Voor de topper tegen FC Wezel Sport koos Bart Janssens voorin voor de ervaring van Bloemen ten nadele van Bakkali, die op de bank startte.
Aan de overzijde trachtte Sepp De Roover zand in de ogen van de tegenstrever te strooien door in extremis Kevin Oris uit het elftal te laten. In zijn plaats startte Sten Janssen.

Het Leunenstadion was aardig volgelopen voor deze derby en ook in de Vip Lounge was het gezellig druk.

De thuisploeg opende de debatten met Oilil die op rechts veel ruimte kreeg van zijn opponent Vosters. Amin mocht oprukken tot in de zestien maar zijn schot was te zwak en bezoekende doelman Baeten had er weinig moeite mee.

Wezel nam onmiddellijk over met een goeie voorzet van Janssens die Gaethofs bereikte. Die schakelde een vallende Vandermeeren uit en presenteerde de bal op een dienblaadje aan goalgetter Van de Gevel. De Nederlander was niet bij de les want zijn schot zoefde van kortbij aan de verkeerde kant van de winkelhaak buiten.

De match was nog steeds geen tien minuten ver toen Bloemen op de linkerkant tussen twee man een perfecte center kon afleveren op het hoofd van Carvalho. Zijn kopbal was niet krachtig genoeg om Baeten te verschalken.

Daarna verwaterde het spel van de thuisploeg en een afwachtend Wezel beperkte zich tot risicoloze combinaties.

De Geelse coach vroeg tijdens de rust om het tempo opnieuw de hoogte in te jagen, wat de Geelse spelers ook deden in de tweede helft.

Amin Oilil was na een knappe solo onzelfzuchtig en bood El Ansri een doelrijpe kans aan. Deze keer stond er geen bezoekende verdediger in de weg, maar ploegmaat Carvalho.

ASV Geel duwde haar tegenstander achteruit en probeerde al combinerend een gaatje te vinden in het Wezelse beton. Alessandro kon het vanop 20 meter proberen maar zijn schot miste precisie.

Aan de overzijde moest de Geelse defensie steeds hyper – alert blijven voor killer Van de Gevel die zich constant van de aandacht van Corstjens en co. probeerde te ontdoen.

Na een kwartier in de tweede helft moest een tot dan quasi werkloze Belkouch de meubelen redden toen een splijtende vrije trap van achteruit los door de Geelse verdediging werd gespeeld. Van de Gevel kwam oog in oog te staan met de Geelse kat maar Belkouch bleef ijzig kalm en weerde het dreigende gevaar af.

Vrijsen had de 1:0 aan de voet met een knap genomen vrije trap. Iedereen zag de bal in de rechter winkelhaak binnen draaien, maar Baeten zweefde met een magistrale save de bal uit het doelvlak.

Even later mocht het nr. 74 het opnieuw proberen vanop ongeveer dezelfde plek. Jarne probeerde het nu in de linker benedenhoek maar de secuur keepende Baeten lag in de baan van het schot.

Seconden voor affluiten moest Belkouch zich met ware doodsverachting nog in de voeten gooien van de doorgebroken Janssens, maar deze match eindigde zoals ze begonnen was met een 0:0.

ASV Geel haalt hiermee geen punten op tegen Wezel, maar mag zich op basis van het geleverde spel de morele winnaar noemen.

ASV Geel : 1 Belkouch – 3 Joosten – 6 Alessandro – 7 Bloemen (69′ 10 Bakkali) – 8 Corstjens – 9 El Ansri – 11 Oilil – 16 Hoebregs (c) – 32 Vandermeeren – 74 Vrijsen – 99 Carvalho.

FC Wezel Sport : 1 Baeten – 4 Biemans – 5 Vosters – 7 Driesen – 10 Janssens – 11 Mols (76′ 14 Hoes) – 12 Kolen – 15 Van de Gevel – 16 Janssen (61′ 9 Oris) – 17 Gaethofs – 19 Stokmans

Doelpunten : geen

Gele kaarten : 30′ El Ansri – 31′ Hoebregs – 50′ Bloemen – 57′ Van de Gevel – 88′ Stokmans – 88′ Vandermeeren.

Volgende wedstrijd :

K. Kalmthout S.K. – ASV Geel
Zaterdag, 11 december 2021
18:00