ASV Geel moest dringend weer punten op de teller krijgen na een magere maand november waarin het slechts 4 op 15 haalde.
Gisteren bekampte het met Olympia Wijgmaal een tegenstander die ook onderaan de rangschikking bengelde.
De match was – eufemistisch uitgedrukt – geen streling voor het oog, met twee teams die zeker niet wilden verliezen.
De supporters kregen weinig spektakel te zien, met een thuisploeg die wel balbezit had en trachtte te combineren.
De bezoekers kropen in een egelstelling en lagen op vinkenslag om een counter op te zetten.
Belkouch moest één keer goed plat op een harde schuiver van Dewaet, Baik kende dan weer pech toen hij zijn kopbal op de lat zag uiteenspatten.
Thijskens kreeg van Peter Van Houdt zijn kans als controlerende middenvelder en begon goed aan zijn wedstrijd maar viel na een half uur uit met een hamstringblessure.
De coach van de thuisploeg spijkerde tijdens de rust één en ander bij en dat loonde want blauw-wit kwam gretig uit de kleedkamer.
De ingevallen Vandersmissen haalde zijn gram door van buiten de zestien verwoestend uit te halen en Vanwelkenhuysen verweesd achter te laten.
Olympia Wijgmaal moest nu de defensieve stellingen verlaten maar De Zotten zetten hun blok goed neer, waardoor het bezoekende gevaar uitbleef.
Eénmaal moesten de Geelse tribunes hun adem nog inhouden toen de Vlaams-Brabanders in de omschakeling in overtal voor Belkouch verschenen, maar Ouss hield het hoofd koel en zijn netten schoon.
ASV Geel kan door deze overwinning weer wat geruster ademhalen en staat terug onder de mensen, voor het team van Johan Houben begint het er stilaan penibel uit te zien …

Match facts

Vooraf : Peter Van Houdt ziet zich genoodzaakt om zijn verdediging te herschikken : Zinho Chergui is geel-geschorst.
Hierdoor komt Alan Wanya centraal in de verdediging in de basis.
In het middenveld verkiest hij met Saïd Thijskens voor meer controle boven de aanvallende intenties van Johan Ella Ella.

0’ : Terug van even weg geweest : Cheerfactory Geel brengt de sfeer er alvast in en maakt een erehaag voor de opkomende spelers en het arbitrale trio.

11’ : Na 10 minuten zoeken, tasten en lateraal spel, krijgen we het eerste schot op doel te zien. A. Bongiorno schakelt Jens Verbeek uit maar zijn pegel zwaait af en gaat ver naast het doel van Oussayd Belkouch.

16’ : Diepe bal van J. Yangassa in de loop van A. Dewaet. Die is sneller dan Alan Wanya en twijfelt niet. Zijn harde schuiver wordt door Oussayd Belkouch met enige moeite in hoekschop verwerkt.

27’ : Pech voor Sonny Baik. De hoekschop van Simon Van Geet komt precies op zijn hoofd terecht. De buffelstoot van onze Koreaan komt tegen het kader terecht.

34’ : Wissel ASV Geel : out : 4. Saïd Thijskens ; in : 23. Yannick Vandersmissen. Saïd heeft iets gevoeld in de hamstrings en vraagt om een vervanging. Zijn wedstrijd zit er na een half uur al op : zonde ! Yannick Vandersmissen komt in het veld.

45’ : Het rustsignaal weerklinkt in het Leunenstadion. Het is voorlopig met de microscoop zoeken naar doelrijpe kansen. Peter Van Houdt heeft enkele zaken aan te passen tijdens de pauze want zijn team maakt dikwijls een foute keuze bij de passing. Voor de supporters is een verkwikkende koffie welgekomen na een vrij slaapverwekkende vertoning.

46’ : Wissel ASV Geel : out : 19. Joël Ito ; in : 11. Dries Hulsmans. Met Dries Hulsmans komt er meer power en stootkracht bij in de aanval. Het technisch vernuft van Joël Ito wordt hiervoor opgeofferd. Hopelijk krijgen de toeschouwers een interessantere tweede helft te zien …

47’ : Ato Morgan schiet de bal tegen de arm van T. Boogaerts aan in de zestien. De Geelse zijde roept om een strafschop. De arm is echter tegen het lichaam. Scheidsrechter Claes neemt een correcte beslissing en laat doorspelen.

49’ : Goal ASV Geel (1:0) : 23. Yannick Vandersmissen !!! Jens Verbeek stoomt op aan de rechterkant. Via een bezoekende verdediger komt de bal bij Yannick Vandersmissen. Die twijfelt niet en tekent een rechte streep in de bovenhoek. Een trap die heel wat frustratie ontlaadt bij de linkerflank …

54’ : Olympia Wijgmaal moet nu komen en dreigt via een kopbal van J. Dehond. Die is goed in het hoekje geplaatst, maar Oussayd Belkouch reageert attent.

60’ : Ei zo na verrast L. De Keukeleere zijn eigen doelman. Sonny Baik kan met moeite aan een voorzet van Nicolas Robin maar de verdediger van Wijgmaal lobt – onder druk van Dries Hulsmans – bijna Y. Vanwelkenhuysen.

61’ : Goed stoorwerk van Dries Hulsmans op L. De Keukeleere. De nr. 4 speelt terug op de doelman die onvoldoende kan ontzetten. Via Simon Van Geet en Nicolas Robin wordt Yannick Vandersmissen volledig vrij afgezonderd. Die omspeelt Y. Vanwelkenhuysen, maar mist onbegrijpelijk voor een lege kooi. Dit had altijd 2:0 moeten zijn …

62’ : Alan Wanya schoffelt D. Delorge onderuit op 20 meter van doel. De vrije trap van G. Stockx gaat lateraal naar J. Dehond. Die viseert met een schuiver de rechterbenedenhoek, maar Oussayd Belkouch is van plan om de sheet clean te houden en duwt in hoekschop.

64’ : Wissel K Olympia SC Wijgmaal : out : 12. D. Delorge ; in : 26. J. Molenberghs

64’ : Wissel K Olympia SC Wijgmaal : out : 10. J. Dehond ; in : 3. B. Mertens. Bezoekende coach Johan Houben probeert het tij te keren met een dubbele wissel. Zijn team kan voorlopig geen vuist maken …

67’ : Alan Wanya lanceert een diepe bal. Sonny Baik en L. De Keukeleere gaan met elkaar een sprintduel aan. De laatste kan met zijn lange teen terugspelen op Y. Vanwelkenhuysen. Sonny gaat tegen de korst, aan de zijlijn roept men om een penalty, maar scheidsrechter Claes heeft het bij het rechte eind : doorspelen !

70’ : Gele kaart K Olympia SC Wijgmaal : 2. E. Pellegriti. Drieste tackle van de rechterflankverdediger van Olympia Wijgmaal op Ato Morgan. Hier moet de man in het oranje streng ingrijpen en een gele kaart trekken.

73’ : Razendsnelle uitbraak van de bezoekers. Een hoekschop van Yannick Vandersmissen komt in de voeten van J. Mathei terecht die met de bal een spurtje naar de overkant inzet. Ato Morgan moet achtervolgen, Jens Verbeek stapt vruchteloos in, A. Bongiorno komt even bij de bal en ziet centraal zowel J. Mathei als B. Mertens moederziel alleen staan. Mathei laat de eer aan Mertens, maar die is blijkbaar koud ingevallen, waardoor Oussayd Belkouch in twee tijden de meubelen kan redden voor ASV Geel. Hier werd het even heel warm voor de thuisploeg !

75’ : Verre vrije trap van Jeroen Vanderheiden naar Sonny Baik. Die vertrekt randje buitenspel en is sneller dan J. Yangassa. Y. Vanwelkenhuysen komt gepast tussen beiden.

79’ : Gele kaart ASV Geel : 23. Yannick Vandersmissen. Truitje trek van Yannick bij J. Molenberghs. Molenberghs blijft in balbezit en de scheids laat doorspelen maar geeft onze nr. 23 bij de volgende stilstaande fase toch terecht geel.

79’ : Gele kaart K Olympia SC Wijgmaal : 21. A. Dewaet. Dewaet revancheert zich op Yannick Vandersmissen en ook hij krijgt een geel kartonnetje onder de neus geduwd. De vrije trap van Alan Wanya komt via enkele tussenstations bij Nicolas Robin terecht. Die krult het leer nipt aan de verkeerde kant van de doelpaal naast.

84’ : Een mooie rush van Dries Hulsmans, zijn schot is echter te zwak om Y. Vanwelkenhuysen te verontrusten.

85’ : Wissel K Olympia SC Wijgmaal : out : 2. E. Pellegriti ; in : 24. A. Masselis. Pellegriti is bij zijn laatste interventie geblesseerd geraakt en moet gewisseld worden. Kan Olympia Wijgmaal de voorsprong van ASV Geel nog bedreigen ?

89’ : Wissel ASV Geel : out : 10. Sonny Baik ; in : 96. Johan Ella Ella. Laatste vervanging bij ASV Geel. Een moegestreden Sonny Baik verlaat de arena, een frisse Johan Ella Ella mag de overwinning mee over de streep helpen trekken.

92’ : Met de moed der wanhoop proberen de bezoekers nog een aanval in mekaar te knutselen. De hoge voorzet van J. Molenberghs valt in de handen van Oussayd Belkouch. Een zeer correct leidende Marnic Claes maakt een einde aan de wedstrijd. Aan de zijlijn balt Peter Van Houdt zijn vuist. De eerste opdracht van december is tot een goed einde gebracht.

Line up :

ASV Geel : 70. Oussayd Belkouch – 4. Saïd Thijskens (34’ 23. Yannick Vandersmissen) – 5. Simon Van Geet – 7. Jens Verbeek – 10. Sonny Baik (89’ 96. Johan Ella Ella) – 16. Jean Michel Hoebregs © – 17. Jeroen Vanderheiden – 19. Joël Ito (46’ 11. Dries Hulsmans) – 20. Nicolas Robin – 28. Ato Morgan – 34. Alan Wanya

K Olympia Wijgmaal : 76. Y. Vanwelkenhuysen – 2. E. Pellegriti (85’ 24. A. Masselis) – 4. L. De Keukeleere – 5. T. Boogaerts – 8. G. Stockx © – 10. J. Dehond (64’ 3. B. Mertens) – 12. D. Delorge (64’ 26. J. Molenberghs) – 16. J. Mathei – 17. A. Bongiorno – 21. A. Dewaet – 25. J. Yangassa.

Scheidsrechters : Marnic Claes – Robby Celis – Bryan Bijnens

Eindstanden 15e speeldag 2e amateurklasse B :

RC Hades Kiewit Hasselt – KVV Vosselaar 1:5
40′ N. Van de Vel 0:1 – 55’ R. Vaes 0:2 – 60’ S. Van de Vreede 0:3 – 68’ J. Segers 0:4 – 78’ E. Wang 1:4 – 81’ J. Machielsen 1:5

R Cappellen FC – Sporting Hasselt 2:2
20’ M. Bounou 0:1 – 31’ L. Schenk 0:2 – 90’ T. Faria Da Silva 1:2 – 90’ S. Mulder 2:2

Hoogstraten VV – K Londerzeel SK 0:1
85’ De Groodt 0:1

ASV Geel – K Olympia Wijgmaal 1:0
49’ Yannick Vandersmissen 1:0

KFC Duffel – SK Pepingen Halle 1:0
80’ Nawel 1:0

 SC Eendracht Aalst – K Bocholter VV 1:0
29’ Mertens 1:0

Spouwen Mopertingen – KVK Tienen 1:4
11’ Singh 0:1 – 19’ Convents 0:2 – 68’ Vanwelkenhuysen 0:3 – 88’ Bahtiri 1:3 – 92’ Deflem 1:4

K Diegem Sport – K Berchem Sport 1:1
38’ Spies 0:1 – 55’ Vanderelst 1:1

Klassement na 15 speeldagen 2e amateurklasse B :

 1. KVK Tienen 15/30
 2. K Bocholter VV 15/28
 3. KVV Vosselaar 15/27
 4. RC Hades Kiewit Hasselt 15/25
 5. Sporting Hasselt 15/25
 6. K Diegem Sport 15/25
 7. R Cappellen FC 15/24
 8. SC Eendracht Aalst 15/24
 9. K Berchem Sport 15/19
 10. ASV Geel 14/18
 11. KFC Duffel 14/18
 12. K Londerzeel SK 15/18
 13. SK Pepingen Halle 15/16
 14. Hoogstraten VV 15/16
 15. K Olympia SC Wijgmaal 15/14
 16. Spouwen Mopertingen 15/12