ASV Geel heeft weinig moeite met Rapid Leest

Met een vertimmerd elftal nam ASV Geel gisteren vlot de maat van SK Rapid Leest.

Bart Janssens kon niet beschikken over sleutelpionnen Sven Joosten, Jarne Vrijsen en Gabriel Carvalho (blessures) en Ruben Corstens (geschorst).

Het tactisch plan werd omgegooid naar een 4-3-3 met een meer defensieve rol voor Amin Oilil.

De bezoekers tekenden nochtans voor het eerste gevaar via Spoelders, maar Belkouch kwam gevat tussenbeide.

ASV Geel reageerde met een kopbal van Vandermeeren op een voorzet van Bloemen maar Verschueren had daar weinig moeite mee.

Rapid Leest kende aanvankelijk weinig problemen om de thuisploeg defensief op te vangen ; daarvoor was het spel van ASV Geel te traag.

Nadat El Ansri met een fraaie volley voor het eerste gevaar had getekend, was Van Loock op het half uur bij de pinken om een slecht weggewerkte bal binnen te rammen (1-0).

Met deze nipte voorsprong dook ASV Geel de rust in.

Tijdens de koffie vroeg de Geel-coach om het tempo te verhogen en het spel goed breed te houden op het grote veld van De Leunen.

Dat loonde want nadat Vandermeeren eerst nog nipt naast kopte, leverde diezelfde speler even later een planklare voorzet af die Van Loock niet kon missen ; zijn tweede van de avond (2-0).

Leest hapt naar adem en kreeg het niet meer belopen waardoor al snel de verlossende 3-0 viel. Oilil zette goed druk, snoepte de bal af, ging op wandel en omspeelde beheerst doelman Verschueren (3-0).

De ingevallen ex-Gelenaar Glouftsis viseerde met een knap schot de kruising, maar het was El Ansri aan de overkant die met een geplaatst schot de boeken helemaal dicht deed (4-0).

Ook de ingevallen Driesmans deed in extremis zijn duit in het zakje en zette de forfaitcijfers op het bord (5-0).

Klus geklaard waardoor blauw-wit zich kan opmaken voor de derby in Retie ; trouwens de enige ploeg die in de heenronde ASV Geel een verlies kon aansmeren …

Opstelling ASV Geel : 1 Belkouch – 6 Alessandro – 7 Bloemen – 9 El Ansri (82′ 28 Ozden) – 10 Bakkali (65′ 45 Driesmans) – 11 Oilil (76′ 19 van Geffen) – 16 Hoebregs – 17 Van Loock – 20 Van Oudenhove – 32 Vandermeeren (76′ 24 Michiels) – 33 Naessens

Opstelling SK Rapid Leest : 1 Verschueren – 3 Michiels – 6 Cools – 7 Mertens (58′ 14 Glouftsis) – 8 Amazou – 9 Dahman – 10 Hens (46′ 13 Bouwmeester) – 11 Van Bouwel (65′ 17 Van Den Broeck) – 12 Kabir – 16 Spoelders – 18 Dondo NDubo

Doelpunten : 28′ Van Loock (1-0) – 61′ Van Loock (2-0) – 66′ Oilil (3-0) – 80′ El Ansri (4-0) – 89′ Driesmans (5-0).

Gele kaarten : 47′ Alessandro (G) – 49′ Van Loock (G) – 49′ Michiels (L).

Scheidsrechters : Dimitri Heylen – Gilles De Beuckelaer – Jari Volckerick.