🏟 De Leunen
🏆 3e nationale VV B – Speeldag 26

👨‍💻 PENALTY CARVALHO IN BLESSURETIJD LEVERT PUNT OP

Het zag er lange tijd niet goed uit voor ASV Geel en De Zotten leken af te stevenen op een tweede thuisnederlaag.
Tot diep in de blessuretijd keek het tegen een 1-2 achterstand aan, met een tegenstander die in de tweede helft in de loopgraven ging liggen en achteraan een granieten blok optrok.
Het was uiteindelijk Alessandro die een strafschop forceerde en Carvalho die een sterk keepende Hofmans op het verkeerde been zette.

Bij ASV Geel keerde Van Parys terug uit blessure en was Alessandro fit genoeg om te starten.
Haid El Assiri had er de afgelopen matchen sterke invalbeurten opzitten, waardoor hij van Bart Janssens een basisplaats verdiende.
Hierdoor verdwenen Carvalho, Mbenza en Cvijetic – voor sommigen verrassend – naar de bank.

Net zoals vorige week tegen Houtvenne liep ASV Geel al heel snel achter de feiten aan.
Iedereen kende de kwaliteiten van tegenstander Faria Da Silva maar na nauwelijks 5 minuten rolde de pocketspits de hele Geelse linkerflank op en bood Van De Vreede de openingstreffer op een dienblaadje aan (0-1).
“De thuisploeg onmiddellijk wakker geschud”, zou je denken, maar enkele minuten later ontspon zich een identiek dezelfde fase.
Gelukkig was er deze keer niemand van de Leeuwen present om de voorsprong te verdubbelen.
Bij Zwarte Leeuw stond achteraan een hecht blok en het was al vanaf het begin duidelijk dat daar moeilijk door te komen zou zijn.
Op het kwartier kreeg ASV Geel een eerste gelegenheid om Hofmans op de proef te stellen : een vrije trap op een kleine 20 meter afstand, centraal voor doel.
Een kolfje naar de hand van Van Parys want die loste een gigantische bom die via de paal achter Hofmans tegen de netten spatte (1-1).
Deze knal zou de doelman ongetwijfeld een verkoudheid kosten !
Intussen waande gesel Faria Da Silva zich wel in een bollenwinkel en deed op zijn flank alles waar hij zin in had.
Op het half uur werd een Geelse aanval afgebroken, Verboven tackelde de bal uit de voeten van Van Parys en de bezoekende nr. 7 was er alleen vandoor.
De snel terug gekeerde Hoebregs snoepte hem halvelings de bal af maar via Joosten knalde het goudhaantje in één tijd hard aan de eerste paal binnen (1-2) ; ook deze goal kwam veel te gemakkelijk tot stand.
Voor de thuisploeg was het de eerste helft vechten tegen de bierkaai : er was geen doorkomen aan in de geel-zwarte verdediging en de mannen van Bart Janssens zochten vruchteloos hun heil in afstandsschoten die geen direct gevaar opleverden.

Tijdens de rust stelde de Geel coach willens nillens zijn tactiek bij en gooide met Carvalho een extra aanvaller in de strijd.
Die was quasi onmiddellijk succesvol, maar zijn poging werd door die andere bezoekende uitblinker – Hofmans – uit het doel gehouden.
Het aanvallende geweld van de thuisploeg deed Zwarte Leeuw naar adem happen, maar voorlopig wou het leer niet goed vallen en werden alle intenties vakkundig ontmijnd.
Carvalho, Mbenza en Oilil stuitten op de muur van Hofmans, op de omhaal van Mbenza had hij geen verhaal maar die viel op de lat.
Nee, het zou niet het avondje van ASV Geel worden, dat was voor vele supporters stilaan duidelijk aan het worden.
Zwarte Leeuw begon het spel ook ongemeen hard te spelen – met enkele donkergele kaarten tot gevolg – en tijd te rekken door blessures te veinzen.
Scheidsrechter Van Opstal liet hierdoor lang overspelen – tot ergernis van de aanhang van de bezoekers – en toen het schot van Haid El Assiri ook aan de verkeerde kant van de paal belandde, leek het kalf verzopen.
In een ultieme poging lobde El Ansri de bal over de verdediging tot bij Alessandro ; die voelde een duw van Jochems in de rug en ging gretig neer in de zestien.
De scheidsrechter legde de bal op de stip en stuurde Neefs met een tweede geel karton naar de kleedkamer … intussen waren we al 7 minuten diep in blessuretijd.
Ijskonijn Carvalho zette zich achter de bal, keek Hofmans eens diep in de ogen en stuurde hem vervolgens de verkeerde kant op (2-2).
Voor ASV Geel kon de bal niet snel genoeg terug op de middenstip liggen, en terecht.
Want nog was de match niet over : Oilil centerde gevat tot bij de ingevallen Bielen, die kraakte zijn schot maar Carvalho verraste met een slim hakballetje bijna Hofmans … dit had zelfs nog de drie punten kunnen opleveren.

ASV Geel moet zich tevreden stellen met een gelijk spel, ook Houtvenne kwam niet verder dan een draw, waardoor Wezel, Termien en Wellen – die wel wonnen – de winnaars van het weekend werden.
Al met al zit alles nog dicht op mekaar, waardoor in de laatste vier matchen iedere piste open blijft.

🗒 OPSTELLINGEN :

🟦⬜️ ASV Geel : 1 Belkouch – 2 Van Parys – 3 Joosten – 6 Alessandro – 9 El Ansri – 10 Kreydt (⏱65′ 15 Mbenza) – 11 Oilil – 16 Hoebregs©️- 17 Haid El Assiri – 18 Kamagate (⏱75′ 7 Bielen) – 20 Robin (⏱46′ 99 Carvalho).

🟨⬛️ KFC Zwarte Leeuw : 1 Hofmans – 2 Meyvis (⏱15′ 9 Elharchi) – 5 Simons – Verboven – 7 Faria Da Silva (⏱85′ 3 De Roos) – 8 Van De Vel – 10 Lambrechts©️- 11 Van De Vreede – 13 Neefs – 16 Defossez – 17 Jochems (⏱78′ 12 Dupont).