๐Ÿ•— 20:00
๐ŸŸ De Leunen
๐Ÿ† 3e nationale VV B – Speldag 8

โœ๏ธ MATCHVERSLAG :

ASV Geel kan stilaan een patent nemen op winning-goals in de laatste seconden van een match.
Gisteren was het weer van dat.
Vroeg in de match liet het zich al te simpel inpakken door een tegenstander die daarna maar al te graag de kat uit de boom keek.
Nadien leek het er lange tijd naar uit te zien dat blauw en wit voor het eerst in ruim een jaar op een thuisnederlaag zou afstevenen.
Andermaal waren het invallers Vrijens en Joosten die de wedstrijd deden kantelen.
Die laatste sloeg op het ultieme moment ongenadig toe tegen zijn ex-club en ontnam Esperanza haar laatste grijntje hoop om een punt mee te graaien op de Leunen.

Bart Janssens kon voor de match tegen Pelt opnieuw rekenen op Alessandro, die zijn plaats op het middenveld weer in nam.
Hierdoor verhuisde Bielen naar de bank.
Carvalho was verlost van zijn drie speeldagen schorsing en stond in de punt van de aanval.
El Ansri deed het tegen Wellen onberispelijk achteraan en mocht opnieuw post vatten in de defensie.
Kamagate schoof een rij hoger naar het middenveld.

Bezoekende doelman Van Dael moest als eerste de handen uit de mouwen steken op een schot van de bedrijvige Kreydt.
Na amper 10 minuten kreeg de thuisploeg al een koude douche getrakteerd.
Geebelen kon vanop links voorzetten, Kamagate en Aissa hinderden elkaar waardoor Smolders de bal voor de voeten kreeg en poepsimpel kon binnen leggen (0-1).
ASV Geel begon hierdoor alweer met een achterstand aan de partij.
De reactie van Kreydt volgde onmiddellijk, maar zijn schot ging voorlangs.
Pech voor de bezoekers op het half uur : na een hard contact met Alessandro moest Stankov met een ontwrichte schouder het veld verlaten.
Hendrikx mocht hierdoor vroeger dan voorzien zijn trainingsplunje uit trekken.
Bart Janssens greep al zeer vroeg in de wedstrijd in, en probeerde met Bielen voor Kamagate meer punch in de Geelse aanvallen te steken.
Het slotakkoord van een zeer povere eerste helft was voor Carvalho na een schitterende actie van Kreydt, de enige man op niveau bij de thuisploeg in de eerste 45 minuten.
Zijn kopbal zoefde rakelings naast het doel van Van Dael.

Na een terechte donderpreek van de Geelcoach tijdens de rust, kwamen onze Zotten met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer.
Carvalho zat echter in de tang van het sterke centrale duo van Pelt ย – Scheelen en Felomina – waardoor het gevaar vanuit de tweede lijn moest komen.
Alessandro gaf het goede voorbeeld met een pegel tegen de lat, en enkele tellen later krulde hij vanuit een kort genomen hoekschop het leer via de vingertoppen van de Peltse doelman tegen de dwarsligger.
Direct daarna was Kreydt er dichtbij met een schot in de korte hoek, maar Van Dael ging goed plat en keerde in hoekschop.
Ook het gekraakte schot van Hoebregs likte via een bots de lat, dus het zou vandaag wel niks worden …
Dat was echter buiten breekijzer Vrijens gerekend – wie anders ? – die met nog dik 10 minuten op de klok de gelijkmaker benutte op een vrije trap van Van Parys (1-1).
Na de Rabona, de Panenka en de Panna is er nu ook de Vrijens (een kopbal-schot in een beweging).
Een minuut later ging de bal alweer tegen de touwen : alweer een vrije trap van Van Parys, in de Peltse defensie taste jan en alleman mis, en Carvalho stak er zijn dikke teen tegen.
Dit geldige doelpunt werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel.
ASV Geel rook zijn kans en zette zijn belegering op het doel van de bezoekers verder.
Aan de overzijde had Belkouch intussen een raket van Lopes-Mendes naast zien vliegen en even later moest hij gevat tussen komen toen diezelfde Lopes-Mendes voor zijn neus verscheen.
De thuisploeg bleef razend gevaarlijk vanop stilstaande fases.
Van Parys kwam na een hoekschop in schietpositie en zag zijn bal nipt naast de paal buiten gaan.
De bezoekende coach Van Dessel gooide er in de slotfase nog enkele nieuwe krachten in, in de hoop om het gelijkspel veilig te stellen.
De blessuretijd was intussen bijna verstreken toen Carvalho op rechts foutief werd gestuit.
Specialist Van Parys zette zich achter de bal, verstuurde een gemeten voorzet in de eerste zone, waar Joosten opdook en die devieerde met het hoofd de bal in doel (2-1).
Euforische momenten in de dug out en op de Geelse tribunes waren het gevolg.
Esperanza Pelt had geen tijd meer om te reageren en zag met lede ogen aan hoe de thuisploeg de driepunter in haar valies stak.

๐Ÿ—’ OPSTELLINGEN :

๐Ÿ”ตโšช๏ธ ASV Geel : 1 Belkouch – 5 Aissa – 6 Alessandro (โฑ69′ 4 Vrijens) – 9 El Ansri – 10 Kreydt – 11 Oilil – 16 Hoebregs ยฉ๏ธ- 18 Kamagate (โฑ40′ 7 Bielen) – 19 Van Parys – 20 Robin (โฑ57′ 3 Joosten) – 99 Carvalho

๐ŸŸกโšช๏ธโšซ๏ธ FC Esperanza Pelt : 1 Van Dael – 4 Scheelen – 5 Geebelen – 6 Kocak – 8 Goossens – 10 Smolders ยฉ๏ธ(โฑ91′ 16 Rijkers) – 11 Stankov (โฑ36′ 9 Hendrikx) – 14 Felomina – 17 Adriaans – 20 Jacobs – 22 Lopes-Mendes (โฑ93′ 19 Kayahan).