Bart Janssens had heel wat puzzelwerk op te knappen voor de thuiswedstrijd tegen KFC Bevel.
Joosten en Vrijsen lagen in de lappenmand.
Van Oudenhove en Alessandro waren geel geschorst.
Bovendien waren spitsen Carvalho en Bakkali hoogst onzeker.
De eerste haalde uiteindelijk het wedstrijdblad, de tweede legde een ultieme test af tijdens de opwarming, maar moest zijn inspanningen staken.
Hierdoor kwam de genezen Naessens aan de aftrap en werden van Geffen en Vrijens in de strijd gegooid.
Van Loock stond de punt van de aanval.

De thuisploeg stak als eerste de neus aan het venster met een oprukkende Vandermeeren wiens voorzet te scherp was en simpel werd opgeraapt door Verelst.
De Bevelse doelman hervatte het spel snel met een uitworp naar Janssens. De ex-Heistenaar speelde echter slecht in en Van Loock kon de bal heroveren en snel diep spelen op de infiltrerende Bloemen.
Onze nummer 7 verscheen zo oog in oog met Verelst maar kreeg het leer niet voorbij de Bevelse doelman.
Het zou een voorbode worden van een moeilijke eerste helft waarin ASV Geel weinig scherpte toonde op het moment van de waarheid.
Oilil kreeg zo een schietkans aangeboden van Hoebregs maar diens vizier was niet goed afgesteld en de bal zoefde ruim naast de bezoekende kooi.
Even later was er een rush van Bloemen aan de linkerkant, die leverde een goeie voorzet af op de naar binnen knijpende Oilil, maar de kopbal van Amin miste de juiste richting.
Het tempo van de wedstrijd lag enerverend laag, maar de thuisploeg kreeg van KFC Bevel toch regelmatig de gelegenheid om zich in de zestien te combineren.
Nu was het El Ansri die de kans kreeg om af te drukken, maar Ibra raakte de bal compleet verkeerd en die verdween in de tribune.
Na 25 minuten mocht Hoebregs diep in de grote rechthoek binnen dringen, de vrijstaande Van Loock verkwanselde echter de kans.
En zo tikten de minuten van de eerste helft genadeloos weg, tot de bezoekers zich eindelijk eens toonden.
De sterke Van Peer tikte slim door naar zijn spitsbroeder Ooms.
Die kreeg te veel ruimte van Vandermeeren en pegelde de bal achter Belkouch.
Scheidsrechter Mathijssen had echter – terecht – buitenspel gezien.
Dit werd zwaar gecontesteerd door de Bevelse bank maar de ref kwam niet terug op zijn beslissing.
ASV Geel had op die manier misschien wel mazzel dat het met 0-0 de rust in mocht, maar zou in de tweede helft toch wel enkele versnellingen hoger moeten schakelen om afstand te kunnen nemen van de nummer 15 in de rangschikking.
Het waren vooral de jongelingen Oilil, van Geffen, Naessens en Vrijens die de schaarse lichtpunten waren in de eerste 45 minuten.

De Geelcoach besliste om de tweede helft voorlopig zonder wijzigingen aan te vatten maar toch waren onze Zotten nog niet goed wakker in de beginfase.
Van Peer probeerde met een lob Belkouch te verschalken, maar zijn poging strandde op de deklat.
De eerste 5 minuten waren voor de bezoekers want de goed aangesneden vrije trap van Janssens werd met het hoofd geaaid door Ooms.
Gelukkig voor de Geelse verdediging ging zijn poging nipt naast.
Daarna nam de thuisploeg het commando definitief over.
Hoebregs kopieerde aan de overzijde Van Peer met een verre poging die over en naast ging.
Bloemen ging daarna goed storen en via Oilil kreeg Van Loock een unieke kans om te scoren maar het leek het dagje van Kevin niet te zullen worden.
Na 56 minuten hadden de Zotten het geluk dan toch aan hun zijde.
Vandermeeren ging nog eens mee op avontuur, Vrijens leek de bal niet goed te kunnen controleren maar hierdoor was het Bloemen die vanop links met een rake schuiver de 1-0 op het bord zette.
Een zucht van opluchting galmde door De Leunen !
KFC Bevel gaf zich echter nog niet gewonnen want de hoog opverende Van Peer kopte op hoekschop naar de linkerbenedenhoek.
Belkouch was attent en lag klaar op zijn lijn om een tegengoal te vermijden.
Aan de overzijde had een verdienstelijke Oilil de 2-0 al aan de voet na een solo, maar het defintieve orgelpunt bleef voorlopig uit.
Even later kwam die er toch, na alweer voorbereidend werk van Vandermeeren.
Oilil had een slimme pass naar Van Loock in petto die tussen twee verdedigers Verelst met een lob te grazen nam.
Die tweede goal nam het vertrouwen bij de bezoekers weg en voor ASV was het kwestie om de match nu slim uit te spelen.
Nadat Vrijens nog hard naast had geknald, nam El Ansri een kwartier voor tijd het laatste restje twijfel weg : hij kreeg van de Bevelse defensie veel ruimte om aan te leggen en zette doelman Verelst op het verkeerde been.
Met 3-0 was de match gespeeld, maar van een leien dakje ging het vandaag allerminst.
Bart Janssens gebruikte al zijn wissels maar de ingevallen Carvalho moest al snel weer naar de kant.
Hierdoor moest de thuisploeg de laatste 10 minuten nog met zijn tienen verder spelen.
Ook Hoebregs liep in het slot averij op en mankte na affluiten van het veld.

Met een midweek match in Vosselaar en volgende zaterdag met Palmemet een thuismatch tegen Ternesse voor de boeg, moeten we onze vingers kruisen dat de schade in de kern mee zal vallen.

Opstellingen :

🗒🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 4 Vrijens – 7 Bloemen – 8 Corstjens – 9 El Ansri – 11 Oilil – 16 Hoebregs ©️- 17 Van Loock – 19 van Geffen – 32 Vandermeeren – 33 Naessens.

🗒🔴🔵 KFC Bevel : 1 Verelst – 3 Van Den Brande – 5 Van Peer – 7 Grielen – 9 Ooms – 10 Janssens – 11 S. Verwimp – 15 Mariën – 17 Van Aerschot – 21 Hendrickx – 23 Matthysen ©️.