“ASV Geel bekert verder na een ruime zege”

ASV Geel had niet veel moeite om eerste provincialer KFCE Zoersel over de knie te leggen.
Het won met ruime 5-0 cijfers en dat was zeker niet overdreven.
De tegenstander had nog niet veel trainingsarbeid achter de kiezen en liep al snel tegen zijn limieten aan op het grote terrein van De Leunen.

Bart Janssens had wel wat puzzelwerk door een resem geblesseerden.
Hij trok Hoebregs noodgedwongen een rij achteruit naar centraal in de defensie door de afwezigheid van Vanbroeckhoven.
En ook Bielen moest noodgedwongen wat lager spelen.
In doel nog geen Belkouch die nog maar één training achter de kiezen had.
En op de bank heel wat jong geweld van de beloften die stonden te trappelen om hun kunnen te tonen bij de grote jongens.

Het spelbeeld werd al gauw duidelijk : de bezoekers kampeerden voor de eigen zestien en lieten ASV Geel de bal.
De eerste twintig minuten was de balcirculatie echter te laag om het lage blok te ontwrichten.
Bielen slikte na dik 10 minuten een gele kaart na een stevige tackle, in een voor het overige zeer faire wedstrijd.
Diezelfde Bielen bediende na bijna een half uur Aissa op rechts ; die schakelde met een mooie beweging zijn mannetje uit en van buiten de rechthoek krulde hij de bal enig mooi tegen de netten (1-0).
Zoersel moest nu haar egelstelling verlaten maar liep zeven minuten later op een nieuwe tegentreffer.
De snelle Cvijetic zette aan de andere kant drie tegenstanders in de wind en verscheen alleen voor doelman Van Den Langenbergh.
David trachtte Carvalho te bereiken, maar een bezoekende verdediger stak er nog een voetje tussen, waardoor de bal knullig in eigen doel verdween (2-0).
ASV Geel bleef het bezoekende doel vooral bestoken met afstandsschoten en Alessandro solliciteerde met een pegel vanop dertig meter al voor de goal van het seizoen (3-0).

Deze ruime voorsprong leek onze Zotten voldoende voor de rust en ze hielden nog wat poeier over voor de tweede 45 minuten.
Een vinnige Kreydt en de turbo van Haid El Assiri deden de Zoerselse defensie sterretjes zien.
Die laatste zag een poging op de lijn gekeerd en een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd, maar bediende wel met een intelligente doorsteekpass zijn spitsbroeder Kreydt, die zijn doelpuntje meepikte (4-0).
De ingevallen N’Zo stond na driekwart wedstrijd op de juiste plaats om de forfaitcijfers op het bord te zetten (5-0).

De Geelse coach toonde zich achteraf uiteraard tevreden met deze zege maar zag ook nog werkpunten die de komende weken zullen worden bijgeschaafd.

In de volgende ronde van de Croky Cup komt ASV Geel uit tegen Eendracht Aalter VV.
De Oost-Vlamingen eindigden vorig seizoen vierde in eerste provinciale en promoveerden naar derde nationale A.
Ze schakelden in de eerste ronde Club Roeselare uit.

🗒 Opstellingen :

🔵⚪️ ASV Geel : 24 Pelic – 5 Aissa – 6 Alessandro – 7 Bielen – 10 Kreydt – 16 Hoebregs – 17 Haid El Assiri – 18 Kamagate – 20 Hoebregs – 23 Cvijetic – 99 Carvalho.

1️⃣ Bart Janssens

🔴🟢 KFCE Zoersel : 98 Van Den Langenbergh – 4 Geerts – 6 Vlayen – 10 Philips – 11 Stevens – 14 Nab – 16 Truyen – 17 Van Staeyen – 18 Bartels – 19 Adriaens – 20 Dejaeger.