✍️ MATCHVERSLAG :

🆚 ASV Geel – FC Wezel Sport (3-2)
🗓 Zaterdag, 17/09/2022
🕗 20:00
🏟 De Leunen
🏆 3e nationale VV B – Speeldag 3

“Deze match was pure propaganda voor het voetbal, dankzij twee teams die elkaar met open vizier in de ogen keken !”

Geel coach Bart Janssens had geen reden tot wisselen na de overtuigende 2-5 overwinning van vorige week tegen KFC Nijlen.
Er stonden dan ook dezelfde 15 namen op het wedstrijdblad.
Alle voortekenen voor een cupmatch waren aanwezig : ASV Geel was gebrand om revanche te nemen tegen de kampioen uit eerste provinciale van het vorige seizoen.
FC Wezel Sport wou het er nog eens inwrijven dat zij het rechtstreekse ticket naar 3e nationale hadden bemachtigd.
Ook de weergoden zorgden vooraf voor de nodige nattigheid, waardoor een doorschietende bal wel eens voor verrassingen zou kunnen zorgen.
De thuisploeg startte in de vertrouwde 3-4-3 opstelling en partner Yves Buelens van Immo-B gaf het startschot voor een spetterend avondje Leunen.

Beide teams waren niet van plan om de kat uit de boom te kijken en starten gretig aan de partij terwijl de regen met bakken uit de hemel gutste.
We waren slechts drie minuten ver toen Oilil goed de diepte werd ingestuurd door Aissa.
Amin trok de bal goed achteruit en via de hak van een Wezelverdediger kwam Carvalho in schietpositie. Die gleed echter half weg en raakte de bal helemaal verkeerd … de voorbode van een frustrerend avondje voor onze nr. 99.
Aan de overzijde gaf Van De Gevel zijn visitekaartje af toen een verre bal over Van Parys in de voeten van de Nederlandse sluipschutter viel ; gelukkig maakte hij hands bij het controleren waardoor zijn treffer terecht werd afgekeurd door de scheidsrechter.
De bezoekers konden teren op de technisch onderlegde flankspelers Gaethofs en Kuijlaars die regelmatig gevaarlijke voorzetten afleverden in het hart van de Geelse verdediging.
Kuijlaars leidde met één van zijn centers de 0-1 in : de bal werd onzet door de Geelse defensie in de voeten van Hakkens die via het lichaam van Van Parys de bal in hoekschop zag verdwijnen.
De scherpe corner van Bollen werd door Yannis ongelukkig in eigen doel gedevieerd (0-1).
De Zotten bleven niet bij de pakken zitten en via een schot van Robin mocht doelman Creemers een eerste keer in actie komen.
Daarna was het de beurt aan Kreydt om er van onder te muizen maar zijn poging miste de juiste richting.
Terug naar de overzijde waar Hoebregs bijna een tweede own goal op zijn geweten had op een voorzet van alweer Kuijlaars.
Na 26 minuten kregen we een staaltje van de geniale traptechniek van Alessandro te zien.
Op een kort genomen hoekschop krulde hij de bal enig mooi over de wanhopig grabbelende Creemers in de rechterbovenhoek.
Een waanzinnig doelpunt waarmee Alessio alvast solliciteert naar de Zotste goal van 2022-2023 ! (1-1). Creemers was even de kluts kwijt en speelde even later te hard in op Kolen ; die had moeite met de controle waardoor Carvalho in scoringsmodus kwam.
De doelman van de bezoekers zette zijn fout recht met een beenveeg.
En zo pingpongden we weer naar de ander kant waar Kuijlaars met een vrije trap jan en alleman verraste ; zijn schot ging door de muur, Belkouch was er (te) gerust in en het leer sprong via de paal weer het veld in.
Ook Kreydt viseerde de paal na een heerlijke assist van uitblinker Cvijetic en Haid El Assiri trachtte met enkele schuivers Creemers vruchteloos in diskrediet te brengen.
Het leek erop dat we met een billijke 1-1 de rust gingen induiken, maar dat was buiten Van De Gevel gerekend die met een schijnbaar ongevaarlijke achterwaartse kopbal Belkouch te grazen nam (1-2).
ASV Geel weer op achterstand op een zucht van de rust.
De supporters maakten zich al klaar voor een lekkere kuip gerstenat toen Cvijetic een gemeten voorzet in de loop van Kreydt verstuurde.
Die werd van de sokken werd gelopen door Hakkens en knalde in zijn val pijnlijk tegen Creemers aan waardoor de twee even groggy tegen de grond lagen.
De Wezeldoelman had weinig tijd om bij zijn positieven te komen want de ref had de bal intussen op de stip gelegd en specialist Carvalho stond klaar om de netten bol te zetten.
Jammer, maar helaas, het werd niet het dagje van Gabri want zijn matige poging werd simpel gepakt door de gehavende keeper.

Na vier minuten in de tweede helft werd duidelijk dat de bezoekende doelman echt niet meer verder kon waardoor Lommelen onder de lat mocht plaats nemen.
Een serieus verschil in lengte, dat wel, maar de reservekeeper toonde onmiddellijk zijn reflexen : ASV Geel zette een vlijmscherpe counter op en Haid El Assiri zocht in de rechthoek contact met het been van Ven. Opnieuw strafschop en deze keer zette Van Parys zich achter de bal.
Yannis schoot de penalty hard maar te centraal en Lommelen veegde de bal weg.
Twee strafschoppen, nul doelpunten, dat moest zich wel gaan wreken …
Voetbal is echter een onberekenbare sport en toen Hakkens zich revancheerde onder de neus van de ref moest Wezel plots met 10 man verder.
ASV Geel profiteerde onmiddellijk van het overtal want Aissa raapte een afvallende bal op en deponeerde die keurig in de rechterbenedenhoek buiten het bereik van Lommelen (2-2).
Wezel gaf zich echter nog niet gewonnen en Van De Gevel had de 2-3 aan de voet maar Belkouch zag zijn schot uit de draai gelukkig naast vliegen.
De ingevallen Mbenza vond het stilaan welletjes met al die spanning en fusilleerde vijf minuten later met een kanonbal de arme Lommelen (3-2).
En nog rechtte de tegen het canvas geslagen Wezel de rug want ei zo na hingen de bordjes opnieuw gelijk. Met een spectaculaire redding hield Belkouch Van De Gevel van zijn tweede van de avond.
De match werd intussen grimmiger en toen Carvalho in de uitgelokte val van Achenteh trapte, moest ook ASV Geel met 10 man verder.
De thuisploeg had de score nog kunnen uitdiepen maar bij Oilil (2x) was het vat af en Mbenza liet zich – op weg naar de doelman – het leer ontfrutselen door Ven.
Door de talrijke momenten van oponthoud ging de stadionklok ruim zeven minuten over tijd alvorens de ref een einde maakte aan een tumultueuze, maar evenzeer spectaculaire wedstrijd, met dank aan twee teams die elkaar met open vizier in de ogen keken.

ASV Geel haalt in de eerste drie wedstrijden (tegen niet de minste tegenstanders) 7 op 9 en staat hiermee zowaar aan de leiding van het klassement.

🗒 OPSTELLINGEN :

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 5 Aissa – 6 Alessandro – 10 Kreydt (⏱54’ 9 Mbenza-Kuti) – 11 Oilil (⏱88’ 7 Bielen) – 16 Hoebregs ©️- Haid El Assiri (⏱85’ 18 Kamagate) – 19 Van Parys – 20 Robin (⏱91’ 8 Vanbroeckhoven) – 23 Cvijetic – 99 Carvalho.

🔴🔵  FC Wezel Sport : 1 Creemers (⏱49’ 42 Lommelen) – 2 Kolen – 4 Biemans (⏱77’ 7 Meelberghs) – 5 Achenteh – Ven ©️- 8 Daverveld – 9 Bollen – 11 Kuijlaars – 15 Van De Gevel – 17 Gaethofs – 19 Hakkens.

⚽️ DOELPUNTEN :

⏱13’ 19 Van Parys (og) (0-1)
⏱26’ 6 Alessandro (1-1)
⏱41’ 15 Van De Gevel (1-2)
⏱60’ 5 Aissa (2-2)
⏱64’ 9 Mbenza-Kuti (3-2)

🟨🟥 KAARTEN :

🟨⏱54’ 6 Ven (W)
🟥⏱58’ 19 Hakkens (W)
🟨⏱69’ 19 Van Parys (G)
🟥⏱71’ 99 Carvalho (G)
🟨⏱75’ 9 Mbenza-Kuti (G)
🟨⏱77’ 23 Cvijetic (G)
🟨⏱90’ 18 Kamagate (G)
🟨⏱92’ 15 Van De Gevel (W)

👁‍🗨 WEDSTRIJDLEIDING :

🏴 Scheidsrechter : Jonas Timmermans
🏳️ Assistent 1 : Dries Saenen
🏳️ Assistent 2 : Janah Ibrahim

🔜 VOLGENDE MATCH :

🆚 KVK Beringen – ASV Geel
🗓 24/09/2022
🕗 20:00
🏟 De Motbemden
📍Hasseltsesteenweg 130, 3580 Beringen
🏆 3e nationale VV B – speeldag 4

🔵⚪️👊 Allemaal Samen Verbroedering Geel