🆚 ASV Geel ✖️ KFC Turnhout (0-0)
🗓️ Zaterdag, 10 februari 2024
🕗 20:00
🏟️ De Leunen
🏆 3e nationale VV B 2023 – 2024
⚔️ Speeldag 18 (inhaalwedstrijd)

DE CLASH DER KEMPEN LOST HAAR VERWACHTINGEN NIET IN :

Alle ingrediënten waren vooraf aanwezig om van De Clash Der Kempen een echt spektakelstuk te maken.
Maar liefst 1200 toeschouwers waren naar het Leunenstadion afgezakt, dat nog eens baadde in de sfeer van de oude dagen.
De tribunes waren volledig blauw en wit getint – ook KFC Turnhout speelt in deze kleuren –  maar De Zotten waren zowel numeriek als vocaal zwaar in de meerderheid.
In de Yellow Vip Lounge hadden 150 eters hun plaatsje gereserveerd, waardoor het ook daar gezellig druk was.
De overvloedige regen van de afgelopen weken, had zelfs de Geelse grasmat niet ongeteisterd gelaten, wat de heroïek van de match alleen nog maar in de verf zette.
Tom Schipper had een verrassing in petto want hij zette dribbelaar Haid El Assiri op de bank, terwijl de herstelde Kreydt vooraan mee furore mocht maken.
Bij de binken was topschutter Bastiaensen – vorige week nog goed voor een hattrick – geschorst wegens een rode kaart opgelopen in de match tegen Wellen van veertien dagen geleden.

Scheidsrechter Thomas gaf exact om 20:00 – onder begeleiding van een knallend vuurwerksalvo – het startschot van de match waar al weken naar werd uitgekeken.
De eerste tien minuten legden beide antagonisten alvast veel intensiteit in hun duels, maar voorlopig leverde dat geen doelgevaar op.
Pas op het kwartier mocht Belkouch zijn handschoenen voor de eerste keer vuil maken vanop een Turnhoutse hoekschop.
De kopbal van Schepers werd niet meer dan een plukkertje voor de Geelse doelman.
Even later zorgde Regouin voor enig gevaar door de achterlijn te halen en scherp voor te trekken ; zijn piepjonge spitsbroeder Drif zat nog met zijn gedachten elders en tekende afwezig.
Op de eerste Geelse mogelijkheid was het wachten tot minuut twintig.
Convents zette zijn bewaker in de wind op rechts, D’Hondt kopte de voorzet via Mansaray tot bij Kreydt die met een ophaal bijna raak trof.
Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten: opnieuw Regouin met een gevaarlijke center, maar Drif kwam alweer enkele stappen te laat.
Intussen hadden enkele Turnhoutse onverlaten de bezoekende tribune in de fik gezet: de rook steeg vervaarlijk op uit het dak, maar uiteindelijk doofde het smeulende vuur vanzelf.
Na dertig minuten rekenden de binken zich al rijk toen Regouin van dichtbij de bal voorbij Belkouch frommelde, maar de scheidsrechter had voorafgaandelijk hands gezien en dus ging het feestje niet door.
Op het middenveld kreeg de bezoekende metronoom Bourdouxhe te veel ruimte van zijn opponenten en onder zijn impuls namen de Turnhoutenaren even de bovenhand.
Colman trok een streep in de richting van het Geelse doel, maar Belkouch was er gerust in en de bal zoefde naast.
De grootste kans in de eerste helft was nochtans voor De Zotten: Quintiens zette met een prachtige crossbal over de verdediging Convents op weg naar doel.
Die schudde eerst Schepers nog af maar met een mooie beenveeg redde De Fré de meubelen van zijn team.
Op slag van rust probeerde Quintiens het dan maar zelf van heel ver: De Fré stond echter op de goede plaats en pakte klemvast.

Veel spankracht had deze derby in de eerste helft niet om het lijf gehad en het zag er in de tweede 45 minuten meer en meer naar uit dat het een uitputtingsslag zou worden.
Vanop een ingooi draaide Robin zich goed vrij en bediende Convents ; die mikte door de benen van Wils, maar de bezoekende doelman liet zich niet ringeloren.
Bij Turnhout was Regouin veruit de gevaarlijkste man: hij dwong Belkouch tot een redding met een lage schuiver.
Intussen had Schipper met Haid El Assiri een nieuwe troefkaart op tafel gegooid.
Die stond nauwelijks vijf minuten op het terrein toen hij infiltreerde in de vijandelijke gelederen en in de tang werd genomen door Van De Vyver en Colman.
Scheidsrechter Thomas vond dit te licht om er een strafschop voor te fluiten.
Aan de overzijde was het ook even bibberen geblazen toen Quintiens zijn mannetje te veel ruimte liet en Colman met een volley binnen het kader mikte; Belkouch had een geweldige reflex in huis en hield zijn netten schoon.
Even later zorgde opnieuw Regouin voor Turnhoutse dreiging : met een bruggetje nam hij – de voor het overige sterk spelende – Ndiaye te grazen en drukte hard af in de kortste hoek.
De sliding van Joosten kwam te laat, maar opnieuw lag Ouss in de weg.
De ruimtes op het Geelse terrein werden nu met de minuut groter, maar het was vooral Verbroedering dat er te slordig mee om sprong.
In de allerlaatste minuten van een teleurstellende derby sprong de vlam dan toch nog in de pan.
ASV Geel versierde enkele hoekschoppen en Hoebregs kreeg het aan de stok met een irritante Mansaray.
Het waren echter de verzoeners Ndiaye en Wils die een gele kaart onder de neus kregen geschoven.
Bij de laatste corner van Quintiens kreeg Wijns vrijgeleide om te koppen, maar David zag zijn poging nipt over de dwarsligger vliegen.
Scheidsrechter Thomas floot hierna af, maar het spel zat toen pas echt op de wagen.
Opnieuw ging Mansaray verhaal halen bij onze captain, die hem afweerde, maar daarop een beet in zijn duim kreeg.
Een aantal heethoofden gingen stevig over de rooie en zo ontaarde deze partij nog met twee rode kaarten voor Mansaray en Hoebregs.
Ook de politie moest nadien de gemoederen tussen beide supporters-clans gaan bedaren, maar na een kwartier keerde de rust weer boven De Leunen.

In de stand deed Esperanza Pelt (0-3 winst op KFC Diest) deze keer een goede zaak, Geel en Turnhout schieten met het gelijkspel niet veel op, maar achter Termien en Berg en Dal blijft alles op een zakdoek bij elkaar.
Volgende week speelt blauw-wit haar derde thuismatch op een rij tegen EWS Schoonbeek-Beverst tegen wie in de heenronde met 2-0 werd verloren.

🗒️ OPSTELLINGEN :

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 3 Joosten – 5 Quintiens – 6 Wang – 7 D’Hondt – 9 Kreydt – 12 Wijns – 16 Hoebregs©️- 20 Robin – 22 Ndiaye – 23 Convents.

🟠⚫️ KFC Turnhout : 24 De Fré – 2 Mansaray – 4 Schepers – Wils©️- 9 Colman – 10 Bourdouxhe – 11 Regouin – 15 Lormans – 16 Van De Vyver – 17 Adriaensen – 22 Drif.

⚽️ DOELPUNTEN :

Geen.

🟨 GELE KAARTEN :

⏱️49′ 5 Quintiens
⏱️74′ 16 Van De Vyver
⏱️93′ 6 Wils
⏱️93′ 22 Ndiaye

🟥 RODE KAARTEN :

⏱️93′ 2 Mansaray
⏱️93′ 16 Hoebregs

🔄 WISSELS :

⏱️52′ 15 Lormans ↔️ 8 Coeckelberghs
⏱️58′ 7 D’Hondt ↔️ 10 Haid El Assiri
⏱️72′ 9 Colman ↔️ 3 Geenen
⏱️75′ 9 Kreydt ↔️ 19 Maesen
⏱️80′ 22 Drif ↔️ 14 Mossel
⏱️88′ 23 Convents ↔️ 21 Kayahan

👁️‍🗨️ WEDSTRIJDLEIDING :

🏴 Scheidsrechter : Dhr. Brett Thomas
🏳️ Assistent 1 : Dhr. Irmgard Van Meirvenne
🏳️ Assistent 2 : Dhr. Stefan Thys

🔜 VOLGENDE MATCH :

🆚 ASV Geel ✖️ EWS Schoonbeek-Beverst
🗓️ Zaterdag, 17 februari 2024
🕗 20:00
🏟️ De Leunen
🏆 3e nationale VV B 2023 – 2024
⚔️ Speeldag 21