πŸ†š ASV Geel βš”οΈ EWS Schoonbeek Beverst (0-0)
🏟 De Leunen
πŸ“Β Rauwelkoven 43B, 2440 Geel

✍️ MATCHVERSLAG :

Geen vierde opeenvolgende overwinning voor ASV Geel gisterenavond.
Onze Zotten bleven na een weinig onderhoudende partij steken op een 0-0 gelijkspel ; een uitslag waar vooral de bezoekers tevreden mee kunnen zijn.
Zij waren duidelijk voor een gelijkspel naar De Leunen afgezakt en met zeer zakelijk voetbal lukten zij in hun opzet.
Schoonbeek Beverst liet de thuisploeg komen en ving hen in een laag blok op.
Blauw – wit vond te weinig oplossingen om deze gordel te doorbreken.
Het zette te weinig druk op de man in balbezit en trachtte tevergeefs door het opeengepakte centrum te geraken.
Bart Janssens trachtte met het inbrengen van Haid El Assiri en Mbenza wat meer onvoorspelbaarheid en aanvalskracht te brengen, maar ook dat bracht geen zoden aan de dijk.
Doordat ook Houtvenne, Termien en Wellen met de punten morsten, had ASV Geel gouden zaken kunnen doen …

De Geelcoach had geen redenen om zijn basisopstelling te wijzigen ten opzichte van de voorbije week.
Mbenza keerde terug uit blessure en nam plaats op de bank naast Haid El Assiri, Vrijens en Kamagate.
De U13 liepen mee op en er werd een minuut stilte gehouden naar aanleiding van het overlijden van de grootvader van Jordi Kreydt.
De eerste dreiging kwam via de thuisploeg met een assist van Joosten, het doorkoppen van Carvalho maar Kreydt liep onder de bal door en de groen-witte defensie kon een eerste keer ontzetten.
Aan de overzijde moest Belkouch buiten de zestien een bal wegkoppen voor de neus van de aanstormende Bogaers.
Dan weer terug naar Geelse kant waar Berger net op tijd met een correcte tackle de bal van Kreydt ontfutselde ; die was bijna klaar om af te drukken.
Bij de bezoekers was Thierie er kort bij toen hij zo maar een voorzet mocht controleren in de kleine backlijn ; gelukkig was hij verrast en ging zijn schot in het zijnet.
Da Silva – de beste man bij groen en wit – zag zijn pegel nipt over gaan en verzaakte de tweede goede kans voor zijn team.
Kort voor rust zag Bastiaens een kopbal van Bielen op een een vrije trap van Van Parys nipt naast zijn doel vliegen.
Na een kansarme eerste helft mochten de supporters hun tenen gaan opwarmen in de cafetaria’s.

Belkouch moest als eerste aan de bak in de tweede 45 minuten : Thierie verscheen na een vrije trap voor de doelman van de thuisploeg, maar die redde met een beenveeg.
Even later had de scheidsrechter een strafschop kunnen fluiten toen Kreydt met een mooie schijnbeweging Berger dreigde in de wind te zetten ; de kapitein van de bezoekers had handen en voeten nodig om Jordi af te stoppen.
De grootste kans van de match was voor Carvalho : Van Parys schilderde een perfecte vrije trap op het hoofd van de Braziliaan, en die zag zijn buffelstoot tegen de dwarsligger uit mekaar spatten.
Met nog tien minuten op de klok ging doelman Bastiaens nogal onorthodox een luchtduel aan : de kleine Haid El Assiri hield net op tijd in, maar de bezoekende goalie kwam nogal onzacht in aanraking met de Geelse pelouse.
Kreydt scoorde, maar de scheidsrechter oordeelde dat er een fout werd gemaakt.
Bastiaens moest even bekomen maar kon de wedstrijd toch zonder veel kleerscheuren hervatten.
De laatste kans was voor Haid El Assiri die van ver afdrukte ; de bal maakte een vreemde curve, die bijna de Schoonbeekse doelman verraste.

Geen winnaar op De Leunen, maar we bekijken het positief : we blijven de ongeslagen reeks op De Leunen verder zetten en Belkouch heeft zijn derde clean sheet van het seizoen te pakken.

πŸ—’ OPSTELLINGEN :

πŸ”΅βšͺ️ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 3 Joosten – 5 Aissa – 7 Bielen (⏱45′ 17 Haid El Assiri) – 9 El Ansri (⏱68′ 4 Vrijens) – 10 Kreydt – 11 Oilil (⏱68′ 15 Mbenza) – 16 Hoebregs©️- 23 Cvijetic – 99 Carvalho.

🟒βšͺ️ EWS Schoonbeek-Beverst : 30 Bastiaens – 3 Vinken – 5 Wijgaerts – 7 Da Silva – 10 Bogaers (⏱87′ 14 Telegrafo) – 11 Reynders – 12 Swijngedouw – 16 Berger©️(⏱74′ 8 El Mansouri) – 20 Thierie – 21 Mbang Elemva (⏱82′ 19 Salamone) – 22 Dampha.