Zure nederlaag …

ASV Geel leed gisteren avond een zure nederlaag in de derby tegen BSK Retie.
Al vroeg in de match liep het op twee perfect uitgevoerde counters, afgemaakt door Hermans en Vos.
De thuisploeg kon snel milderen maar had het verder heel lastig om door de stugge verdediging van de Retienaren te geraken.
In de tweede helft was het blauw-wit dat ruimschoots veldoverwicht had, maar man-van-de-match bij Retie, Senne Dierckx bezorgde onze jongens in het midden van de tweede helft een koude douche die ze helaas niet meer te boven kwamen.
Bart Janssens kon heirkracht inroepen omdat 3/4e van zijn aanval in de lappenmand lag, maar langs de andere kant was het derby-gevoel bij de tegenpartij toch meer aanwezig hadden te veel Geelse pionnen een off day.

Retie maakt de kansen in de eerste helft af

De debatten werden door de thuisploeg geopend met een volley-schot van Ibrahim El Ansri voorlangs en een hele grote kans voor Mohammed Bakkali die via een één-twee met Jean-Michel Hoebregs alleen voor doelman Verachtert verscheen. Die laatste verkleinde knap zijn doel en kon de bal ontzetten.

Ook Jarne Vrijsen zette zich door maar zijn schot was te slap om de bezoekende goalie te verschalken.

Op het kwartier openden de bezoekers de score : na een inworp werd een voorzet vanop rechts perfect op het hoofd van de inlopende Hermans geschilderd, die Oussayd Belkouch het nakijken gaf (0:1).

Drie minuten later liep ASV Geel op een dodelijke counter. De voorzet vanop rechts mocht alweer te makkelijk komen, Vos schrok van de geboden kans en raakte de bal maar half. Belkouch stond hierdoor wel op het verkeerde been en de bal hobbelde traag in de linkerhoek binnen (0:2).

De thuisploeg was niet van haar melk want bij de daaropvolgende hoekschop klom Thierry Vandermeeren hoger dan iedereen en voor Mohammed Bakkali was het een koud kunstje om de aansluitingstreffer tegen de netten te koppen.

Aan de overkant was het dan weer uitkijken voor twee snel uitgevoerde tegenaanvallen maar gelukkig stak Ruben Corstjens daar een stokje voor.

Alessio Alessandro van ver en Amin Oilil met een geblokte kopbal zagen hun pogingen naast en over belanden.

ASV Geel beukt zich te pletter, Dierckx haalt aan de overkant de trekker over.

ASV Geel kwam scherper uit de kleedkamer en bijna had Vandermeeren, die wel een sterke match speelde, de gelijkmaker benut, maar hij kwam een haarlengte te kort om een scherp ingedraaide hoekschop binnen te lopen.

Even later was het weer alarmfase rood in de bezoekende defensie wanneer Vrijsen knap werd vrijgespeeld door Bakkali. Vrijsen koos de korte hoek maar zag zijn pegel uiteenspatten tegen de paal.

Retie moest nu aan het verdedigen van de voorsprong denken en kroop in een egelstelling.
ASV Geel mistte echter een kopbalsterke Carvalho om in de lucht oorlog te maken en moest zich noodgedwongen beroepen op schoten vanop afstand. Die konden echter geenszins doelman Verachtert bedreigen.

Het onvermijdelijke gebeurde echter aan de overkant : bij één van de schaarse tegenaanvallen ontzette Sven Joosten de bal ongelukkig in de voeten van Broeckx die met alweer een gemeten voorzet Dierckx bereikte. Van achter de rug van Vandermeeren kon die de 1:3 binnen buffelen.

Bart Janssens haalde met Oliver Naessens en Rune Vrijens nog twee krachtpatsers van de bank maar helaas was het toen al een gelopen koers.

Een gemiste kans …

Voor goed gevulde tribunes had ASV Geel een goede zaak kunnen doen in het klassement.
Jammer maar helaas … het moet zich deze week herbronnen en scherper voor de dag komen bij de zware verplaatsing naar Kontich volgende week.

ASV Geel : 1 Belkouch – 3 Joosten – 6 Alessandro (80′ 45 Driesmans) – 8 Corstjens – 9 El Ansri – 10 Bakkali – 11 Oilil – 16 Hoebregs (c) – 20 Van Oudenhove (82′ 4 Vrijens) – 32 Vandermeeren – 74 Vrijsen (80′ 33 Naessens)

Gele kaart : 8 Corstjens

Doelpunten : 15′ Hermans (0:1) – 18′ Vos (0:2) – 20′ Bakkali (1:2) – 64′ Dierckx (1:3)