Bart Janssens had een last minute verrassing in petto.

Kristof Bloemen bleek niet fit tijdens de warming up en Mohammed Bakkali verscheen in zijn plaats aan de aftrap.

ASV Geel was baas in de eerste helft maar het spel was te traag en te lateraal om de bezoekers in verlegenheid te brengen.

Nadat Kenny Vandebroek al in de eerste minuut geel pakte voor spelbederf, was de eerste kans voor de bezoekers toen Alassan net iets eerder bij de bal was dan Ruben Corstjens, maar hij lepelde de bal over.

Voor de thuisploeg was het Alessio Alessandro die voor het eerste gevaar zorgde met een afstandsschot, gepareerd door doelman De Schutter.

Even later was Jean-Michel Hoebregs dicht bij de openingstreffer, wanneer Mo Bakkali knap teruglegde vanop de achterlijn. Het schot van de Geelse kapitein werd echter afgeblokt en verdween in hoekschop.

De kopbal voorlangs van Gabriel Alleoni en het schot van Jarne Vrijsen, moeizaam met de voet gestopt door de Vosselaarse goalie, verdienden een beter lot.

Na een dik half uur versierde de thuisploeg een vrije trap op een interessante plaats dicht bij het strafschopgebied.

Een kolfje naar de hand van Pieter-Jan Van Oudenhove die het leer door de muur en naast doelman De Schutter knalde (1:0).

De tweede helft was van betere makelij met een scherper ASV Geel dat de bezoekende goalie enkele malen op de proef stelde.

De eerste kans was echter voor de bezoekers wanneer de ingevallen Geudens zich goed vrij kapte, maar zijn lage schuiver vormde geen probleem voor Oussayd Belkouch.

Nadat Gabriel Alleoni al duikend de paal had getroffen, knalde de boomlange spits even later keihard op doel. De Schutter verbrandde zijn vingers en de bal caprioleerde achter hem tegen de netten (2:0).

De ingevallen Joël Mbang zette in het slot nog een snelle rush naar voren in, maar zijn schot ging hoog over.

De thuisploeg had haar opponent tegen het canvas gemept en speelde de match volwassen uit.