Matchverslag :
In een onderhoudende eerste helft waren de beste kansen voor de thuisploeg.
Nadat Barboza in de aanvangsfase de debatten opende en met een afstandsschot de paraatheid van Oussayd Belkouch testte, nam ASV Geel nadien resoluut het heft in handen.
Jean-Michel Hoebregs mistte met een slim hakje op een haar na het doelkader, Kristof Bloemen probeerde vanop eigen helft (a la Patrik Schik) doelman Vanmarsenille te lobben en diezelfde Bloemen trof even later met een grondscherend schot de paal.
De hoekschoppen van Bloemen deden regelmatig de alarmbellen afgaan in de bezoekende defensie, want op het half uur legde hij het leer panklaar op het hoofd van de hoog opverende Sven Joosten, die naast besloot.
STVV dreigde in de eerste helft nog via Barboza die ongedekt in de zestien mocht aanleggen, maar zijn schot was veel te zwak om Belkouch te bedreigen.
De tweede helft was van veel mindere makelij met enkele ongevaarlijke pogingen van Sievert Driesmans en Gabriel Carvalho.
Bart Janssens gooide enkele frissen krachten in de strijd, maar de brilscore bleef op het bord staan (0:0).
Na drie oefenmatchen met winst tegen tweedeprovincialer HIH Hoepertingen (3:1), verlies tegen tweedenationaler KFC Houtvenne (1:2) en een gelijkspel tegen de beloften van STVV (0:0) wordt het eerste deel van de voorbereidingsperiode afgesloten, waarin de nadruk werd gelegd op balbehandeling en blessurepreventie.
Round up :
Tijd om al even een – weliswaar zeer voorbarige – roundup te maken van de afgelopen weken.
Geelcoach Bart Janssens had al eerder te kennen gegeven zeer tevreden te zijn over het huiswerk van de sportieve staff.  De kern is in grote lijnen gevormd – dit was de laatste jaren al vaak heel anders – waardoor men nu kan focussen op gerichte (linksvoetige) versterkingen.
We overlopen even globaal alle linies :
Met Oussayd Belkouch weet iedere Gelenaar wat voor vlees we in de kuip hebben. Ouss heeft zich de voorbije twee seizoenen onsterfelijk gemaakt bij de Geelse achterban, en zijn verlengd verblijf op De Leunen mag nu reeds als een succesvolle zet beschouwd worden. Belkouch heeft zich in deze oefenpartijen weinig kunnen tonen, en dat zijn vooral pluimen op de hoed van zijn verdediging.
Nieuwkomers Ruben Corstjens, Sven Joosten en Pieter Michiels hebben ervaring zat en in de lucht zal deze Geelse defensie moeilijk te kloppen zijn. Het lijkt er nu al op dat dit trio de blauw-witte achterhoede op een hoger echelon zal tillen.
Op het middenveld deed youngster Amin Oilil overtuigend van zich spreken. Tegen STVV werd Oilil zefs naast Jean-Michel Hoebregs centraal op het middenveld geposteerd – wat toch een sleutelpositie in het team is – en hij deed dat met verve. Amin maakte in het lange tussenseizoen extra progressie : duelkracht, vista, spelverdeling, voetbalintelligentie … deze jongen heeft capaciteiten in zich.
Ook Baris Kizilboga mogen we als een ferme versterking bestempelen : dit werkpaard kijkt niet op een kilometer minder of meer en als metronoom van het team kan hij het spel op de juiste ogenblikken versnellen of vertragen.
In de spits is de weelde groot en zal het knokken worden voor een plaatsje in de basiself. Kristof Bloemen heeft een goede voorzet in de voeten en kan een hoekschop trappen. De synergie met de kopbalsterke Gabriel Carvalho, met wie hij vorig seizoen bij Bilzen WW samenspeelde, kan niet onder stoelen of banken gestoken worden en is een geoliede machine.
Flankaanvaller Kenny Vandebroek is heel sterk man op man en kan in één beweging een mannetje uitschakelen.
Maar met Hakim Borahsasar, Kevin van Loock en Sievert Driesmans zit er nog poeier in de Geelse aanvalsmachine.
En dan zwijgen we nog over onze twaalfde man, die met hun vocale decibels als het nodig is, een wedstrijd mee kan helpen beslissen.
De riem gaat er nu voor heel even terug af tot 17 juli. Dan herstarten de trainingen en zullen de puntjes op de i worden gezet. De oefenmatchen zullen  in sneltreinvaart voorbij razen … in rechte lijn naar de start van de competitie op 4 september thuis tegen KFC Antonia Zoersel. Dat is het Loco-Time ! 👇
Uw abonnement kunt u nog steeds aangevragen via deze link. 👇
Laat ons deze club massaal naar de overwinning begeleiden !
ALLEMAAL SAMEN VERBROEDERING GEEL 🔵⚪️👊