Na de geslaagde oefengalop van vorige zaterdag tegen HIH Hoepertingen kwam gisterenavond 2e nationaler KFC Houtvenne op bezoek.

Onze tegenstander sloot in het voorjaar een samenwerkingsverband af met de buren van KVC Westerlo en zijn momenteel nog volop bezig met de uitbouw van hun kern voor het volgende seizoen.

Bart Janssens hanteerde hetzelfde principe als bij de eerste oefenpartij, nl. twee teams die elk 45 minuten zouden afwerken.

In de basis voor de eerste helft zagen we alweer de naam van Bas Van Beckhoven, de Nederlander die zich erg bedrijvig toonde in de match tegen Hoepertingen en de assist afleverde voor de 3:1.

Bij KFC Houtvenne merkten we heel wat nieuwe namen op, waaronder Wally Fofana, die enkele weken geleden bij Westerlo werd aangekondigd als eerste versterking.

In de aanvangsfase liet ASV Geel zich niet onbetuigd en speelde het een aardig potje voetbal mee.

Na 19 minuten speelde Houtvenne een snelle counter uit en de van Berlaar – Heikant overgekomen Van Hoogten was er als de kippen bij om het leer binnen te tikken (0:1).

De thuisploeg was niet van slag en trok de aanvallende registers verder open.

In de 32e minuut was het Jean-Michel Hoebregs die met zijn tweede doelpunt van de voorbereiding de bordjes weer in evenwicht hing (1:1).

Lang kon blauw-wit niet van de gelijkmaker genieten want twee minuten later was het de pas ingevallen Yahaya die een perfecte voorzet binnen buffelde (1:2).

Deze bedrijvige rechterflank aanvaller liep steeds slim tussen de linies en liet nadien nog regelmatig staaltjes van zijn technisch kunnen zien.

De Zotten gingen de rust in met een nipte achterstand en een fris elftal maakte zich klaar om de tweede helft aan te vatten.

Na rust verscheen Ibrahim El Ansri opnieuw op het terrein, evenals beloftespeler Rayan Yazami.

ASV Geel plooide indien nodig goed terug en maakte van de gelegenheid gebruik om gevat tegen te prikken.

Achteraan vielen de secure Pieter Michiels maar vooral ook Sven Joosten op, die zich een ware leider in de achterhoede toonde.

Gescoord werd er in de tweede helft niet meer, maar de thuisploeg liet ondanks de nederlaag zien dat het tegen een opponent uit de hogere reeksen stevig weerwerk kan bieden.

Volgende zaterdag sluiten de mannen van Bart Janssens het eerste luik van de voorbereiding af met een wedstrijd tegen de beloften van STVV.