πŸ—“ 03/09/2022
πŸ•— 20:00
🏟 De Leunen
πŸ† 3e nationale VV B – speeldag 1

Kopzorgen voor de wedstrijd voor Geelcoach Janssens : zijn kapitein en sterkhouder Hoebregs had zich vrijdag geblesseerd en na een ultieme test werd besloten om het zekere voor het onzekere te nemen en Jeanke aan de kant te laten.
Holderdebolder moest hierdoor het tactische plan worden aangepast : Haid El Assiri stond in de basis, Aissa werd een rij naar achter getrokken als centrale verdediger en Cvijetic moest een meer defensieve rol vervullen.
Tegenstander Houtvenne – trouwens met heel wat bekende gezichten – toverde nog een wit konijn uit haar hoed met Van Geet – ook al ex ASV Geel en bij het sluiten van de zomermercato overgekomen van KFC Diest.
De thuisploeg kreeg bij aanvang de morele steun van Panos Nakhid (ASV Geel 2018-2019) en Manu Karagiannis (oud eerste klasser en Rode Duivel).
Voor de aftrap – die gegeven werd door de schenker van de matchbal Slagerij Stessens – werd een minuut stilte gehouden naar aanleiding van het overlijden van supporter in hart en nieren Fons Helsen.

De thuisploeg ging in een sfeervol Leunenstadion enthousiast van start tegen toch wel één van de favorieten in deze reeks.
De eerste kansjes waren dan ook voor de blauw-witten die combinerend tot bij het doel van De Winter probeerden te geraken.
Pogingen van Kreydt en Carvalho misten nog de goeie richting maar toen Cvijetic vanop links mocht aanleggen, ging de hartslag van de Geelse aanhang de hoogte in.
Velen zagen de bal binnen vliegen, maar de bezoekende doelman – de beste speler van Houtvenne gisteren – zat er nog met de vingertoppen aan en de bal vloog in hoekschop.
Aan de overzijde stak Mombongo Dues met een volley zijn neus aan het venster, maar om Belkouch te verslaan moet je vroeger opstaan.
Houtvenne zocht de snelle beentjes van Dequevy op, maar die onderscheidde zich meer in het trachten te beΓ―nvloeden van de scheidsrechter, dan op het veld.
Grote commotie na 37 minuten : Van Parys lanceerde een bal in de grote rechthoek richting Carvalho, maar die werd door zijn belager Santermans bijna gestript.
Dit moest altijd een strafschop zijn, jammer genoeg oordeelde de leiding daar echter anders over.
Luttele minuten later was daar alweer Van Parys met één van zijn gevaarlijke vrije trappen : een bal tussen verdediging en doel leggen is altijd tricky voor een keeper ; De Winter grabbelde er half naast, Robin kreeg de bal pardoes in de voeten, maar de Houtvenne goalie gooide zich in laatste instantie nog in de baan van het schot.
0-0 bij de rust en dat was vooral voor de bezoekers uit Houtvenne een gevleide tussenstand.

Vlak na de koffie schoten de mannen van Ruben Corstjens zichzelf in de voet : de duels waren al een poos op het scherp van de snee maar toen Stankov zich na een duel met Aissa revancheerde, kon de scheidsrechter niet anders dan een terechte rode kaart onder diens neus duwen.
Houtvenne nog een kleine helft met een man minder dus.
Dit ondertal noopte de Houtvenne coach tot een aanpassing in zijn opstelling : Vandermeeren werd als extra pion in de defensie ingebracht voor Paumen en groen-rood ging op de counter speculeren.
Robin zag enkele keren zijn kans schoon om van ver aan te leggen en één maal was hij er zeer dicht bij : zijn afstandsschot zoefde rakelings langs de kruising, daar had De Winter nooit bij gekunnen !
De bezoekers kregen aan de overzijde nog één kans via Mombongo Dues die een afvallende bal met de borst controleerde en knap uithaalde, maar zijn schot ging net over.
De kans voor de thuisploeg in de tweede helft was voor Van Parys, die een vrije trap over de muur tegen de paal schilderde.

De brilscore bleef na negentig minuten echter op het scorebord staan.
Hiermee bleef vooral ASV Geel met een ietwat onvoldaan gevoel achter, want er zat meer in dan een gelijkspel.

πŸ—’ OPSTELLINGEN :

πŸ”΅βšͺ️ ASV Geel : 1 Belkouch ©️- 5 Aissa – 6 Alessandro – 10 Kreydt – 11 Oilil – 17 Haid El Assiri – 18 Kamagate – 19 Van Parys – 20 Robin – 23 Cvijetic – 99 Carvalho.

πŸ”΄πŸŸ’ KVC Houtvenne : 1 De Winter ©️- 4 Massa – 5 Van Geet – 6 Lomba Mpiandi – 9 Mombongo Dues – 10 Dequevy – 29 Nicolas – 40 Saka – 42 Santermans – 66 Stankov – 99 Paumen.