E-I-N-D-E-L-I-J-K !!!

Na 9 ellenlange maanden gaat de bal weer aan het rollen op De Leunen.

Aan de stuurknoppen bij ASV Geel zit nog steeds Bart Janssens (dit seizoen geflankeerd door David Sannen – T2 – en Dirk Beelen – keepertrainer).

Hij  opteert voor deze eerste oefenmatch voor een 3-4-3 formatie en twee gelijkwaardige teams die elk 45 minuten voor hun rekening zullen nemen.

In de aanvangsfase laten de bezoekers de bal aan ASV Geel en zetten een dubbele afweergordel op.

Ze speculeren op een snelle omschakeling om aan de goal van Oussayd Belkouch te geraken.

Die tactiek rendeert al vroeg wanneer Hoepertingen een counter handig uitspeelt en via Froidmont de netten doet trillen (0:1).

Lang kan de tweede provincialer niet van deze voorsprong genieten.

Kristof Bloemen levert vanop links een perfecte voorzet af en Gabriel Carvalho doet waarvoor hij werd aangetrokken nl. scoren (1:1).

Zes minuten later komen de Zotten zelfs op voorsprong dankzij een knappe lage schuiver van Jean-Michel Hoebregs (2:1).

Blauw-wit houdt de voorsprong vast tot aan de rust.

In de tweede helft laat de Geelcoach 10 nieuwe namen opdraven.

Enkel Oussayd Belkouch blijft staan aangezien – merkwaardig – Gilles Van Zwijgenhoven bij de bezoekers onder de lat postvat wegens een blessure bij de keeper van Hoepertingen.

Bas Van Beckhoven, een 20-jarige Nederlander uit de U21 van FC Den Bosch, legt een test af.

Rayan Yazami, belofte bij ASV Geel, maakt zijn opwachting rechts op het middenveld.

En …  Ibrahim El Ansri, enkele seizoenen geleden draaischijf en sterkhouder bij blauw-wit in eerste amateurklasse, en tot voor kort bij Lierse in de Proximus League, komt bewijzen dat hij zijn toverkunsten nog niet is verleerd !

Onder impuls van een bedrijvige Baris Kizilboga gaat het tempo stevig de hoogte in en verhoogt de druk op de bezoekende defensie.

Een hoekschop van Bas Van Beckhoven belandt gemeten op de knikker van Kevin van Loock en die zet Gilles Van Zwijgenhoven te kijken (3:1).

ASV Geel krijgt nog kansen om de voorsprong uit te diepen via Hakim Borahsasar, Kenny Vandebroek en opnieuw Kevin van Loock maar hun vizier staat net niet goed afgesteld.

Uiteindelijk blijft de 3:1 op het scorebord staan.

Achteraf toonde Bart Janssens zich tevreden met het eerste optreden van zijn team waarbij hij mooie dingen zag, maar logischerwijs ook werkpunten meenam.

Volgende dinsdag komt 2e nationaler KFC Houtvenne op bezoek op De Leunen.

Be there !

ALLEMAAL SAMEN VERBROEDERING GEEL 🔵⚪️👊