๐Ÿ•— 20:00
๐ŸŸ De Leunen
๐Ÿ“ Rauwelkoven 43B, 2440 Geel

โœ๏ธ MATCHVERSLAG :

ASV Geel liet gisterenavond na om de wedstrijd in een definitieve plooi te leggen na een vroege treffer van Kreydt, en schoot zich in de tweede helft in eigen voet met een vermijdbare tegengoal.
Een gelijkspel tegen deze tegenstander was onvoldoende, maar dit had de thuisploeg enkel aan zichzelf te danken.

Sven Joosten was weer fit en keerde terug bij de kern.
Alessio Alessandro viel vorige week uit en is langdurig onbeschikbaar.
Bart Janssens koos voor Xandro Vanbroeckhoven centraal in de defensie, waardoor Ibrahim El Ansri naar de bank verhuisde.
Nicolas Robin nam de positie van de onfortuinlijke Alessio Alessandro over en Thibaut Bielen kwam opnieuw in de basis op de rechterkant.
Amin Oilil schoof een rijtje naar voor en versterkte de aanval.
ASV Geel verscheen met gloednieuwe tenues aan de aftrap.
De strepen maakten plaats voor een heerlijk blauw shirt met witte accenten, een witte short en blauwe kousen.

Het eerste gevaar kwam van de bezoekers met een volledig vrijstaande Dupont die van dichtbij naast knalde.

Aan de overzijde speelde Vandervondelen slecht terug op doelman Amenga ;ย Op de daarop volgende hoekschop kopte Hoebregs achterwaarts nipt over.

De thuisploeg zette zich na tien minuten al op rozen toen Van Parys een mooie individuele actie opzette en perfect Kreydt in de loop aanspeelde ; Jordi kende geen genade en liet Amenga kansloos (1-0).

Nog steeds in de aanvangsfase hobbelde en struikelde Matuasilua zich voorbij Vanbroeckhoven en Van Parys alvorens Belkouch hem het leer afhandig kon maken ; De nr. 10 van de bezoekers was echter uit buitenspelpositie vertrokken en werd afgevlagd.

Bij Wijgmaal onderscheidde zich vooral Ben Hammou als technisch onderlegde speler : vanop rechts trok hij verrassend een streep naar de korte hoek maar Belkouch was bij de pinken en bokste de bal uit zijn doelvlak.

Even later was het showtime voor Carvalho : met een Braziliaanse dribbel zette hij Miri en Vandervondelen in de wind maar zijn pegel zoefde rakelings over de kooi van Amenga.

Na een half uur hadden de mannen van coach Nobels het geluk aan hun zijde toen Van Parys een lange bal richting Carvalho verstuurde ; die slofte rustig terug uit buitenspelpositie maar Kreydt ging met de bal aan de haal en werd van achteren getorpedeerd door een bezoekende verdediger.

Dit had altijd rood moeten zijn, maar scheidsrechter Krieken hield het bij een vermaning en onterecht buitenspel.

ASV Geel leek met de vingers in de neus met een voorsprong de rust in te gaan, maar toch stak er nog een angel in de 45e minuut.

Hoebregs gaf een vrije trap weg die door Mertens hard en laag voor doel werd gegeven ; door een bos van spelers kwam de bal tot bij Matuasilua die te verrast was en Belkouch raapte op.

Blauw-wit schoot goed uit de startblokken in de tweede helft en ging op zoek naar de 2-0.

Cvijetic had die aan de voet, maar zijn schot met buitenkant links was niet hard genoeg en de bezoekende doelman ging goed plat.

Een sterk spelende Robin stal in de volgende fase de bal op het middenveld en lanceerde sneltrein Kreydt ; die werd voor het strafschopgebied met een correcte sliding halt toegeroepen door captain Vandervondelen.

Daarna was het even schrikken voor de thuisploeg toen gesel Matuasilua zich vrij vocht van zijn belager Vanbroeckhoven en met een harde knal de lat trof.

Met nog 20 minuten op de klok gooide Bart Janssens met Joosten en El Ansri twee frisse krachten op het terrein.

Beide spelers zetten meteen een vlijmscherpe aanval op poten ; de voorzet van Joosten bereikte net niet Kreydt, die in scoringspositie stond.

In de daaropvolgende fase wurmde Carvalho zich voorbij enkele tegenstanders maar in plaats van af te leggen naar El Ansri ging Gabri vruchteloos voor eigen succes.

De 2-0 hing in de lucht en het Geelse publiek stond al recht op de banken toen diezelfde Carvalho een scherpe voorzet mocht versturen ; Kreydt kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te schuiven.

En in plaats van 2-0 werd het even later 1-1 ; Vanbroeckhoven speelde centraal foutief in, Dewaet was er als de kippen bij om de bal te veroveren, Ben Hammou liep zich knap vrij, de Geelse verdediging werd uit zijn verband gespeeld en werd op een ijskoude douche getrakteerd (1-1).

Ei zo na werd het nog erger, maar het vizier van Matuasilua stond niet goed afgestemd en zijn schot belandde in het zijnet.

Op een kort genomen hoekschop draaide El Ansri de bal dan weer bijna in doel, maar Amenga had het gevaar zien komen en weerde af.

De thuisploeg was weer wakker geschoten en Carvalho en Kreydt maakten van de ruimte achteraan gebruik om paniek te zaaien ; Kreydt viseerde de korte hoek, maar de Wijgmaalse doelman stond pal.

Intussen waren de 90 minuten vol gemaakt en in een ultieme aanval legde Carvalho met de borst de bal panklaar voor El Ansri ; diens schot was net niet goed genoeg gekadreerd en verdween naast het doel.

Tegen een matige tegenstander konden De Zotten met dit gelijkspel niet tevreden zijn.
Op zich was het geen doel, maar indien er in de laatste twee wedstrijden meer punten waren geraapt, dan had ASV Geel zelfs nog op de periodetitel aanspraak kunnen maken …

๐Ÿ—’ย OPSTELLINGEN :

๐Ÿ”ตโšช๏ธ ASV Geel :ย 1 Belkouch – 2 Van Parys – 5 Aissa (โฑ68′ 3 Joosten) – 7 Bielen (โฑ68′ 9 El Ansri) – 8 Vanbroeckhoven (โฑ83′ 4 Vrijens) – 10 Kreydt – 11 Oilil – 16 Hoebregsยฉ๏ธ- 20 Robin – 23 Cvijetic – 99 Carvalho.

๐Ÿ”ดโšช๏ธย KOSC Wijgmaal :ย 21 Amenga – 3 Van Der Auwera – 5 Miri – 6 Poppe – 8 Dewaet – 10 Matuasilua – 11 Ben Hammou – 14 Mertens – 20 Ruelle – 23 Dupont (โฑ75′ 7 Zulu Kilo) – 27 Vandervondelenยฉ๏ธ.