“Als de nood het hoogst is, is het breekijzer nabij”

Met de uit blessure terug gekeerde Van Broeckhoven, en de pas aangeworven Van Parys had Bart Janssens opnieuw meer mogelijkheden in zijn selectie.

Van Broeckhoven stond onmiddellijk aan de aftrap, Van Parys zat als wisselspeler op de bank.

De Geelse coach opteerde ook voor Pelic in doel ten nadele van Belkouch.

Nog geen Oilil op het middenveld, die hinder ondervond van de bil.

De thuisploeg kreeg vanaf de aftrap de bal en Aalter, dat een stage in Nederland in de benen had, trok een laag blok op.

ASV Geel trachtte dit via de creatieve Haid El Assiri te ontwrichten, maar de balcirculatie lag veel te laag om de rood-witte muur uit verband te spelen.

Na 25 minuten was er een snelle omschakeling van de bezoekers die ei zo na de 0-1 inluidde.

De buitenspelval klapte te laat dicht en Hoornaert mocht moederziel alleen op Pelic afstormen.

De nr. 11 van de bezoekers tikte de bal in de rechterbenedenhoek, maar Hoebregs was net op tijd terug gekeerd om de bal naast te tikken.

Aan de overkant zat Carvalho in de tang van de bezoekende defensie, en de voorzetten waren ook niet precies genoeg om de vuurtoren in stelling te brengen.

Na een prangende fase voor het doel van doelman De Volder, wurmde Aalter zich uit de omknelling los en zette een tweede counter op poten.

Sawo, die de vroeg geblesseerde Smessaert was komen vervangen, stak als een TGV kruiselings het hele veld over en kreeg op het ideale moment de bal aangespeeld.

Van Broeckhoven probeerde nog druk te zetten maar kwam te laat om de snelle nr. 20 het scoren te beletten (0-1).

De bezoekers konden in een zetel de rust in.

ASV Geel leek met andere intenties aan de tweede helft te beginnen met de dribbelvaardige Haid El Assiri die iedereen op een hoopje speelde en Bielen de gelijkmaker op een schoteltje aanbood ; Thibaut knalde de kans echter onstuimig over doel.

Het blauw-witte stormpje ging echter snel weer liggen en steeds was het opletten voor de rood-witte tegenprikken die achteraan bij ASV Geel regelmatig de alarmbellen deed afgaan.

De thuisploeg beukte zich te pletter tegen de Oost-Vlaamse defensie, maar vocht vooral tegen zichzelf : het ploeterde, foeterde en zocht, maar leek geen oplossing in de maak te hebben.

Pas na ruim driekwart wedstrijd kregen De Zotten een eerste bal tussen de palen : Ozden kraakte zijn schot, Kreydt was verrast en zijn schuiver werd gemakkelijk onschadelijk gemaakt door De Volder.

Net wanneer het kalf dreigde te verzuipen, was daar deus ex machina Vrijens die dan toch de gelijkmaker lukte.

Van Parys kruiste de bal naar rechts waar de ingevallen N’Zo terug legde op Kamagate ; die zocht en vond het hoofd van onze Lange.

Zijn kopbal was niet eens zo hard maar de bezoekende doelman grabbelde en stuntelde het leer in doel (1-1).

In de slotfase was ASV Geel nog dicht bij de overwinning toen Carvalho Kreydt op wandel stuurde ; Jordi omspeelde de uitgekomen doelman maar zag zijn poging tergend traag voorlangs hobbelen.

Strafschoppen dus, waarin beide teams elkaar aanvankelijk geen duimbreed toegaven.

Tot 5-5 ging het gelijk op, Pelic pakte de penalty van Sawo en Ozden schoot blauw-wit ijzig kalm naar de volgende ronde.

Oef … door het oog van de naald … op naar Knokke !

🗒 Opstellingen :

đŸ”ĩâšĒī¸ ASV Geel : 24 Pelic – 5 Aissa – 6 Alessandro – 7 Bielen – 8 Van Broeckhoven – 10 Kreydt – 16 Hoebregs Šī¸- 17 Haid El Assiri – 20 Robin – 23 Cvijetic – 99 Carvalho.

1ī¸âƒŖ Bart Janssens

🔴âšĒī¸ KVE Aalter : 22 De Volder – 3 Waegebaert – 4 Heyndrickx (40′ 17 Ly) – 5 Van de Walle – 6 Van der Cruyssen – 8 Sucaet – 10 De Coninck – 11 Hoornaert (72′ 14 Vandesteene) – 15 Van Kerrebroeck – 18 Janssens – 23 Smessaert (38′ 20 Sawo).

1ī¸âƒŖ Roeland Sucaet

âšŊī¸ Doelpunten :

⏱ 41′ 20 Sawo (0-1)
⏱ 83′ 4 Vrijens (1-1)

🟨 đŸŸĨ Kaarten ASV Geel :

geen

🔄 Vervangingen ASV Geel :

⏱ 46′ 5 Aissa ➡ī¸ 18 Kamagate
⏱ 53′ 8 Van Brockhoven ➡ī¸ 11 Van Parys
⏱ 66′ 7 Bielen ➡ī¸ 3 N’Zo
⏱ 70′ 20 Robin ➡ī¸ 4 Vrijens
⏱ 70′ 23 Cvijetic ➡ī¸ 28 Ozden

👁‍🗨 Wedstrijdleiding :

🏴 Scheidsrechter : Marco Chetta
đŸŗī¸ Assistent 1 : Stijn De Beuckelaer
đŸŗī¸ Assistent 2 : Walter Stessens

🔜 Volgende match :

🆚 KVC Lille United – ASV Geel (oefenmatch 3)
🗓 Woensdag, 10 augustus 2022
🕖 19:00
📍 Poeyelheide, 2275 Gierle

đŸ”ĩâšĒī¸đŸ‘Š Allemaal Samen Verbroedering Geel