✍️ MATCHVERSLAG :

Na de overtuigende zege tegen KFC Diest was het uitkijken naar bevestiging op De Leunen voor de jongens van Bart Janssens.
Er lagen nog steeds heel wat sleutelspelers in de lappenmand, maar Zakaria Haid El Assiri kon deze week al tweemaal trainen dus waren er vooruitzichten op beterschap.
Voor Europa N’Zo was de blessure miserie achter de rug en hij vervoegde de kern.
De tegenstander – Sporting Kampenhout – moest vorig weekend het onderspit delven tegen die andere promovendus Schoonbeek – Beverst.
Zij wilden uitgerekend tegen De Zotten hun uitcomplex van zich afschudden en hadden een plannetje klaar om de thuisploeg een hak te zetten.
De Geelcoach had geen redenen om zijn basiself overhoop te gooien, en startte met dezelfde elf als vorige week …

Voor de thuisploeg kon de match niet beter starten : na 1 minuut was het al bingo na een voorzet op maat van Joosten die door Kreydt tegen de touwen werd gekopt (1-0).
En nog voor er 5 minuten verstreken waren, mochten de Geelsupporters al een tweede maal juichen toen Oilil met een heerlijke krul doelman Billast het nakijken gaf (2-0)
De strategie van bezoekende coach Dessaer mocht toen al bij het huisvuil worden gezet.
ASV Geel liet daarna even betijen en Kampenhout kon lucht komen happen.
Verder dan enkele halve kansjes kwamen de bezoekers echter niet en na een half uur pompte de “Als we gaan …” al voor de derde maal uit de stadionboxen.
Kreydt werd heerlijk door de verdediging geloodst en zette Billast overhoeks op het verkeerde been (3-0).
En nog was de Geelse aanvalshonger niet gestild, want 7 minuten voor rust kon Oilil na een knappe inspanning de bal op de achterlijn voortrekken.
Carvalho zette druk op zijn belager Avetisov en die versloeg zijn eigen doelman. Het doelpunt zetten we op naam van Gabri (4-0).
Het scenario van de eerste helft van Diest ontplooide zich opnieuw en alweer kon blauw-wit met een geruststellende (?) en ruime voorsprong de rust in.

De bezoekende coach greep in onder de rust en zette drie andere pionnen op het veld voor de tweede 45 minuten.
Na 50 minuten kreeg Hoebregs een venijnige tik op de enkel te verwerken van Jonckheere.
Onze captain hinkte naar de kant en vroeg om vervanging ; en terwijl Ozden nog aan de warming up bezig was, profiteerden de geel-blauwen van het tijdelijke overtal : door een bos van spelers zag Goovaerts de bal netjes in de hoek verdwijnen (4-1).
Kampenhout begon nu een race tegen de klok en zette ASV Geel vast voor de eigen zestien.
Regelmatig gingen de alarmbellen af voor de neus van Belkouch, maar voorlopig zonder erge gevolgen.
Bart Janssens gooide met El Maimouni, N’Zo en Vrijens drie verse krachten op het veld, maar van het sprankelende voetbal van de eerste helft schoot niet veel meer over.
Twintig minuten voor tijd werd de Geelse defensie compleet uit verband gespeeld en kon Janssens met de vingers in de neus verder milderen (4-2).
De Geelse achterban zag met dichtgeknepen billen de resterende tijd tergend traag weg tikken.
Gelukkig viel er geen derde tegentreffer, want dan had het nog heel spannend kunnen worden.

ASV Geel blijft op die manier resultaten boeken en staat zelf op kop van de rangschikking in het tweede