Een uitgekookt RC Hades heeft gisteren een dure driepunter mee gegraaid uit het Leunenstadion.
De thuisploeg speelde nochtans een zeer dominante eerste helft maar vergat de kansen af te maken.
Aan de overzijde ging vlak voor de rust één van de zeldzame tegenprikken wel binnen.
De Limburgers kwamen snedig uit de kleedkamer en diepten hun voorsprong al snel verder uit.
Geelcoach Peter Van Houdt haalde uit noodzaak met Kennedy Nwanganga een extra spits van de bank.
Dat leek te renderen want Nicolas Robin zag zijn schuiver precies in het hoekje belanden.
De invalbeurt van Nwanganga duurde echter niet lang want na een klein kwartier moest hij alweer hinkend naar de kant.
Scheidsrechter Janssens was in de tweede helft de gebeten hond voor de ASV supporters.
Doelman Gijbels van Hades had altijd rood – in plaats van geel – moeten krijgen toen hij tientallen meters ver uit zijn doel verhaal ging halen bij Jean Michel Hoebregs en de captain tegen de grond duwde.
Ook Hoebregs werd met geel bestraft, en dat zou hem zuur opbreken want in het slot van de match keek hij zelfs nog tegen een tweede gele kaart aan.
Hoe dan ook moest ASV Geel vooral in eigen boezem kijken want de tegendoelpunten kwamen al te gemakkelijk tot stand.

Vooraf : In vergelijking met de elf die vorige week kopje onder gingen in Diegem heeft Peter Van Houdt twee wijzigingen in petto. Simon Van Geet werd zwaar toegetakeld aan de enkel en staat enkele weken aan de kant. Hierdoor schuift Yannick Vandersmissen een rij naar achter. Op het middenveld wordt de vrijgekomen plaats verrassend ingenomen door Said Thijskens. Vooraan wil de coach meer beweging zien en zet hij Erivelton Paulo Da Silva in de punt van de aanval ten koste van Kennedy Nwanganga, die zich tevreden moet stellen met een zitje op de bank.

6’ : Balverlies van Jens Verbeek luidt het eerste gevaar van de bezoekers in. Wang snoept de bal af en Ebobo mag het hele veld oversteken. De Geelse defensie wijkt, het goed gerichte schot van Ebobo wordt met moeite door Jef Snyders in hoekschop verwerkt. Vandermeeren klimt bij de corner hoger dan Vandersmissen maar zijn kopbal is zwak en gaat naast.

16’ : Een snelle tegenaanval van ASV Geel. Zinho Chergui ontzet met het hoofd een corner. Thijskens speelt Paulo Da Silva in de loop aan, die veel sterker is dan zijn directe opponent Wang. Eri rukt op richting doel van de bezoekers maar zijn gekruist schot gaat voorlangs.

17’ : De terugspeelbal van Claes naar Gueroui is niet goed. De centrale verdediger verslikt zich maar doelman Gijbels is net iets sneller op de bal dan Paulo Da Silva.

18’ : ASV Geel wil het debacle van Diegem snel doorspoelen en grijpt de bezoekers naar de keel. Vandersmissen mag heel veel meters maken tot aan de bezoekende zestien. Zijn gevaarlijke schuiver zoeft rakelings voorlangs.

19’ : Heel mooi uitgesponnen aanval van blauw-wit. De hardwerkende Paulo Da Silva is niet te beroerd om een bal te gaan ontfrutselen op het middenveld. Via Ato Morgan en een mooi schijnmanoeuvre van Nicolas Robin komt de bal aan de andere kant bij Verbeek. De centert – volgens het boekje – naar het penaltypunt, maar Thijskens komt net te laat en Vandermeeren kan ontzetten.

22’ : Het arbitrale trio is niet goed uitgeslapen. Snyders zet met een verre uittrap de tegenaanval op. Voor de neus van de grensrechter gaat Gueroui met heel zijn hebben en houden aan Paulo Da Silva hangen. Die was anders alleen door geweest ! Scheidsrechter Glenn Janssens lacht de fout weg en geeft een inworp.

26’ : Alweer slaat de scheidsrechter de bal mis. Dries Hulsmans dolt in de linkerhoek met Gueroui en trakteert hem op een panna. Dries wordt op de rand van de zestien gehaakt, de man in het geel staat er met zijn neus op en kijkt ernaar.

28’ : ASV Geel spelt tiki-taka voor de zestien van RC Hades. Morgan knijpt uiteindelijk naar binnen en krijgt de gelegenheid om uit te halen. Zijn schot mist echter poeier.

29’ : Het regent kansen voor de thuisploeg en Hades zit in een wurggreep. Vanratingen raakt geen bal tegen Chergui en gaat een potje maten-naaien. Thijskens gaat met het leer aan de haal en ziet Morgan vrij staan. Dit keer heeft Ato wel buskruit in de sloffen, zijn pegel zoeft rakelings over de deklat.

34’ : Thijskens stoort op het middenveld waar nodig en strooit gretig met zijn passes. Netjes in de loop van Vandersmissen. Die zet voor naar de tweede paal, Celen kopt er naast waardoor Paulo Da Silva van heel dichtbij kan afdrukken. Helaas staat doelman Gijbels in de weg. Alweer een dot van een kans voor ASV Geel.

36’ : Vrije trap van Vandersmissen na een haakfout op Hoebregs. Yannick krult de bal naar het penaltypunt, niemand pikt op en het leer stuitert naar de verste paal. Daar krijgen noch Alan Wanya noch Robin hem binnen gefrommeld. Blauw-wit zit intussen al aan een vijftal uitgespeelde kansen. Het doelpunt mag stilaan gaan vallen !

41’ : Goal RC Hades 0-1 (Claes) : Iedereen verwacht een Geelse treffer na zo’n overwicht, maar de goal valt aan de andere kant. Ebobo krijgt veel ruimte van Verbeek op links, zijn voorzet wordt onvoldoende weggewerkt door Wanya en Claes kan – niet eens zo hard – onder Snyders in doel besluiten. Van een koude douche gesproken …

43’ : De thuisploeg wil koste wat het kost zo snel mogelijk de gelijkmaker. De kwikzilveren Morgan zet Vandermeeren voor schut op links, hij kiest de korte hoek uit, maar daar ligt Gijbels in de weg.

44’ : Alweer een vlotte combinatie van Onze Zotten – die het hoofd niet laten hangen – met Thijskens in de hoofdrol. Met een listig opwippertje zet hij Verbeek op weg. Die gaat tussen twee verdedigers neer in de strafschopzone, maar dit was te licht voor een penalty …

Rust : De 45 minuten zijn rond. De gladiatoren verdwijnen in de catacomben om te beraadslagen. De thuisploeg tapt uit een heel ander vaatje dan vorig weekend, maar het staat wel op een zure en onverdiende 0-1 achterstand.

46’ : Geen wissels bij aanvang van de tweede helft. Peter Van Houdt wil even de kat uit de boom kijken want zijn team had wel het betere van het spel tijdens de eerste helft.

47’ : RC Hades komt het scherpst uit de kleedkamer. Lenaerts zet een één-twee op met Voorjans. Die komt gevaarlijk dicht maar Wanya jast de bal voor de neus van Snyders in hoekschop.

51’ : Goal RC Hades 0-2 (Voorjans) : En plots staat het zo maar 0-2. De stevige Ebobo schermt de bal af voor Vandersmissen. Hulsmans is mee doorgelopen met Vandermeeren maar die laat zich uitschakelen. Voorjans wint het kopduel van Verbeek, Vanratingen dat van Wanya en met een volley knalt Voorjans de bal tegen de touwen. Zo zonde … maar niet doortastend genoeg verdedigd !

56’ : Wissel ASV Geel : uit : Saïd Thijskens ; in : Joël Ito : ASV Geel is even de pedalen kwijt en Peter Van Houdt ziet dat RC Hades de controle over de wedstrijd stilaan overneemt. Hij offert spelverdeler Thijskens op – die heel goed in de wedstrijd zat – voor de offensieve creativiteit van Ito.

58’ : Vandersmissen verstuurt een perfecte voorzet tot bij Hulsmans in de zestien. Die wil in één tijd aannemen maar de bal komt niet optimaal op zijn goeie voet. Over …

60’ : Verre knal naar voor van Chergui. Celen voelt de hete adem van Morgan in zijn nek en kopt te kort terug op de uitgekomen doelman. Ato zit ertussen en denkt met een lobbal – zoals tegen Spouwen Mopertingen – de bezoekende goalie te verschalken. Mombaerts is echter net op tijd terug om de bal uit het stadion te keilen.

61’ : Gele kaart RC Hades (Gueroui) : Hulsmans laat – buitenkantje rechts – Paulo Da Silva nog eens vertrekken. Die is snel en sterk, dat weet Gueroui nog van de eerste helft. Net buiten de grote rechthoek moet hij aan de noodrem trekken en dat kost hem een gele kaart. De vrije trap van Vandersmissen gaat in twee tijden voorlangs.

65’ : Gele kaart ASV Geel (Alan Wanya) : Wanya wordt gehaakt door Voorjans en valt op de bal. De scheidsrechter fluit voor hands. Ebobo schiet de vrije trap tegen Alan, die zich volgens de leiding niet tijdig uit de voeten heeft gemaakt. Een belachelijke gele kaart !

66’ : Goal ASV Geel 1-2 (Nicolas Robin) : Wanya gooit het leer in het pak. Gueroui kopt weg in de voeten van Robin. Die legt hem panklaar voor zijn linker en knalt zonder verpinken in de rechterbenedenhoek, buiten het bereik van de keeper van RC Hades. Millimeterwerk ! ASV Geel heeft nog 25 minuten om minstens een gelijkspel uit de brand te slepen.

68’ : Wissel RC Hades : uit : Wang ; in : Chouâ : Mirko Licata ziet het gevaar voor een eventuele gelijkmaker en wisselt. Chouâ moet mee helpen om een betonneke te gieten voor de goal van Gijbels.

68’ : Wissel ASV Geel : uit : Dries Hulsmans ; in : Kennedy Nwanganga : De Geelcoach doet onmiddellijk een tegenzet door tank Nwanganga in te brengen voor woelwater Hulsmans.

73’ : Wissel RC Hades : uit : Voorjans ; in : Poell : Doelpuntenmaker Voorjans mag gaan rusten.

75’ : Ito wordt mooi vrij gespeeld door Vandersmissen op links. Zijn voorzet is ideaal voor Paulo Da Silva. Iedereen ziet zijn kopbal binnen, maar het leer gaat juist naast de verste paal buiten.

80’ : Gele kaart RC Hades (Gijbels) en gele kaart ASV Geel (Jean Michel Hoebregs) : Een VAR moment : Hoebregs en Claes vechten een verbeten duel uit voor de bal. Vandermeeren wil de bal wild wegtrappen maar raakt hierbij het hoofd van onze vallende captain. De scheidsrechter twijfelt even en fluit dan toch. Hoebregs raakt bij het weglopen Claes, die nog op de grond ligt. De poppen gaan aan het dansen en doelman Gijbels komt zich moeien. Hij duwt Hoebregs tegen de vlakte. “Dit moet altijd rood zijn”, denken de ASV supporters. De leiding denkt er helemaal anders over en bestraft zowel Gijbels als Hoebregs met geel. De Hades-doelman krijgt nog een scheidsrechtersbal op de koop toe cadeau. Onbegrijpelijk !

82’ : Wissel RC Hades : uit : Vanratingen ; in : Vangeel : Gelenaar Vangeel – toepasselijke achternaam – mag de laatste 10 minuten komen vol maken.

83’ : Wissel ASV Geel : uit : Kennedy Nwanganga ; in : Jeroen Vanderheiden : Nwanganga heeft tijdens een sprintje opnieuw iets gevoeld in de hamstrings en moet na een kwartier al baan ruimen. Jeroen Vanderheiden komt in het veld.

85’ : Snyders houdt ASV Geel in de match. Poell breekt uit en kan de vrijstaande Ebobo bereiken. Jef heeft de hoek goed verkleind en kan het gevaar bezweren. Op de ingooi van Vandermeeren – kan die ver inwerpen zeg ! – mag Claes vrij en overhoeks inkoppen. De bal likt de paal.

87’ : Gele kaart RC Hades (Ebobo) : De tijd begint nu echt te dringen voor blauw-wit. Jeroen Vanderheiden is mee opgerukt en wordt onderuit geschoffeld door Ebobo. Geel en vrije trap voor de thuisploeg op een interessante plaats. Vandersmissen en Robin zetten zich achter de bal maar hebben een zesmans-muur voor zich. De botsende bal van Robin vormt geen reëel doelgevaar voor Gijbels.

90’ : 2e gele kaart ASV Geel (Jean Michel Hoebregs) : Hoebregs komt te driest in op Vandermeeren en krijgt van de scheidsrechter zijn tweede gele kaart van de match. Jean Michel mag al gaan douchen.

92’ : Het zal niet meer voor vandaag zijn. Glenn Janssens maakt een einde aan de wedstrijd. RC Hades pikt op een diefje de drie punten mee uit het Leunenstadion en zadelt onze Zotten met een 0 op 6 op. Volgende week moeten er – met een vertimmerde ploeg – punten gepakt worden op het veld van KVV Vosselaar. Voorwaar geen gemakkelijke opdracht.

ASV Geel : 1. J. Snyders – 3. Z. Chergui – 4. S. Thijskens (56’ 19. J. Ito) – 7. J. Verbeek – 11. D. Hulsmans (68’ 45. K. Nwanganga (83’ 17. J. Vanderheiden) – 16. J.M. Hoebregs © – 20. N. Robin – 23. Y. Vandersmissen – 27. E. Paulo Da Silva – 28. A. Morgan – 34. A. Wanya
RC Hades : 1. D. Gijbels – 2. T. Vandermeeren – 4. N. Mombaerts – 5. H. Gueroui – 6. W. Claes – 8. E. Wang (68’ 18. I Chouâ) – 10. L. Voorjans (73’ 9. B. Poell) – 15. W. Celen – 19. J. Vanratingen (82’ 45. C. Vangeel) – 22. R. Lenaerts – 93. E. Ebobo

Uitslagen 9e speeldag :

ASV Geel – RC Hades 1:2
Sporting Hasselt – K Bocholter VV 1:1
Hoogstraten VV – Spouwen Mopertingen 4:1
K Olympia Wijgmaal – K Londerzeel SK 4:1
R Cappellen FC – K Berchem Sport 2:1
SK Pepingen Halle – KVK Tienen 2:0
SC Eendracht Aalst – K Diegem Sport 0:1
KFC Duffel – KVV Vosselaar 2:1

Stand na 9 speeldagen :

1 KVK Tienen 9/18
2 K Bocholter VV 9/18
3 R Cappellen FC 9/17
4 Sporting Hasselt 9/17
5 RC Hades 9/16
6 SC Eendracht Aalst 9/15
7 K Olympia Wijgmaal 9/13
8 KVV Vosselaar 9/12
9 Spouwen Mopertingen 9/12
10 ASV Geel 8/11
11 SK Pepingen Halle 9/11
12 KFC Duffel 8/10
13 K Diegem Sport 9/9
14 K Berchem Sport 9/8
15 Hoogstraten VV 9/7
16 K Londerzeel SK 9/5