wanya kon recupereren. Alan legde achteruit naar Chergui, met diens voorzet-schot had de bezoekende doelman alle moeite van de wereld, en Jeanke Hoebregs was goed gevolgd om de bal in het dak van het doel te knallen. 2-1 na 46′.

Deze bruisende ouverture kende echter geen vervolg. In een vrij zoutloze tweede helft domineerde de thuisploeg het spel, R. Leopold F.C. stelde daar erg weinig tegenover en onderging. Een schotje van Vandersmissen en Hoebregs die te hard schrok van de geboden vrijheid, waren oorspronkelijk de enige kansen het vermelden waard. Het was pas na de inbreng van Sonny Baik voor Paulo Da Silva dat we terug wat vuurwerk in de match kregen.

Tien minuten voor tijd testte Robin met een laag schot de paraatheid van de doelman en een minuut later glipte onze Zuid-Koreaan er vandoor richting doel. Hij koos voor de korte hoek maar zijn schot scheerde de paal. Misschien had hij hier nog beter afgelegd naar een vrijstaande ploegmaat? Enkele tellen later maakte hij zijn foute beslissing meer dan goed door op hoekschop onhoudbaar binnen te koppen. 3-1 en wedstrijd gespeeld.

Jeroen Vanderheiden en youngster Maxim Van der Auwera mochten van Bart Janssens ook nog wat speelminuten opdoen voor Hulsmans  en Vandersmissen, en Ella Ella had vlak voor affluiten de 4-1 nog aan de voet na een splijtende pass van Verbeek, maar de eindstand veranderde niet meer. ASV Geel bekert door deze overwinning verder en treft volgende zondag, 11 augustus e.k. op verplaatsing tweede provincialer. De oefenwedstrijd tegen Lille indachtig, zal de Geelcoach er zeker voor zorgen dat deze niet lichtzinnig opgevat zal worden.

Eindstand ASV Geel – R. Leopold F.C. 3-1.
14′ Nicolas Robin 1-0 (pen.)
39′ Adil Naamane 1-1
46′ Jeanke Hoebregs 2-1
83′ Sonny Baik 3-1

Gele kaarten : geen.
Rode kaarten : geen.

ASV Geel speelde met: 1. Jef Snyders – 3. Zinho Chergui – 4. Alan Wanya – 5. Simon Van Geet – 7. Jens Verbeek – 8. Johan Ella Ella – 11. Dries Hulsmans (Van der Auwera) – 15. Erivelton Paulo Da Silva (Sonny Baik) – 16. Jean Michel Hoebregs – 20. Nicolas Robin – 23. Yannick Vandersmissen (Jeroen Vanderheiden).