↩️ Vooraf :

HOEBREGS en EL ANSRI kregen in de eerste knock out fase van de interprovinciale eindronde tegen Boezinge een dubbele gele kaart : zij moesten geschorst toe kijken.

CORSTJENS kreeg in diezelfde wedstrijd rechtstreeks rood. Hij werd nog niet opgeroepen en staat gewoon in de basis.

VAN GEFFEN deed een ultieme test tijdens de opwarming maar ondervond te veel hinder van een blessure en haakte af ; in zijn plaats verscheen VRIJENS aan de aftrap.

Geelcoach JANSSENS schakelde noodgedwongen om van een 3-4-3 naar een 4-3-3 opstelling.

1️⃣ De eerste helft :

ASV Geel kwam met duidelijke intentiesaan de aftrap en zette de bezoekers vanaf minuut één vast voor het eigen doel.

Na drie minuten was er al een goede beenveeg nodig van doelman Verlinden om BLOEMEN van de openingstreffer te houden.

Enkele minuten later werd BAKKALI op links goed vrij gespeeld.

Mo stormde op de Blankenbergse goalie af, maar tikte in de laatste meter de bal iets te ver voor zich uit … weg kans !

Na 12 minuten was het wel bingo : de alweer zeer bedrijvige CARVALHO slalomde zich de zestien binnen, zette een één tweetje op met BLOEMEN en bleef ijzig kalm voor Verlinden : 1-0 !

ASV Geel bleef zeer goed druk naar voor zetten en na 28 minuten was de opgerukte VANDERMEEREN kort bij de 2-0 : zijn pegel spatte uiteen op de paal.

Tien minuten voor rust probeerde BAKKALI het van ver ; zijn schot zoefde rakelings naast de linkerpaal.

Aan de overkant duwde Tanghe een bal uit de kluts tegen de netten maar de zeer correct leidende scheidsrechter Debusscher keurde het doelpunt van Blankenberge af wegens buitenspel.

De grootste kans was kort voor rust nog voor BLOEMEN die te verbouwereerd was om de doorgekopte bal van VRIJENS van kortbij in doel te devieren.

2️⃣ De tweede helft :

De bezoekers waren niet aangeslagen door de nipte achterstand en kropen zeker niet in een egelstelling.

Onze Zotten hadden een vijftal minuten nodig om weer in het ritme te komen en namen vanaf minuut 50 het commando definitief en resoluut over.

BAKKALI kneep slim naar binnen, CARVALHO kaatste slim en Mo legde het leer in de kortste hoek netjes binnen : 2-0.

Met het verstrijken van de minuten en door de tropische hitte werd de adem van de bezoekers stilaan afgesneden.

De jongens van Bart JANSSENS verlegden het spel goed van links naar rechts en de rood-zwarten kregen het niet meer belopen op het grote terrein van De Leunen.

De aartsgevaarlijke CARVALHO kapte zich goed vrij tussen twee verdedigers maar de sterke Verlinden verwerkte met een been in hoekschop.

Met nog 15 minuten op de teller nam OILIL alle twijfels weg.

Hij werd haarfijn door een uittrap van BELKOUCH bediend, koos het hazepad en liet Verlinden geen schijn van kans : 3-0.

Aan de overzijde kreeg Stroo nog een dot van een kans, maar voor een quasi leeg doel viseerde hij de paal.

De ingevallen VAN LOOCK had dan weer de 4-0 aan de voet maar ook hij miste op een haar na.

↪️ Nadien :

ASV Geel overleefde met verve ook de tweede knock out fase en mag zich nu opmaken voor de finale op verplaatsing tegen alweer een West-Vlaamse tegenstander : KSV Rumbeke.

Het team van ex – Cercle speler Geert Broeckaert speelde al twee maal thuis en won gisteren van HO Bierbeek met 3-1.

🗒 Opstellingen :

🔵⚪️ ASV Geel : 1 Belkouch – 4 Vrijens – 6 Alessandro – 7 Bloemen©️ – 8 Corstjens – 10 Bakkali – 11 Oilil – 20 Van Oudenhove – 32 Vandermeeren – 74 Vrijsen – 99 Carvalho

🔴⚫️ KSC Blankenberge : 23 Verlinden – 7 Gianni Longueville ©️ – 8 Claeyssens – 10 Tanghe – 11 Kekessy – 14 Lingier – 15 Stroo – 16 Lycke – 17 Giovanni Longueville – 21 Wouters – 44 Feys