Alessio Alessandro en Thierry Vandermeeren pakten tegen Retie hun zesde gele kaart en moesten geschorst toekijken.
Youngster Mike van Geffen mocht zich verheugen op een eerste basisplaats.
Op het middenveld kreeg Ibrahim El Ansri een meer controlerende rol.
Amin Oilil schoof een rij terug naar het middenveld.
In de spits kwam Kevin Van Loock opnieuw in de basis.
KFC Ranst kwam met vertrouwen naar het Leunenstadion afgezakt na een ruime 2-6 overwinning in Oppuurs vorige week.
Door een boete, opgelegd door Voetbal Vlaanderen, waren er voor deze match geen supporters toegelaten.

De eerste helft :

KFC Ranst stak als eerste zijn neus aan het venster : een vrije trap werd in de zestien terug gekopt en Oussayd Belkouch ging goed plat op een lage schuiver.
De thuisploeg reageerde met een mooi uitgesponnen actie, waarbij Hoebregs zijn schot tegen de paal zag belanden.
In de 10e minuut bezorgde Jansen ASV Geel een koude douche : bij een tegenaanval mocht hij in de rug van de verdediging op doel afgaan en ondanks de aanstormende Oliver Naessens en de uitgekomen Belkouch lepelde hij het leer knap overhoeks binnen (0-1).
Onder leiding van een bedrijvige Amin Oilil probeerde blauw-wit vruchteloos de achtervolging in te zetten.
Eerst kraakte Kevin Van Loock zijn schot, daarna verschalkte een bezoekende verdediger bijna zijn eigen doelman en ook het botsende schot van Kristof Bloemen miste de nodige power.
KFC Ranst kwam in de eerste helft nog één keer uit de omknelling los toen Jansen met een krul Belkouch probeerde te verschalken, maar zijn poging draaide een meter naast het doel buiten.
In het slot van de eerste helft kreeg ASV Geel een unieke mogelijkheid om gelijk te komen : Goris raapte een terugspeelbal in eigen zestien op en de correct leidende scheidsrechter Colebunders gaf een onrechtstreekse vrije trap aan de thuisploeg op twee meter van de goal.
Pieter-Jan Van Oudenhove probeerde door een bos van spelers een schot af te vuren, maar een rood-witte verdediger gooide zich met ware doodsverachting in de baan van de bal.

De tweede helft :

Geelcoach Bart Janssens vroeg tijdens de rust om de tegenstander hoger vast te zetten en dat rendeerde onmiddellijk.
De tweede helft was amper 2 minuten oud toen Van Loock zich goed vrij had gelopen op de linkerkant.
Aan de eerste paal bereikte zijn voorzet Gabriel Carvalho met een hakje die heel slim achteruit legde tot bij de aankomende Oilil.
Die pegelde het leer hoog en droog tegen de touwen (1-1).
De Zotten roken bloed en zetten op het grote terrein van De Leunen nog een tandje bij.
10 minuten later boog het de achterstand helemaal om na een spectaculair carambole-doelpunt.
Na een voorzet op maat van Carvalho, dacht Van Loock makkelijk te scoren, maar met een kattensprong grabbelde Goris de bal nog uit zijn doelvlak.
Van Loock kreeg nog een tweede kans, maar ditmaal knalde hij vanop een meter tegen de deklat.
Uiteindelijk was het Bloemen die de trekker overhaalde en verschroeiend hard in het dak van het doel knalde (2-1).
Carvalho had de 3-1 aan de voet : hij kapte zich goed vrij maar zijn poging draaide nipt naast.
ASV Geel morste met kansen en zo bleef het uiteindelijk nog spannend.
De doorgebroken Ibrahim El Ansri had zelf moeten proberen maar was onzelfzuchtig en legde nog breed naar de gedekte Van Loock.
En even later was Oilil op wandel in de defensie van Ranst.
Ook hij probeerde Van Loock te bereiken maar die kreeg een por in de rug en de kans was foetsie …
Goris tikte in het slot een kopbal van de ingevallen Mo Bakkali over en aan de overzijde zoefde een schot over de kooi van Belkouch.
Na een matige eerste 45 minuten zette ASV Geel de tweede helft de puntjes op de i en schreef verdiend drie punten bij op de teller.

Opstellingen :

ASV Geel : Belkouch – Bloemen (67′ Bakkali) – Carvalho – Corstjens – El Ansri – Hoebregs – Naessens – Oilil (87′ Michiels) – van Geffen – Van Loock (82′ Driesmans) – Van Oudenhove.

T1 : Bart Janssens

KFC Ranst : Goris – Beenens (76′ Jongmans) – Celis – De Korte (66′ Lambrechts) – Jacobs – Jansen – Meeusen – Sols – Somers – Van Den Brande – Van Noten (68′ Nagels).

T1 : Matthias Lauwers

Doelpunten : 10′ Jansen (0-1) – 47′ Oilil (1-1) – 57′ Bloemen (2-1).

Kaarten : 61′ Meeusen (R) – 81′ Jacobs (R) – 84′ Carvalho (G) – 85′ Somers (R) – 85′ Van Oudenhove (G).

Scheidsrechter : Stef Colebunders
Assistent 1 : Jack Schenkels