🏟 De Leunen
πŸ† Competitie – Speeldag 16

πŸ‘¨β€πŸ’» GEEN GOEDE START IN 2023 :

ASV Geel blies in de inhaalmatch van de zestiende speeldag thuis tegen KAC Betekom een valse noot.
Het kon geen revanche nemen voor de zware 5-2 nederlaag in de heenronde en liep opnieuw tegen de dodelijke efficiΓ«ntie van de bezoekers aan.
Cedric Mateso – zoon van KFC Verbroedering Geel legende Abi Mateso – was killer van dienst met twee doelpunten.
De Zotten konden daar weinig tegenover stellen en voetbalden te steriel om aanspraak te kunnen maken op puntengewin.
De Geelse hoofden moeten nu snel leeg want zaterdag dient er zich alweer een lastige tegenstander aan met Esperanza Pelt.

Het was al een maand geleden dat blauw-wit nog een wedstrijd met inzet had gespeeld.
Op 11 december eindigde de match in Termien onbeslist, daarna strooiden de weergoden roet in het eten, en vervolgens stond de winterstop op de kalender.
Bart Janssens hield centrumspits Carvalho op de bank en opteerde voor een aanvallend compartiment met Oilil – Kreydt en Haid El Assiri.
Die laatste was één van de weinige spelers die er echt zin in had : de pocketspits dolde op de linkerflank met zijn tegenstanders en zorgde ook voor het eerste gevaar ; zijn schot van buiten de grote backlijn zoefde naast het doel van Lopes Gomes.
Na ruim 20 minuten trakteerde Mateso de thuisploeg op een koude douche : de nummer 14 vertrok slim vanuit randje buitenspel en was sneller dan de Geelse verdedigers.
Met een hard schot in de korte hoek verraste hij Belkouch (0-1).
De thuisploeg was niet van haar melk en trok het spel naar haar toe.
De voorzet van Joosten waaide ei zo na over de doelman van de bezoekers.
De kansen waren echter schaars en het was wachten op een vrije trap van Van Parys op een mooie plekΒ in de laatste vijf minuten van de eerste helft voor enig animo.
Yannis draaide het leer richting verste paal, maar de goalie van Betekom toonde zijn klasse en dook de bal uit zijn doelvlak.
ASV Geel moest gaan rusten met een 0-1 achterstand.
In de kleedkamer vroeg Bart Janssens om hoger druk te zetten en het tempo en de balcirculatie te verhogen.

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam alweer van de voet van Haid El Assiri : zijn lage schuiver werd goed beoordeeld door Lopes Gomes : de doelman zag de bal naast zijn doel verdwijnen.
Vervolgens waren er twee kansjes voor de bezoekers die zowel door Clerckx als Mateso verkwanseld werden.
Even leek het vuur in de Geelse pan te springen met een pegel van Carvalho op de vuisten van de goed keepende Lopes Gomes.
Diezelfde Carvalho liet zich even later het leer afsnoepen Van Den Broeck ; uitblinker Mateso verstuurde een gemeten cross pass naar De Winter. Aissa stapte verkeerd uit waardoor Janssens poepsimpel de voorzet kon binnen duwen (0-2).
En nauwelijks was ASV Geel bekomen van deze opdoffer, of nummer drie hing al tegen de netten : El Ansri verslikte zich op het middenveld in zijn dribbel, Mateso zei “dank u wel” en stak de hele Geelse helft over tussen de wijkende Aissa en Van Parys.
Belkouch verkleinde zijn doel nog wel maar de bezoekende spits had de hoek maar voor uit te kiezen en liet de Geelse goalie kansloos (0-3).
De moed dreigde in de schoenen te zinken maar gelukkig was er Carvalho die er een minuut later met een knappe treffer 1-3 van maakte.
De thuisploeg speelde nu alles of niks en trok massaal ten aanval, met grote ruimtes achteraan tot gevolg.
Betekom maakte hier gretig gebruik van en Belkouch moest erger voorkomen met een beenveeg.
Op de schuiver van De Winter was hij alweer geklopt, maar de paal bracht redding.
De minuten tikten genadeloos weg op het scorebord en de blauw-witten waren niet meer in staat om een vuist te maken.

Door de winst van Termien springen de Limburgers over ASV Geel, die terug vallen naar de vijfde plaats in het klassement.

πŸ—’ OPSTELLINGEN :

🟦⬜️ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 3 Joosten – 5 Aissa – 9 El Ansri – 10 Kreydt – 11 Oilil – 16 Hoebregs ©️- 17 Haid El Assiri – 20 Robin – 23 Cvijetic.

πŸŸ₯🟦 KAC Betekom : 21 Lopes Gomes – 4 De Keukeleere – 5 De Winter – 6 Pelgrims ©️- 9 Clerckx – 10 Vander Elst – 11 Vermeiren – 14 Mateso Liongola – 15 Hermans – 16 Van Den Broeck – 17 El Hadj.