#ī¸âƒŖ Speeldag 30

↩ī¸ Vooraf :

Bart Janssens beloonde Vrijens voor zijn goede invalbeurten van de laatste weken.
Rune mocht in de basis starten voor Vrijsen, die met een overbelasting aan de kant moest blijven.
El Ansri was geel geschorst, waardoor Bloemen een rij naar achter schoof als aanvallende middenvelder.
Bakkali en Carvalho waren van de partij.
Ruben Corstjens werd gehuldigd : hij stopt na dit seizoen met voetballen.
Ex – ASV Geelspeler Casper De Norre mocht de aftrap geven van deze laatste competitiewedstrijd.

1ī¸âƒŖ De eerste helft :

ASV Geel startte zenuwachtig aan de partij door de grote belangen die er speelden, met veel foute passes tot gevolg.
De bezoekers uit Kalmthout hadden niks meer te winnen of te verliezen en kwamen vrank en vrij voor de dag.
Veel dreiging kwam er echter niet voort uit de rood-gele aanvallen.
De gevaarlijkste fase was de verrassende terugspeelbal van Corstjens, die Belkouch ei zo na op het verkeerde been zette.
De thuisploeg knutselde in de eerste helft via Oilil ÊÊn voldragen aanval in elkaar.
Amin infiltreerde knap in de zestien en viseerde de korte hoek.
Thiam was geklopt, maar de bal stierf in het zijnet.
Vanuit Ternesse kwam intussen het weinig hoopgevende bericht dat Wezel Sport had gescoord.

2ī¸âƒŖ De tweede helft :

In de kleedkamer pepten de spelers elkaar op, want zij wisten dat enkel met een overwinning er nog hoop op de titel zou resten.
De tweede 45 minuten vatten de jongens van coach Janssens dan ook met meer punch aan.
Hoebregs kopte eerst nog een vrije trap van Van Oudenhove over, maar even later was het wel raak toen een hoekschop van diezelfde Van Oudenhove binnen werd gekopt door de alweer sterk spelende Vrijens.
Tien minuten later schakelde Bakkali met een mooie aanname en dito dribbel zijn mannetje uit en vond daarna centraal de inlopende Carvalho, die de score met een een overhoekse kopbal verdubbelde.
Aan de overzijde sprokkelden de bezoekers enkele halve kansen bij elkaar maar het was youngster Oilil die het orgelpunt op de match zette met een schitterende individuele actie aan de rechterkant.
Vanuit een scherpe hoek nam hij doelman Thiam te grazen.
De ingevallen Van Loock probeerde met een spectaculaire omhaal nummer vier op het bord te zetten, maar zijn poging zwenkte af naast het doel.
In Wommelgem had Wezel de wedstrijd helemaal naar haar hand gezet en met een afgetekende 0-4 overwinning trok het een streep door de titelambities van ASV Geel.

â†Ēī¸ Nadien :

Onze Zotten deden wat ze moesten doen en wonnen hun wedstrijd, maar door de zege van Wezel, en zeker ook door die oneerlijke driepuntenaftrek, valt het in de loterij van de interprovinciale eindrondes.
Daar moet het zien een vervolg te breien aan de 23 wedstrijden zonder nederlaag om zo alsnog de poorten van de amateur reeksen open te beuken.